Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 491
  • 786
  •   1
Отговори
# 255
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer,
откъде ги поръча? Една приятелка е луда по бухали и бих искала да я зарадвам с такива!

саксиите са от vivre.bg

# 256
Мерси!  bouquet

# 257
  • Балчик
При мен не е решение пейката, защото масата ще дойде напред, близо до парапета. А тогава няма да мога да минавам, за да простирам.  

# 258
A къде изобщо продават такива пейки, като ракла? Някъде онлайн да мога да ги разгледам?

# 259
  • Пловдив
Момичета някоя от вас да има керамични делвички амфорки и т.н? Лакирате ли ги или ги отсавяте така натурални преди да засадите нещо в тях?

# 260
  • Балчик
Аз имам, не съм ги лакирала, моите са извадени от морето. Но и не съм садила нищо в тях, слагам изкуствени цветя за украса.

Скрит текст:

# 261
  • Пловдив
Джемма от моретооооооооооооооо  Shocked

# 262
  • Балчик
Да, мъжът ми се занимава с професионален риболов и ме снабдява с глинени съдчета. Laughing Споко, не са от 1 - 2 век, нямат антична стойност. Grinning
Рядко обаче има цели екземпляри, повечето имат отчупени парчета и трябва да се лепят.

# 263
Момичета някоя от вас да има керамични делвички амфорки и т.н? Лакирате ли ги или ги оставяте така натурални преди да засадите нещо в тях?

Аз отскоро имам 7 бр. гювечи не гледжосани - разпробити са за саксии.
От предишен опит с не гледжосани саксии, зная че неминуемо след известно време избиват соли по повърхността им се разваля първоначалната визия. А от постоянното мокрене след няколко години керамиката започва да се разрушава.
Тези ги лакирах с един лак на водна основа. Засега не поемат вода и не се появяват характерните петна от влага по тях. Не зная доколко ще е траен ефекта, но след известно време мога да ги лакирам пак.

# 264
  • София
Аз съм лакирала саксии отвън и отвътре. Не се появяват петна от водата, но ги повтарях 3-4 ръце доколкото помня  Peace Няма как лака да навреди на растенията, след като е изсъхнал.

# 265
  • Пловдив
И лавандулката ми  много си я обичам
http://prikachi.com/images.php?images/263/7459263D.jpg

# 266
  • София
A къде изобщо продават такива пейки, като ракла? Някъде онлайн да мога да ги разгледам?

В момента има в Jusk - пише дори, че са студоустойчиви. Цената е 60 лв, размерите не запомних.

# 267
  • София
Кажете моля, какво правите със стръковете лавандула? Сдобих се с една торба такива и сега се чудя как да ги оползотворя...

# 268
  • Пловдив
Слагам си ги за украса в някоя вазичка, или в платняна торбичка и в гардироба

# 269
  • Балчик
Идеална е против молци. Peace

Общи условия

Активация на акаунт