Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 747
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • София
А "лютата чушка" я има за домашно да я научи и пее за този петък, но аз съм му свалила песните на лаптопа и съм го оставила да я учи. Инструменталите и песните съм ги свалила от "начално образование".

Момичета, готвите ли се за Хелоиун?
Относно Лютата чушка - има време детето, няма да е за този петък, понеже в петък са във ваканция.

Относно Хелоуин - децата са готови, само тикви не съм купила, обаче големия много се разочарова като разбра, че на Хелоуин са във ваканция. Но пък утре в часа по английски ще имат хелоуинско парти, а в четвъртък имат спортен полуден и после хелоуинско парти на училището, така че рачоварованието му не е толкова голямо  Peace

За учебниците и текстовете и т.н. - честно си признавам, че нямам никаква идея, какво учат тази година - оставила съм го да се подготвя сам и сам си отговаря за домашни, знания и т.н. Крайно време е да стане малко по-самостоятелен. Е, разчитам и на частната занималня, иначе не бих била толкова спокойна  Mr. Green

# 721
  • София
Деси, браво на детето!

Момичета, готвите ли се за Хелоиун?
Никак даже не се готвим. Не го обичам този празник, не ми е на сърце. Вероятно на балета ще празнуват обаче, както всяка година. А също и на курса по английски.

При нас нещата вървят нормално. Ходиха на екскурзия в Плевен. Доволни са децата, макар и да бе лошо времето. С учебния материал се справя нормално. На преразказите винаги се е чувствала силна, там е в стихията си. Но госпожата се оплаква, че като цяло класът не се справя добре именно на преразказите, недобро изразяване, неграмотно писане, такива работи.
Да ви попитам нещо по математика, дано не ми е много глупав въпросът. В задачите, в които трябва да се сметне например:
1км е 1000м, това колко см са, колко мм са?
Та в тези задачки как се смята най-лесно, тоест със знания, които децата на тази възраст имат? Наистина ми се струва, че се излагам с този въпрос, но , както се казва по -добре една минута срам, отколкото цял живот незнание. Laughing

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 21:47 от Валенцето

# 722
   Привет!Валенце,според мен ,преобразува метъра в сантиметри,умножава по 1000м.
   Хелоуин не се тачи от мен и таткото,за разлика от децата.Купувам им винаги някакви тематични лакомства,сламки за сока,ако кака е в настроение се маскират.Тази година обаче тя е на банкет,защото имат съвместно участие с едни сърби,ние ще ходим да гледаме изявата,та дребен ще пропусне обикалянето по къщите.У дома ще оставя бонбони,винаги идват дечица.
   Снощи се просветЛих аз относно учебниците-учат по Просвета нашите.И в читанката са точно до магарето.не пишат,не измислят истории,четат един след друг.Лошо,защото умението да разказват,съчиняват и преразказват е оставено в един час,когато работят по една тетрадка за преразкази Т2 по БЕЛ.
   Подхващам го и с това у дома,няма начин.

# 723
   Досега се мъчих със задачите от "Математика без граници"-от 12 натам много трудни,поне за мен.Имат сайт със задачи и отговори,но не и решения.

# 724
  • София
   Привет!Валенце,според мен ,преобразува метъра в сантиметри,умножава по 1000м.

Grinning Това ми е ясно. Въпросът е, че госпожата им казала, по думите на детето, за някакъв "трик с нулите", каквото и да значи това. Без да умножават, нещо с нулите правели. Crazy
Както и да е, триковете ще ги оставим за друг момент, засега само със смятане ще се оправяме.

# 725
Валенцето,
тези дни обяснявах трика с нулите;)  Като има 90.12 = 9.12 + 0 накрая.
1080 резултат.

1000.100 = 1000 и добавяш двете нули на 100, става 100 000.
Моето пък умножава 100 по 10 примерно и тогава добавя другите нули.
Нали още не са взели такива умножения.
Предполагам такъв трик да е имала предвид госпожата.

1 км = 1000 м
1 м= 100 см
добавяш двете нули от Стотицата и става 1 км = 100 000 см

# 726
  • Варна
Хелоуин аз лично не подпомагам да се отбелязва по какъвто и да е начин!
Миналата година класната им организира парти в стаята, за тази нищо не се е чуло и слава Богу! Не съм по чуждопоклоничеството и празнуването на чужди празници и не го стимулирам! Naughty

Лоренца ,много хубаво обяснение за нулитеи мерните единици. Peace
Моя се готви за Черноризеца в събота. Математика без граници я пропуснахме ,нещо не ме грабва това състезание мен. Rolling Eyes

Вие оставете съчиненията ,ами класната на няколко пъти ги кара и стихотворения да измислят. ooooh! Последното беше да е хумористично. И понеже поети у дома не се намират ,баба му,която е била учителка по телефона се инструктира и след час-два му го диктува по телефона. Mr. Green И вчера пак си идва със задание или стихотворение за Будителите да измисли или да научи едно трудно стихотворение от Читанката. Снощи го учи до посред нощите .

# 727
   Когато щерката беше в 3ти клас ,госпожата ги задължи да си направят една тетрадка за поезия.И всеки трябваше в един от часовете по четене да представя свое стихче,или стихотворение.Това беше абсолютна лудост според мен.

# 728
Стихове пише само когато се срещне в задачка.
Но пък много й харесва да римува, и бързо ги измисля.
Става дума за куплет, два, не за цяла творба  Grinning

# 729
   Успех на Черноризеца,който ще се явява!
   В нашият град не се организира,най-близо е във Враца.Аз обаче съм ангажирана със сърбите,с които каката имат концерт и едно от момичетата ще нощува у дома,и не мога да го закарам.Но със сигурност ще реши някоя и друга задача в чест на състезанието  Mr. Green.
    Математиката без граници,както ви писах ,при нас мина.Обаче днес щели да им дадат да си попълнят нови бланки,щото предишните били лошо отпечатани.Изобщооооооо,нямам думи!

# 730
За момента нямам усещане за по-голямо натоварване от миналата година. Само се увеличиха малко съчиненията и съставянето на кратки текстове - последно трябваше да пише на тема 'Какъв е моят звезден град". Понякога се налага да подхвърлям 2-3 изречения за идея, не й идват отвътре големи желания за писане на дъщеря ми...
Но имам друг проблем като неползвател на фейсбук. Според детето ми "всички имат фейсбук и скайп, а тя нямала". На въпроса ми за какво съучениците й използват фейсбук не можа да ми отговори. Но и аз не мога да си отговоря за съжаление. Бихте ли ме светнали защо му  един четвъртокласник фейсбук?! Мисля, че има време и за него, но то още не е дошло. А може и да греша?!

# 731
   Моят син има ФБ от миналата година.Играе игри,следи разни рибарски новини,той е фен рибар и една-две волейболни страници във ФБ.Съответно качва снимки,най-вече рибарски,с улова.Всичко обаче е под мой контрол засега,и под този на сестра му.Няма приятели,които не познавам.Скайп не ползва.От няколко дни обаче все по-често си говори с приятелчето във вайбър,защото са на разлчни оператори,а там е без пари.

# 732
  • В светлината на слънцето
Валенцето,
тези дни обяснявах трика с нулите;)  Като има 90.12 = 9.12 + 0 накрая.
1080 резултат.

Първокласникът сам стигна до този извод, разсъждавайки логически.  Grinning И сега с голям кеф си измисля и решава сам най-различни сложни задачи. Той обаче истински се забавлява с математиката (не така стои въпроса с четенето и писането).
Теди ще ходи на СМТ, вчера сама пожела, но пак ще бъде неподготвена - от единия ентусиазъм ще иде.
За първи път тази година в училище им организират хелоуинско парти, та в момента е в трепетно очакване. Crazy

# 733
  • София
Кой ще направи нова тема?

# 734
Кой ще направи нова тема?

Дзвер Wink    Praynig

За ФБ - не го харесвам, но направих с мой мейл (така виждам движенията в акаунта) - играе там, има някои училищни приятели, но не пишат. А аз разглеждам, че вече много неща напъхаха там. Скайп още не. Нито вайбъри, пъри и подобни мрежи. Но пък пише в игрите на английски ...

Общи условия

Активация на акаунт