Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 335
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
ето я и лампата, която донесох от Турция - запалена на терасата Simple Smile Уникална е

# 106
Наистина е много красива.

# 107
  • Русе
Факт е, че акацията и разните екзотични дървесини са по-подходящи за външни условия, но когато дървото е обработено както трябва, няма проблеми. Не говоря за ПВЦ декинг. Нашите мебели на двора са  тик и парен бук мисля, че имаме , но гредите на дървените перголи, които всички правят,  все пак са бор и няма проблем. Така че мисля, че са много добър вариант, ако се харесва и е добра цената.

# 108
декингът на Икеа е акациев, който е подходящ за външна употреба. Този по-евтиният е пластмасов, т.е. няма нищо общо с дървото! Аз декинг от бор не мога да приема някакси - борът е мек и не мисля, че ще издържи на външна употреба... Моят декинг съм го редила сама - елементарно е Simple Smile Само, ако имате проблем при рязането с ножовка може да викате мъжа  Mr. Green Аз се справих  Mr. Green Ама съм инат и съм мнооооооооооооого упорита Simple Smile
За този декинг ли става въпрос http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=90057 ?Има ли нужда от някаква подложка отдолу или направо върху мозайката сглобяваш?

# 109
Лампата е прекрасна.

Ние нашата тераса я остъклихме с френски прозорци и ще слагаме дюшеме.

# 110
А как се чисти декинга? Много искам да си направя моята тераса така, но мм ме разубеждава, че всичките боклуци ще се събират отдолу.

# 111
Моята тераса е с клинкер, доста скъпичко излезе пода - с поставянето около 1000 лв, но си струва. това е много здрава настилка, но си се праши и май за чистене си трябва маркуч. Сега моичкият е купил такъв маркуч дето се навива със стойка и накрайници, мия с него, иначе ми беше писнало да нося кофите. Имам обаче система за оттичане вкарана в улука, ние сме в къща Peace. Още не е готов тавана и стената , като я направим ще снимам. Иначе покрива , пода и перилата са готови, много си я харесвам, стана голяма поне около 15 квадратни метра, разкош е Party

# 112
  • Русе
На коя марка е клинкера? Обмислям такъв около къщата или на навеса. Знам само един за около 40 лв/кв, но не се сещам фирмата.

# 113
Kami_21213, това подхранване с маята за какви цветя го ползваш?

# 114
Ами мисля така да беше Клинкер Simple red strukturalny 3-d , поне на снимката този ми изглежда като нашия , 30 на 30 см и около 40 лв квадратен метър, друго не помня , беше миналото лято Hug. Не се пързаля, не замръзва, не задържа сняг, топи се върху него, то тая зима и сняг нямаше много , но все пак Wink

# 115
Следя ви.

# 116
  • София
А как се чисти декинга? Много искам да си направя моята тераса така, но мм ме разубеждава, че всичките боклуци ще се събират отдолу.
Аз чистя балкона с прахосмукачката, и после с моп.
Каквото остане от долу - да си седи там, не ми пречи.
Зимата събираме декинга, чистим пода, и напролет пак на ново.

# 117
  • Русе
Ами мисля така да беше Клинкер Simple red strukturalny 3-d , поне на снимката този ми изглежда като нашия , 30 на 30 см и около 40 лв квадратен метър, друго не помня , беше миналото лято Hug. Не се пързаля, не замръзва, не задържа сняг, топи се върху него, то тая зима и сняг нямаше много , но все пак Wink

Мерси, ще го потърся, иначе на цена е същия, мисля, че в Сико го бях гледала. Иначе да, не се пързаля и е много устойчив при зимни условия (при нас има нужда Simple Smile).

# 118
ДА се запиша в новата темичка, нямам какво да покажа в тая малка тераска 1/2 , но поне изгледа от нея:

И любимото място на кучето:
Скрит текст:

Обмислям как да я разкрася това лято, но още е рано, при нас духа ужасен вятър от морето, мъгли, дъжд.
Тя ти е украсена с прекрасно цвете /кучето/.

# 119
  • Отвъд алеята зад шкафа
Записвам се в темата с въпрос - някой гледа ли лавандула на терасата си да сподели опит? Терасата ми е чист юг, доколкото знам лавандулата обича слънце и песъчлива почва, може да не се полива често. Моята тераса е почти готова, остава да се сложи гранитогреса долу и камък по един праг и ще мога да я залесявам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт