Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 926
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
   Как сте,момичета?
   Относно електронните книги-нямаме такава,но качваме на таблета и на лаптопа и когато пътуваме си четат и двамата.Или когато са на село.Разрешавам и поощрявам четенето във всякакъв вид.Дори аз самата на работа имам свалена на лаптопа книга и си чета,когато имам свободно време.

# 241
  • София
Привет и от мен ваканционно!
Децата от 08.06 са на планина, при баба и дядо! Взехме ги за 8 дни на море и отново са там. Малко е градчето и са по цял ден навън. Естествено - не учат.... Но си ги вземаме в средата на месеца и ще наблегнем.

Роси, стискам палци да се наредят нещата, дано прогнозите не се оправдаят  Hug

colibri, моля те, пиши къде ходите на плуване, искам и моите да плуват лятото, но ми е трудно да се ориентирам.

# 242
  • Deutschland/HE
colibri, моля те, пиши къде ходите на плуване, искам и моите да плуват лятото, но ми е трудно да се ориентирам.

За Варна - басейн "Приморски", за София - другите майки да споделят. Peace

# 243
  • София

За Варна - басейн "Приморски", за София - другите майки да споделят. Peace

Оооох, още ми е морско, затова теб съм загледала явно  Mr. Green

# 244
  • София
Въведох и аз четене от електронен носител. На таблета инсталирах една много добра програма и е съвсем като четец. Вече изчетох "Оризовата майка", да Никол съм заредила "Ние врабчетата".

# 245
  • Пловдив
rosikosefi дано всичко да е наред и притесненията ти сега да са само лош спомен съвсем скоро. Стискам палци и се моля за вас.
Аз ползвам таблета на дребния, за да чета. Но си крия иконата на програмата, че моят ревнивец изтрива всяка икона, която не я е сложил той. Единственото неудобство е, че се налага показалеца ми постоянно да е върху екрана, за да не изгасва за пестене на енергия. Но той не е изявявал още интерес. Да не говорим, че детето ми е и дислектик и четенето, писането, диктовките са ни болна тема и нежелано занимание.
Между другото, намерих сайт с доста книги, на английски, за теглене, дори свалих Книга за джунглата http://www.planetebook.com

# 246
  • В светлината на слънцето
Привет и от мен.
Роси, стискам много, много силно палци и се надявам следващият път да влезеш с хубави новини.  Praynig Прегръщам те.  Hug

Моите са в щура ваканция. Въдворихме ги на село заедно с баба им, изкарахме едно море, по време на което не излязоха от водата. Ей, случили са на родители. Единият - като тях жаба, не излиза от водата, другият не прави забележки за перманентното висене. Че и бабата (традиционно си я водим с нас, че жената има нужда от море) не прави забележки. Кой като тях. Mr. Green
В момента са се отдали основно на игри. През ваканцията не давам нищо - нали затова е ваканция. И те са душички и имат нужда да починат. Теди обаче чете яко, защото това си й е любимо занимание. Пък и селската библиотека е много богата (работят по някакъв проект и постоянно пълнят с нови книги). В този ред на мисли - аз съм от тези, които забраняват четенето на електронни книги. Казвала съм го и друг път - много държа да усеща думите между пръстите си, да почувства хартията. Електронната книга е стерилна, няма душа. Може би такова мнение имам, защото самата аз си изкарвам хляба с писане, повече ценя хартиената книга...не знам. Thinking

