Захранване, водено от бебето - baby - led weaning IX

• 117 511
  • 507
  •   1
Отговори
# 60
  • Англия
 Ние имаме още два месеца поне, но се записвам да ви чета

# 61
Я кажете някоя от вас има ли опит с летенето със самолет и храната на бебето? Знам, че при нормалния случай те карат да отваряш пюренцето и да пробваш  пред митничаря, обаче ние т.к. ще бъдем с прекачване и общо взето ще прекараме целия ден на крак и по летища и гари, си мислех да му направя мъфини или нещо, което не цапа, за да не го мисля през деня как ще яде....но ако трябва да отхапя от всичките мъфини...а и как ще докажа, че са за бебето, а не съм скрила мини бомба вътре,а твърдя, че това е арония..... Rolling Eyes
Изобщо дайте съвети Praynig

# 62
  • Англия
За твърда храна няма проблем, опитването важи за течности и може би пюрета. Аз 2 пъти съм летяла и носех  АМ за всеки случай, готови шишенца от по 200мл. Нито в Англия, нито в Пловдив ме накараха да ги опитвам. Ако има бомба в мъфина те неминуемо ще я видят на скенера, така че няма да ума нужда да им се обясняваш. Simple Smile

# 63
АМ, пюрета..все са "стандартни" бебешки неща, докато мъфините може  да са за възрастните, как ще обясня, че са за бебето, освен, ако не го нахраня с тях пред тях.. защото мен са ме връщали с шише мин. вода отворена от 500мл и то като бях бременна и пих пред тях и пак ме накараха да я хвърля...много ме хвана яд на тъпизмите им и затова искам да съм сигурна, че сега няма да ми скроят номер..
ако има още някой с опит с твърдата храна да сподели  Hug

# 64
  • Англия
Аа, разбрах,суха храна за възрастни може, аз винаги съм си носила сандвичи, плодове и бисквитки. Течнисти над 100мл.-не. Пюрета не знам, но винаги съм виждала по летищата майки да носят, въпросът е по-скоро дали трябва да се опитат. За къде летиш все пак, някои държави имат забрана за внос на храна, глобите са стотици долари за 1 портокал, например.

# 65
Бубу, няма да имаш проблем с храната на детето. Слагаш я в детска кутия и никой няма и да те пита. Ние скоро правихме това упражнение, с прекачвания и всичко, никой не ни е карал даже да я вадим храната. Само течностите проверяват. Аз бях взела погача, краставици и месце за малката. А също и банан.

Нашето меню е горе-долу такова:
сутрин - нещо тестено (малката си го търси): обикновено филийка с масло или авокадо, макарони, качамак, баница; също и плод или малко кисело млекце, елда;
обяд - (това е сериозното хранене), супа с различни зеленчуци, пилешка супа, спаначена; или пък манджа - ризото, месо с картофи, вместо ориз или картофи готвя и булгур, спагети, филенца със салатка, давам и бобови по малко - боб, леща, готвя и нахут; не готвя отделно, каквото има за нас, има и за нея, просто го отделям и след това посолявам останалото.
следобяд - по това време давам някакъв плод, банан, ябълка най-често, предлагала съм и други неща с променлив успех.
вечеря - кисело мляко с овесени ядки, плод, коричка хляб, нещо от нашата храна; опитвам се да не й давам тежка храна вечер, но понякога се чудя с какво да й разнообразя менюто.

Малката не е от децата, които държат да се хранят сами. И аз й давам. Но не съм се отказала да й предлагам да се храни основно сама. Предимствата са много. Най-важното според мен е това, че тя умее да дъвче от много малка. Имам я снимана да дъвче телешко на 7 месеца Simple Smile

# 66
Здравейте, дами!
Запис и от нас

# 67
  • София
Тези дни ми попадна клипче от захранването на каката и, както отбелязаха много правдиво околните, с които го споделих, тя доста стабилно е седяла. Сега Лимонката в същото столче слагам - определено се килва на една страна  Joy

# 68
  • София
Мога ли да помоля някой, който има книгата на Рапли под ръка, да сподели малко повече конкретни детайли относно тази теория:

"Алергии- трябва ли да внимавам и как да подходя?
...
При здрави и необременени деца, може да се въвеждат спокойно повечето храни според схемата за захранване, а и количествата в началото са наистина символични, което може да е предимство. Кърмачетата са влезли в контакт с много вкусове и храни и чрез майчиното мляко. В книгата на Рапли се посочва дори, че деца, които са предразположени към някаква алергия, когато имат избор да избират сами това, с което се хранят, избягват съзнателно алергизиращите храни."

# 69
Мога да го потвърдя. Синът ми отказа да яде извара. Аз му дадох да опита все пак въпреки ясното му нежелание ooooh! Малкото попаднало в устата му предизвика бурна реакция и тичахме в спешното.

# 70
Елда и киноа кога мога да давам ...напр. под формата на каша с кърма?  newsm78 ...а дали запичат?

# 71
  • София
Схемата казва:

Макаронени и тестени изделия
- елда
- кус-кус
- просо
- макаронени изделия
- киноа
- ориз   

8-9 месеца   Добре сварени. Започнете плавно въвеждането на пълнозърнести продукти.

КАК ДА ПРЕДЛАГАМЕ ХРАНИТЕ ПРИ ЗАХРАНВАНЕ, ВОДЕНО ОТ БЕБЕТО? казва:

Елда - бисквитки от елда и ябълка от рецептите и още детски безглутенови бисквити без захар от блога „В кухнята на моето семейство“ и още Меки „шоко“ бисквитки с банан и круша от блога на Solley

Киноа – добре сварена. Виж и други идеи в рецептите

Линкове към рецептите има в оригиналния пост http://zabliznacite.wordpress.com/2011/06/23/kak-da-predlagame-h … i-zahranvane-blw/

# 72
Здравейте!
Не съм писала отдавна, то и нашето отдавна не е захранване, но имам питане. Как да накарам малкия човек на 1 г. и 2 м. да се храни само с лъжица, когато храната е течна? Супа, таратор, пък и по-сухичко да е, лъжицата е за 2 пъти да гребне и след това я мята и се започва ровене ту с едната, ту с другата ръка и слагане в устата каквото е уловил, веднага и надигане на купичката с две ръце за изпиване, изсърбване и цялостно оливане и омазване, докато не се изпразни съдържанието. Не ми позволява да я придържам дори, аха, сетих се за тези купи с вендузки. Много ще се ядоса тогава Laughing
Гледам да не му пресичам желанието за самохранене, че имахме такъв период на въвеждане на лъжица и хранене от мама, който почти унищожи напредъка от ЗВБ. Но се усетих навреме и сега отново нещата са в неговите ръце.

# 73
Схемата казва:

- елда
- кус-кус
- просо
- макаронени изделия
- киноа
- ориз   

8-9 месеца   Добре сварени. Започнете плавно въвеждането на пълнозърнести продукти.

КАК ДА ПРЕДЛАГАМЕ ХРАНИТЕ ПРИ ЗАХРАНВАНЕ, ВОДЕНО ОТ БЕБЕТО? казва:

Елда - бисквитки от елда и ябълка от рецептите и още детски безглутенови бисквити без захар от блога „В кухнята на моето семейство“ и още Меки „шоко“ бисквитки с банан и круша от блога на Solley

Киноа – добре сварена. Виж и други идеи в рецептите

Линкове към рецептите има в оригиналния пост http://zabliznacite.wordpress.com/2011/06/23/kak-da-predlagame-h … i-zahranvane-blw/
Благодаря Simple Smile ужким гледах схемата, но се пообърках, защото видях елдата и в 6 и 8 месечната група и реших да попитам за по-сигурно .

# 74
  • София
Сигурно сте видели вече, ама понеже Фб прави едни номера с видимостта на постовете, та да ви споделя изрично:

Захранване, водено от бебето / Baby-led weaning (BLW) - Bulgaria:
Много интересна, полезна, подробна (и въобще каквато се сетите суперлатива) презентация на ‪#‎Джил‬ ‪#‎Рапли‬ за ‪#‎ЗВБ‬! Заслужава си гледането и слушането!
 Линк за гледане

Общи условия

Активация на акаунт