Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 358
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Сина ми пише три ченгелчета красиво и нататък е мазало. По характер е доста будно дете...но незнам как да му пробудя интереса за пустото писане.

Лично аз не знам да има дете, което с удоволствие да пише ченгелчета. Какъв интерес... това е такава скука, че няма и накъде повече.
Големият в предучилищната си пишеше някакви свои си бележки и записки - с печатни букви, с правописни грешки, доста криволичеше по редовете (сега, 2 години по-късно е същият "краснописец"). Беше му интересно да си пише някакви тайни текстове. От писане на ченгели, полза не виждам особена, който ще си пише грозно, няма да започне да пише красиво колкото и да се упражнява. Като нашия батко. Малкият е друга работа. С много по-малко упражнения за него има реални шансове да пише, ако не съвсем красиво, то поне доста прегледно и чисто.

# 391
Следя с интерес темата въпреки че моето дете е 2009.
Считам, че нещата се препокриват в ПУК и 1 клас , но отдавна знаем, че повторението е майка на знанието Grinning

Касита видях, че си писала че избягваш писането на ченгелчета а използваш друга методика. Може ли малко инфо за нея. Сина ми пише три ченгелчета красиво и нататък е мазало. По характер е доста будно дете...но незнам как да му пробудя интереса за пустото писане.

Ползвам големи шаблони, които сама си създавам. Свързала съм го с ИК и КТДБ изцяло. Стилизирала съм ченгелите и ги ползвам както в рисунки, така и като форми за изразвяне. Истината е, че на моите деца им писна да сучат лулички и бастунчета, а понеже и в първи клас ще правят същото, то за да не им писне тотално, им спестявам поредната тетрадка.

От диагностиката ни:

Всъщност има деца, които с удоволствие нижат сложни ченгели, при това ги правят и красиви. Определено са спокойни, с много добре развита фина моторика, умеят да режат добре, имат афинитет към рисуването и оцветяването.

# 392
Има ли тук родители на бъдещи първокласници в 112 ОУ??

# 393
  • София
Има ли тук родители на бъдещи първокласници в 112 ОУ??
Аз съм подала молба и там, но ми е по-скоро като резервен вариант, че каката ни е в 1 АЕГ.

# 394
  • dobrich
Здравейте набор 2008 Simple Smile Хайде и аз в темата . Започнаха и при мен вълненията за първи клас . Вчера поръчах раницата на малкият човек Wink

# 395
  • София
Днес е нашето тържество за завършване на градината и раздаване на свидетелствата.  bowuu

Въпреки, че преди 2 години минах по този път със сестра му, вълнението ми сега е не по-малко и се вживявам все така за всичко - от раницата до гумичките. Simple Smile
Той пък въобще не схваща какво се случва и ще му се случи.

# 396
  • София
Хайде и аз тук Simple Smile
И мойто бебе хич не схваща,какво се случва Heart Eyes

# 397
  • Някъде на път....
Ние пък сме на друга вълна.... - репетиции, постановки, спектакли...
Завършването на ПГ е в понеделник на 25-ти май от 18:00 часа.

А иначе... ето къде участват моите деца и където еуфорията е още по-голяма.  Wink

Детски Музикален Театър "СветЮлка"

# 398
Днес беше "балът" на моето дете. Мина чудесно. Вече съвсем ми замириса на първи клас.
Сега да излязат и класиранията за желаните училища. Simple Smile

# 399
  • dobrich
При нас класирането и определянето на класния ръководител е към края на юни . На 1 юни имаме изпит по- точно събеседване за първи клас . Нашият бал ще е на 30 май - почерпка в заведение и анимация за децата , а майките ще си пием кафенце някъде наблизо Simple Smile

# 400
  • София
Тържеството на Алекс е на 21ви. Не вярвам да има почерпки и т.н.
Ще го оставя в същото училище, заради логопедката.

# 401
  • София
Днес имахме тържество на групата - викторина, в четвъртък ще им връчват удостоверенията в Дон Домат, а другия четвъртък ще е тържеството на цялата детска.
Трето дете ми е в същата ДГ и ми е хем радостно, че расте малкото, хем много меланхолично.

# 402
  • Майничка
При нас тържественото "изпращане" и връчване на удостоверенията в градината е в петък, а купонът - чак към средата на юни, в детски център.
В училището бяхме на родителска вече, запознахме се с класната, видяхме стаята, до началото на август ще поръчаме и униформата... абе, няма шега.

# 403
В училището бяхме на родителска вече, запознахме се с класната, видяхме стаята, до началото на август ще поръчаме и униформата... абе, няма шега.
Браво на вас! Много сте напред ...... Ние още не сме подали документи за прием ( от 26.05 приемат).
Нашият купон ще е в неделя (24.05) в детски клуб, а в детската градина на 26.05. "Изкласихме" градината....... да се готви училището. Mr. Green

# 404
  • София
Ей, много купони много нещо  Grinning Нашият е в събота. Вчера купихме и тоалета....емоцията е голяма!

Имате ли идея вече как ще се хранят децата - в стола или кутийка от вкъщи? Моята госпожица е доста капризна по отношение на храната и обмислям вариант да поръчам термо чанта и кутии..... само да не се окаже вълк-единак с кутийката с обяд,че няма да и е много комфортно.

Общи условия

Активация на акаунт