# 247
  Привет!
   Lulumba,аз съм на твоето мнение за книгите.Друго е да усетиш хартията,да ти замирише на мастило.Помня в детството си колко пъти съм заспивала с книгата под главата си.
   Обаче при днешните цени на книгите,аз не мога да си позволя непрекъснато да купувам.По-лесно ми е да си сваля на лаптопа.Синът ми сега е на море в Гърция със сестра ми,предпочете ,докато пътува да си чете от таблета.И аз стимулирам всяко четене,защото моите и двамата,за огромно съжаление,не взеха от мен любовта към книгата.
    Обажда ми се по сто пъти на ден-много е емоционален и непрекъснато се впечатлява от разни неща,и иска всичко да ми разкаже.Разбрахме се ,да си пише всичко в един тефтер,когато може да го нарисува и когато се върне да ми разказва.
    Снощи последно към 12ч звънна,да каже,че си правят пикник на плажа,и Бяло море се нарича така,защото когато е тъмно,то изглежда бяло.Аз не знам дали е така.
   Иначе сме планували гостуване на баба и дядо в Плевен,варненските баба и дядо ще дойдат в петък.Синът ми има РД на 13-07,но тогава се прибира от морето,ще празнува с децата някой от следващите дни.Племенникът ми ще остане при нас,а съпругът ми е обещал тридневен рболов на палатка.Аз и щерката ще пропуснем това изживяване,но момчетата са в очакване.

# 248
Мъжът ми е с белодробен емфизем и ХОББ , само да кажа , че никога не е пушил. Диагнозите са потвърдени.
С малчо започнахме рехабилитация в Горна Баня. Най вероятно лакътя се е влошил от бързия растеж.

# 249
   Роси,съжалявам за диагнозата,но при правилна терапия и изпълнителност на пациента,човек може да води пълноценен живот.аз имам близък ,в дома ми ,със същата диагноза.Знам от опит,че когато слуша и изпълнява това,което докторите казват,нещата не са толкова страшни,колкото звучат.
   За детенце-стискам палци всичко да премине!

# 250
  • В светлината на слънцето
Роси, подкрепям на 100% мнението на Марулета - тежка е диагнозата, но с нея може да се живее пълноценно, стига да се спазват определени правила. Стискам палци и за детенце.  Praynig

# 251
С училище Евростар специално имаше един скандал с доста явно нагласени резултати на математическо състезание преди 1-2 г. Никога не бих подложила детето си на това!

Досега беше тотална ваканция, само четеше чат-пат и си продължава тенис и плуване. Разбира се, световното по футбол и Уимбълдън бяха на почит като няма игра навън Simple Smile От няколко дни решава по малко задачи всеки ден, а от днес експериментално "учи" с приятел следобед, по тяхно желание, ще видим какво са научили  Mr. Green

# 252
  • Варна
Роси, какво ви е дошло на главата?!  Confused Дано както казват момичетата има начин за нормален живот ,а малчо да се повлияе добре от рехабилитацията! Hug

Моя сладкиш от вчера е на лагер , до Карлово. Звъни честичко да ме информира какво ял, в колко е заспал ,какво си е загубил ..Ей сега ми звъни с потънали гемии,че  се преместили в друга стая и му я нямало чантичката с тоалетните принадлежности.. Mr. Green Казах му да разтърси по-добре и че нищо кой знае какво не е станало. След малко звъни,че я намерил в друг джоб на куфара си.Шемет!
Учене до този момент не е имало. Прочете само една книга (Емчо от Льонеберя) и започна "Чернишка".
 Ваканцията е за игри и забавления, винаги така е било у наша къща! Wink Толкова да им се втръсне от нищоправене , блеене и забава, че наесен да нямат търпение да се върнат в класната стая !

# 253
  • София
Моята принцеса е при баба и дядо в провинцията на гости и се забавлява, като кани гостенки на майка ми и ги позиционира или в хола на телевизора или пред компютъра. В най-добрият случай са на басейна на приятелката и, а от вчера и дядо и най-накрая спретна нашият си басей, та да може и тя да кани гости И на басейн освен пред ТВ и компа.
На въпроса ми дали се чете, все пак Mr. Green, ми отговори така: "Знаеш ли мамо, ми тя...тази "Хвърчащата класна стая" ми е доста скучна. Тя е написана за по-големи деца и за това за сега няма да я чета повече...." Joy Joy Joy Joy Joy

# 254
Малко по встрани от темата, но в изречението " Ползването на климатик да става при затворена врата към терасата" има ли запетайка?

Общи условия

Активация на акаунт