Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 739
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
моят е с две петици - по БЕЛ и ЧО и две шестици - по ЧП и математика... лятото ще наблегнем на БЕЛ - там както вървеше добре до средата на годината и някъде се отнесе - това двойни н-та, членуване - мътна индия - на теория ги знае, обаче като стигне до попълване на тест и ги омешва, забравя теорията. Така че ще работим по тези въпроси, само да намеря подгодящо помагало. Някой има ли идея за нещо такова?

ПП ЧО беше ясно, че ще е с по-ниска оценка - много му е тегав тоя предмет  ooooh!

# 46
  • В светлината на слънцето
И девойката недолюбва ЧО. Чудя се вече как да я стимулирам, мозъкът й е отдавна превключил на ваканционна вълна. Днес е последното им изходно, точно по ЧО, и подозирам, че ще се изложи със страшна сила. ooooh! За голяма моя радост албумът на Пикадили мина покрай нас. Но пък главата й е само в предстоящото море. Crazy
Снощи имахме РС за първокласниците (твърдо реших да запиша брат й в същото училище, защото съм много доволна). Та се оказа, че от есента в училището влизат Аво Бел с допълнителен английски - за който иска де. Смятам да я запиша. Малко множко ще й дойдат езиците, защото ходи и на допълнителен немски - учителката им направи нещо като кръжок-курс за по-напредналите деца, като работи с тях напълно безплатно. Но пък я гледам, че има афинитет към езици, учи бързо, разграничава ги добре, та смятам, че допълнителният английски няма да дойде в повече. Thinking

# 47
Дзвер,

тази граматика

Има граматика  в големи полета - всичко е описано точно и ясно. Класната ми беше казвала, че има хубави помагала на Скорпио точно, но не са с надпис "одобрено от МОН"   Close, затова не могат да купуват такива за работа в клас.

Ние я имаме вече трета година, но тази така и не успяхме да я попълваме.
Сега на финала се чудеше за звукове, букви и подобни. Затова обеща лятото да поработи в нея. Иначе знае правилата, но явно бърза, със сигурност не си проверява писаниците, респ. има все по 1-2 грешки.   От търсене на прословутото -нн-, при диктовка беше си добавила н в ранобудно, "простих" й Simple Smile щото е сложносъставна дума;)

При нас тази седмица беше яко тестова. Писна им на децата. Надявам се, че приключиха  Wink

# 48
  • Варна
При нас проблема е извън граматиката. А в писането двойните н и т ,членовете и запетаите са му на място. Ама "о" и "у" нещо не ги нацелва. Та затова ще набляга на четенето и диктовките лятото. Видях изходните, добри са като състав от задачки. Simple Smile
По БЕЛ има 5ца ,а по ЗИП БЕЛ 6ца. Crazy Другото е отлично.
Два дни намирам в раницата му матурите на 4ти клас, госпожата им ги дала в часовете да ги решават. Изпреварила ме.  Twisted Evil

# 49
  • София
благодаря ти, ще я поръчам задължително - моя при диктовка проблеми няма, правилата ги знае, трябва му обаче практика, за да прави нещата без да се налага да ги мисли  Peace

# 50
Да, и при нас диктовките са без грешки, но диктовката се диктува при определени правила.
При свободното писане, че и преписване са проблемите.

Деска за о/ у в начало на дума, за т/ д и подобни - опитвам се да ги запомни, все се каня да диктувам - има ги извадени подобни "проблемни" думи от различно естество  в -
  помагалото им от ЗИП    Тук пък на такива сложни упражнения съм се натъквала (дзверила Wink

# 51
  • Варна
Докато ви намеря, що зор видях - с новата организация на форума, изгубих отчетните теми.

И в нашето училище са минали изходящите нива - засега държи фронта - четири 6.

Днес излязоха резултатите от регионалния кръг за лингвистичното кенгуру - едно място под чертата е в класирането за националния кръг, но пък е с най-висок резултат за Варна. Ако имаше 3 грешки вместо 4, на 7.06 щяхме да сме в София  Thinking (има 180 от 200т). Въпреки това се радвам, че теста определено не беше лесен за децата, а той се е справил доста добре. Радва ме и това, че конкуренцията е силна, защото така и той има да се стреми към по-добри резултати.

Лятото ще трябва да поработим върху концентрацията и търпението, защото на всички състезания, той все бърза и бърза и това определено засега му носи минуси. Догодина ако ще гони рейтинг, май ще трябва потренира йога през лятото за успокоение на духа  Joy за да не излиза на 40 минута. Проблеми в училище няма. А и така ми се иска това лято да се научи да плува, най-накрая.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 18:40 от Manzhelka

# 52
Manzhelka, браво за резултата! Значи е първенец на Варна  Peace

Май всичките ни са за йога Wink Единици са, които и в междучасието човъркат по контролните.
Моето все предало, и вече проверено и открита някоя грешка до края на часа.
А все повтарям - провери ли си. Ще трябва да поупражним това вкъщи.

# 53
  • Варна
Ох, че съм блейка - всъщност исках да споделя с вас един интересен доклад - т.нар. Бележник 2014:
http://nmd.bg/belezhnik-2014-oblast-obrazovanie/ Има интересни изводи във всички секции, особено тези, които са изведени в полетата "Малки стъпки към голямата промяна". Преди няколко дни четох пълния доклад из сайта на в.Дневник, но сега нещо не мога да намеря линка и посочвам само секция Образование. Като родител бях провокирана от някои факти и наистина се замислих дали самата аз съм достатъчно добър родител за моето си дете. Свалих му адаптираната версия за деца на Конвенцията за правата на децата (има я на сайта на УНИЦЕФ) - спокойно, написана е на достъпен език и има много хубави картинки - заедно я прочетохме и после дискутирахме. Той беше много изненадан, че има деца, които са въведени във военни конфликти или такива, за които питейната вода е лукс. Когато стигнахме до секцията със задълженията, синът ми вече се умори  Joy. После го помолих сам да ми напише оценка и най-много се зарадвах от това, че ми каза, че ако трябва да си търси майка сега, пак щял да си избере мен. Ами, какво да ви кажа, литнаха ми крила. Макар, че когато се гледам отстрани, ми се иска да подобря мноооого неща. Вие изпадате ли в терзания справяте ли се като родител?

И нещо интересно за варненци - утре вечер е Нощта на музеите и Археологическия музей за първи път се присъединява към инициативата. В 20:30 ще има средновековни боеве в двора му. А в неделя, на 18.05 - в 21:00 на Аладжа манастир, ще има безплатното шоу "Звук и светлина", подобно на Търново. Също на 18.05 от 10:00 пред един от моловете научих, че ще има и "Книги за смет" - носиш 1 кг пластмаса и получаваш ваучер за книги.

# 54
  • В светлината на слънцето
Manzhelka, браво, страхотен резултат.  Hug  bouquet

# 55
   Привет!
          Manzhelka,поздравления за резултатите на детето!Все така напред и нагоре!
   Благодаря и за споделеното инфо.
   Мина и нашата РС-както и очаквах-едни и същи деца са проблемни,с едни и същи хилещи се майки.Което идва да затвърди моето лично убеждение,че първите 7 са много важни и всичко си идва от семейството.то формира възгледите,ценностната система и т.н.
  На изходното  по ЧП-единствената пълна 6ца на моят син,че даже открил и грешка в зададен въпрос.
   Вчера мина БЕЛ и АЕ,казва,че е лесно и се е справил ,но да видим.Понеделник и вторник-ЧО и математика.
  На РС госпожата го нахвали-слуша,внимава,изпълнява,той и още две деца само си спомняли материала по ЧО от началото на годината.това ме радва,заото там съм помагала само в началото,после го оставих сам.Снощи гледаме новините и казват за Гюзелев,а той -ооо,това е оперен певец.Интересен му е предмета и помни.Чичо му е голям фен на
историята и когато се видим се разиграват битки,правят  се стратегии,изпитва го за бг героите,може би затова детето има афинитет към историята.
  Обаче госпожата се оплака от него,че пише най-грозно и нечетливо от класа.Ще има препис лятото и диктовки,защото пише свързано някои думи.
   Днес е финалното за годината мат.състезание за нашият град,господинчото е готов,с желание отива.И понеже мама е на работа,ще е водят с едно приятелче сами,"като големите"после сме на традиционната почерпка с групичката от класа.
   Хубав уикенд от мен,ще ви наглеждам, докато работя!

# 56
  • Варна
Ехаа, поздравления за Ники за Кенгурото!  Simple Smile
И благодаря за инфото за Аладжата ,снощи бяхме на светлинното шоу, беше хубаво, макар и да го гледахме по-отдалеч. Hug

Днес моят хлапак става на 10г. Ще празнува с децата в събота чак обаче, а днес с бабите и дядовците. Heart Eyes

# 57
Деска    bigdance2 
Честит юбилей на хлапето Simple Smile
Да е жив и здрав, да расте щастлив с много усмивки!

# 58
  • Варна
Днес моят хлапак става на 10г. Ще празнува с децата в събота чак обаче, а днес с бабите и дядовците. Heart Eyes

Честит ти рожденик   bouquet Най-вече здраве му желая на Калоян  newsm67

При нас изходните почти свършиха - днес по ЧО, а утре по ЧП. Днес подписвахме характеристиките - всичко е Отлично  Mr. Green и макар да не съм на 100% съгласна, ще се порадвам, че в 5кл. това ще е мираж  Rolling Eyes

# 59
  • Варна

Деска, поздравления на рожденика! Пожелавам му много късмет, страхотно лято, големи мечти и всички да му се сбъднат!

Общи условия

Активация на акаунт