Математически турнири - 28

• 91 956
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
# 76

Заелият 2-ро място в Националния (3-ти) кръг за 7-ми клас Евгени Кайряков, който е само на 1 точка след класиралите се на 1-во място двама седмокласници, всъщност е шестокласник. Браво! Много хляб има в това дете.

# 77
Ant12, браво и на твоето дете!   bouquet

# 78
  • София
Може ли някой да ми прати отговорите на ЕК национален кръг,2008г за 5 клас?

1) D
2) D
3) A
4) E
5) C
6) 6
7) ....

Ползвам "Задачите на Ру", но в нея при отг. за 7-ма задача пише за някакви гуми и автомобили, а в темата задачата е друга /фигури/.

# 79

Заелият 2-ро място в Националния (3-ти) кръг за 7-ми клас Евгени Кайряков, който е само на 1 точка след класиралите се на 1-во място двама седмокласници, всъщност е шестокласник. Браво! Много хляб има в това дете.

Поздравления и от мен!

Ок, Prizma, Благодаря ти!
Ще проверим останалите 6.

# 80
  • София
Гери, горещо ти препоръчвам да си купите задачите на Ру, за които спомена Призма.
Там има всички теми от 2008 до 2013 и са с решения повечето. /не само отговори/.
За задачи номер 7 е изключително полезна, защото са разписани много подробно. /а и за част от другите върши идеална работа.  Laughing/
Скрит текст:
Когато не може да ги реши детето, поне им прочета готовите решения.

# 81
Ирка, сигурно си права. Имал е възможност да я купи в училище. Честно казано нямам място в къщи от книги и в последните години ползвам библиотеката и бг- мамма Laughing и само в краен случай купувам нещо.  Ще я купя, защото точно 7 май го затруднява.

# 82
  • София
Ирка, сигурно си права. Имал е възможност да я купи в училище. Честно казано нямам място в къщи от книги и в последните години ползвам библиотеката и бг- мамма Laughing и само в краен случай купувам нещо.  Ще я купя, защото точно 7 май го затруднява.
+1
Тя затова е създадена 7-ма.  Wink
Аз лично бях изключително приятно изненадана, като видях, че има решения. Затова споделям.  Peace

# 83
Може ли някой да ми прати отговорите на ЕК национален кръг,2008г за 5 клас?

1) D
2) D
3) A
4) E
5) C
6) 6
7) ....

Ползвам "Задачите на Ру", но в нея при отг. за 7-ма задача пише за някакви гуми и автомобили, а в темата задачата е друга /фигури/.

Не само за 7-ма задача в книжката е дадено решението на друго условие, но същото се случва и с 5-та задача. Затова не изпратих още  снощи отговорите на gerka.  Книжките наистина са ценни въпреки печатната неточност за тези две задачи

# 84
То се е видяло, че ще я взима. Задачите на РУ- това ли да търся? Мисля на Славейков?

# 85
  • София
То се е видяло, че ще я взима. Задачите на РУ- това ли да търся? Мисля на Славейков?
Аз си я поръчах от Стор бг. Много бързо ми я доставиха.
Ето я книжката за вас.
http://www.book.store.bg/p115255/zadachite-na-ru-pomagalo-po-mat … sava-grozdev.html

# 86
Пловдивчани са пуснали информация за Австралийското кенгуру.

http://www.academy21century.com/competitions-2014/avstr-kenguru.php

# 87
Съзнавам, че информацията по-долу не е за някоя важно състезание като SASMO, или "Математика без граници", но все пак за пълнота ми се иска да пусна информация и за класирането на националния кръг на НОМ, макар да няма много интерес към него.

http://npmg.org/2014/05/12/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD% … %BA%D0%B0-%D1%84/

Честито на победителите и браво на всички, които са стигнали до този етап. Само по себе си това си е заслужаващо уважение постижение.

# 88
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Черна станция, това изобщо не е вярно, аз специално следя с голям интерес изявите на седмокласници и осмокласници в големите състезания-ПМС; ЗМТ, ЕМТ и много добре оценявам постигнатото и от няколко дни следя развитието на събитията , но вълнението е друго, то е по-скорост гордост, че в България има толкова умни и надарени деца, докато за другите състезания е чувството на състезателна тръпка от участието на детето, което е все още в шести клас

# 89
  • гр.София
Това беше последното състезание на моя син като ученик на СМГ и съответно най- слабата му състезателна година от пети клас до сега.
На всички от форума пожелавам от сърце да изживеят част от тревогите му на състезател и само малка част на моите...Обичайте си децата, подкрепяйте ги, разбирайте ги- те толкова бързо растат!
Математиката е прекрасна наука- не всеки има сетива за нея, но има деца, за които е игра и те имат нужда от поле за изява. Радвам се, че за моето дете беше такава и я игра с наслада през цялото време. Сега идва време да я превърне в професия и съдба- новите ми включвания ще са с калифорнийски привкус от най-добрата катедра по математика и статистика - тази на Станфордския университет.
Беше ми приятно да бъда част от форума през последните години. Ще продължа да следя децата Ви- те са и мои деца! Успех и победи на всички!

Общи условия

Активация на акаунт