Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 355
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Майничка
Чак термочанта - едва ли, въпреки че имаме малка за излети. Щерката не е злояда, но е с много категорични и често менящи се вкусове, столовата храна ще е чиста фира. Кутии вече съм купила, само менюто ще уточняваме септември. От друга страна, племенникът ми ще е в същия клас, а той е като прахосмукачка за всякаква храна, такова некапризно дете едва ли има, идеалният столов контингент и със сигурност ще дообира И кутията.

Ще има много злояди съседчета в първи клас в същото училище, коментирали сме с майките кутиите, няма да е единствена. По-нататък не е проблем да се връщат и да обядват двамата вкъщи, на 5 мин. е, но в първи клас ще се въздържа, че се пресичат 2, макар и неголеми улици.

Последна редакция: чт, 21 май 2015, 14:49 от gargamela

# 406
  • София
И нашето "завършване" приключи  Grinning. Имахме удостоверение в ръцете за малко, порадвахме му се с Николче и бързо го оставихме при останалите документи за 1-ви клас в училището. Моето дете продължава в същото училище, където изкара ПУ и съответно има предимство при записването. Заради това удостоверението замина бързо по предназначение  Mr. Green

zina_ - моето дете се храни в стола. Обаче хапва много салати, "зеленчукови солети" и плодове та и кутиите влизат в употреба. Към 10,00 ч. отваря едната кутия със "зеленчуковите солети", после за обяд тръгва към стола с кутия със салата.
Сигурно няма да е вълк-единак, но и не очаквай да има много деца с кутии ...
За съжаление в началото на изминалата вече учебната година Никол беше на присмех. Заради "зеленчуковите солети" и салатите. Пълни бяха раниците на децата с кроасани, тлъсти сандвичи, шоколади, снаксове ... и се смееха на моето  Confused
Преживя го бързо Никол, малко след драмата доста от децата започнаха да носят и те от солетите  Mr. Green

# 407
  • София
Ех и моето да ядеше зеленчуци... Брат й всеки ден пита за салата, а тя не ще да се доближи до купата...

Каприз е и понеже яде основно пиле, риба и яйца, ще сме с кутия почти сигурно
Бих се радвала да яде на стол, ама едва ли ще имам тоя късмет.

# 408
  • Майничка
За моята идеалната салата е домати, краставици, натрошено сирене и мнооого дресинг, който да отопи. Може и само сирене с дресинг. Поради което зеленчуците ще се ограничат до нарязани краставици и моркови. Обаче няма проблем да си набърка цяла купа кисело мляко със сирене /може и с чесън на прах/ и да си я омете с кеф.

# 409
Ех, колко сте напред с подготовката Wink Ние още не знаем в кое училище ще сме, ще се доредим ли до занималнята в училището или ще търсим частна? А вие вече и менюто обсъждате Sad
Дипломите ни от градината щели да ги дават в началото на юни. 

# 410
  • София
Е, някяква мини термо чантичка  Grinning .....колкото да събере 1-2 малки кутийки, плодове....
Дано в училище не залитне само по въпросните снаксове, кроасани и пр., че е пълно с въпросните  ooooh!

И при нас не е сигурно още в кое училище ще сме, чакам класиранията. Трябва ни голяма доза късмет за фаворита ни, дано да я имаме.

# 411
  • Майничка
За щастие, училището, в което ще учи девойкат,а не се води "елитно", въпреки много добрата база, така че нямаше проблем да си изберем и учител. Много малко от желанията за "госпожа" не са удовлетворени, предимно тези с последно подадени документи и то защото разкриха нова паралелка.

# 412
За моя радост детето няма да ходи на занималня, съответно да обядва извън дома си.
Спестява ми доста грижи.

# 413
И нашето "завършване" приключи  Grinning. Имахме удостоверение в ръцете за малко, порадвахме му се с Николче и бързо го оставихме при останалите документи за 1-ви клас в училището. Моето дете продължава в същото училище, където изкара ПУ и съответно има предимство при записването. Заради това удостоверението замина бързо по предназначение  Mr. Green

Все едно аз съм го написала. Мина тържеството  bigdance2 , видяхме си свидетелствата и характеристиките и ги върнахме на госпожата, че продължаваме в същото училище. 

# 414
  • София
ninnann, заинтригува ме с тези "зеленчукови солети"  Simple Smile Това пресни зеленчуци нарязани на тънки парченца ли са?

В едното училище, в което кандидатстваме, в първи клас децата са задължително цял ден там. Ако не ни приемат, обмислям вариант за частна занималня. Събирам инфо за кв. Лозенец, но изборът не е много голям.

# 415
  • София
На нас само свидетелства даваха, характеристики не съм виждала. Предполагам двата реда на гърба на свидетелството са почти еднакви или еднакви за всички.

# 416
  • сред маслини и портокалов цвят
На нас само свидетелства даваха, характеристики не съм виждала. Предполагам двата реда на гърба на свидетелството са почти еднакви или еднакви за всички.

Това са характеристиките, да. Нашата г-жа беше написала индивидуални за всяко детенце, но директорката и ги върнала и напечатали типов текст, еднакъв за всички.
Ние на 27-ми сме на сгледа в училището, в което кандидатстваме. То ни е квартално, но се води елитно, та желаещите са много, около 450 деца за 144 места.

# 417
  • София
ninnann, заинтригува ме с тези "зеленчукови солети"  Simple Smile Това пресни зеленчуци нарязани на тънки парченца ли са?

zina_  Peace, точно. Краставици, моркови, чушки ... нарязвам на тънички пръчици и се хапват с голямо удоволствие от мъниците  Wink
И не само - аз пред ТВ-то също обичам да си хрупкам  Grinning

Успех на всички  Hug - дано ви приемат в желано училище при желана учителка  Peace

# 418
  • София

zina_  Peace, точно. Краставици, моркови, чушки ... нарязвам на тънички пръчици и се хапват с голямо удоволствие от мъниците  Wink
И не само - аз пред ТВ-то също о

И в нашето меню редовно присъстват, но не се бях сетила да ги нарека с атрактивното име "солетки" . Открадвам го!  Wink

За т.нар. "елитни" училища в големите градове, за съжаление, интересът е в пъти по-голям от капацитета Confused Стискаме палци още малко...... Късмет на всички Peace

Последна редакция: пт, 22 май 2015, 13:09 от zina_

# 419
Зарадвах се като видях темата, миналата година бяхме в същата. Simple Smile
Искам да пожелая успешен старт на първокласниците през есента. Simple Smile
И здрави нерви при подготовката на майките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт