Захранване, водено от бебето - baby - led weaning IX

• 117 513
  • 507
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, имам един въпрос. При този метод на захранване за колко време може да се замени едно цялостно ядене на бебето? Предполагам, че зависи и от самото дете, но все пак ми се струва, че ще става много бавно.

# 76
  • Северозапада
И при нормалния начин на захранване понякога става бавно. Не меря количествата, но мисля, че щерката все още пие повече мляко от твърда храна.

# 77
  • София
Обикновено при ЗВБ не се цели заместване на хранене, а запознаване с вкусове и текстури, свобода на избора, развитие на фината моторика и прочие  Peace

# 78
Здравейте
да попитам захранилите мами. В началото Вашите мъници как се държаха?
На моя интересът му към храната се задържа точно 1 минута,колкото да поднесе яденето към устата и край. Или се разсее с нещо друго или почва да мрънка и дотам...
Стремя се да не се обезнадеждявам... Shocked

# 79
Здравейте!  Flowers Bouquet

С удоволствие искам да се присъединя към темата, тъй като в съвсем скоро време ни предстои захранване.
Относно ЗВБ научих от форума. То някакси влезе в групата на "естествените" варианти, свързани с бременност, раждане, носене на бебето, ЕБХ и т.н. и беше логичният ни избор за метод на захранване.
Бях доста изненадана, когато две от жените, с които ходех на гимнастика и с които реших да обсъдя темата, се оказа, че не просто са чували за BLW, а ми и мислят така да захранят бебетата си. Аз си мислех, че кой знае колко ще има да обяснявам, както беше случаят с многократните пеленки, пък те си знаеха чудесно за какво става въпрос  Grinning. Само да вметна, че и двете са германки. Други познати нямам, които да са пробвали ЗВБ. Пак ще служим за пример, както се шегувам често с мъжа ми  Joy.

И сега въпрос по темата: Дъщеря ми е на 5 месеца и половина и вече много се заглежда по нас, когато пием или ядем. Определено има интерес към храната, което ме кара да си мисля, че няма да е лошо скоро да започнем със захранването. Това, което ме притеснява е, че все още не седи стабилно сама. Столче за хранене също още нямаме, защото се чудя между различни варианти: с табличка отпред, без; дървено или не и т.н.. Повечето са дадени за след 6-ти месец, но четох, че някои родители пъхат една допълнителна възглавница зад гърба на детето, когато седалките са доста по-широки. Все пак и дечицата са различни...Какво ще ми препоръчате?

# 80
  • Бургас
за столче с 2 ръце мога да ти препоръчам Chicco Polly 2in1, нашето е такова, има си допълнителна подложка за по-малко бебче и ние още си я ползваме Simple Smile Таблата е двойна, маха се, мие се горното, или се маха нацяло, както ви е удобно. Столът се регулира във височина, облегалката също има 3 позиции, това под краката се регулира, както и се вдигат и свалят подлакътниците. Много сме доволни Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=jXj9dZRyAJo

# 81
Здравейте! С удоволствие ще следя темата, че съвсем скоро ще се започваме и ние Simple Smile

# 82
Здравейте,
Захранването при нас върви с променлив успех - понякога девойката си хапва добре, друг път само хвърля. С това хвърляне на храна не знам как да се справя и вече много се дразня.
Иначе за столчето - ние сме с икейското Antilop и съм много доволна. Взехме го с възглавницата и докато започна да сяда я използвахме (захранваме се откак стана на 6 мес., а започна сама да сяда на Sunglasses. В столчето си беше добре укрепена и не се сърдеше - предполагам й е било добре, в количката например не искаше седнала. Пробвах да я държа в скута ми, но не ни беше удобно и на двете, а и не я виждах.

# 83
Здравейте, записвам се да ви чета и да следя темата, тъй като скоро ни предстои да започнем и ние ЗВБ. Чета и вас и близнаците. Много полезна информация. Ще докладваме надявам се скоро.

# 84
*Таничка*,  точно този модел подарихме миналата година на един сладурко и също го обмислях. Според теб дали ще е възможно така да се сложи, че ако е с неговата си табла все пак да е на масата с нас, т.е. да минава таблата над масата или краката пречат  newsm78. Другият вариант би бил да махнем таблата и да се опитаме да я доближим максимално до масата, но пък като не може да седи стабилно ми се струва, че няма да е идейно...
Aethra, столчето на Икея определено ми харесва като цена, но пък като гледам след няколко месеца трябва да сменя с друго, или?
За което и да се решим ще гледам да наместя камерата удобно за да има после забавни кадри  Mr. Green.

# 85
Не мисля,че ще трябва да се сменя, но предполагам си зависи и от детето де. Моето е почти на 11 мес. и около 9,5 кг и има доста място. Дори съм и сложила една малка възглавничка зад гърба леко да огранича въртенето Simple Smile Другите столчета също много ми харесват, но реших, че няма смисъл да се плащат функции, които така или иначе няма да се ползват.

# 86
  • София
Моето ситно е на година и седем месеца и е ок икейското столче (но не е много едър така или иначе)

# 87
Здранейте
когато сте захранвали децата Ви връщали ли са след това поетото?
Моят го прави всеки път. Нормално ли е? Време ли му трябва,да са свикне..  newsm78

# 88
  • Бургас
Мандаринката, извинявам се за забавянето в отговора. Относно това дали може да се сложи зависи много от масата, колко е висока, колко е дебела, в смисъл отдолу да не стига много на ниско и да не може да се пъхне, както и краката на самата маса да не пречат. Варианти има доста и все ще се нагодите. Аз мога да сложа столчето и на масата с нас, но без таблата я слагам, не съм пробвала с таблата дали ще стане.

# 89
Здравейте
да попитам захранилите мами. В началото Вашите мъници как се държаха?
На моя интересът му към храната се задържа точно 1 минута,колкото да поднесе яденето към устата и край. Или се разсее с нещо друго или почва да мрънка и дотам...

В началото предимно я разглеждаше и изучаваше. Но винаги сме го слагали с нас на масата още преди да започнем захранването и по мое мнение това много допринесе за бързото му започване да се храни сам. Гледам и да яде близко до визия с нашето ядене. Така на новите неще не им се чуди много, а взема пример от нас, дори и да не му харесват особено.
Заиграе ли се с храната, започне ли да я хвърля, вземам чинията от таблата му и приключва с яденето. Остава му само забавлението с остатъците. Или го свалям от стола.

На колко месеца е твоето бебче? Аз започнах да давам храна към края на 6-ти месец.

Общи условия

Активация на акаунт