Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 189
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, моето дете юни направи шест. Ще сме предучилищна в ДГ. Познава само някои букви, но имаме цяла година да научим останалите  Grinning

# 61
  • Варна
Записвам се и аз при вас. Синът ми е роден юли 2008г и посещава логопедична ДГ. Там ще си бъде и предучилищна. Групите са от по 15 деца, обръща им се нужното внимание, така, че се надявам на добра подготовка.

# 62
  • София
Записвам се и аз при вас. Синът ми е роден юли 2008г и посещава логопедична ДГ. Там ще си бъде и предучилищна. Групите са от по 15 деца, обръща им се нужното внимание, така, че се надявам на добра подготовка.
capris , малко страничен въпрос, но може ли да кажеш в коя логопедична сте?
Малкото ще е в логопедична група от тази есен. Въпреки, че ще е в същата градина, в която беше досега, леко ми е свито как ще приеме местенето в друга група.

# 63
  • Варна
v_spasova, ние сме от Варна и тук логопедичната градина е само една. С теб имаме сходни проблеми, извън темата, за които ще ти пиша на лични.  Hug

# 64
  • София
v_spasova, ние сме от Варна и тук логопедичната градина е само една. С теб имаме сходни проблеми, извън темата, за които ще ти пиша на лични.  Hug
Офф, че съм ... голяма бяла птица. Можеше да погледна, че пише Варна Simple Smile

# 65
  • София
И аз се записвам в темата.
Моя син е роден май месец 2008ма. Записах го на предучилищна в училището до нас.
За сега е ентусиазиран, но да видим до кога.
Има доста проблеми с говора, надявам се да има логопед в училището. Водила съм го на частно. В градината ми казаха, че за тяхната група нямало. Ходи само една година.
За говора определено съм притеснена.

# 66
Здравейте. Записвам се и аз при вас. Константин е март 2008г. В предучилищна в ДГ . Надявам се да имам време да съм активна, но ще ви следя със сигурност.

# 67
  • Пловдив
AnMary Най-добре тръгнете на частен логопед и постепенно ще се оправят нещата. И дъщеря ми имаше проблем с правилното изговаряне. Миналата есен почнахме да ходим на логопед 2 пъти в седмицата. До февруари вече беше изчистила говора си. Сега пак ходим за малко, че буквата Л не я казваше правилно.

Иначе дъщеря ми ходи в градината на ПГ.

# 68
  • София
Освен да е часте е хубаво и да е проверен логопеда - в смисъл - да познаваш родители, чиито деца са оправили говорни проблеми точно при този логопед, защото имам познати, които водеха децата си на частно и никакъв ефект нямаше, докато не смениха логопеда. Успех!

ПП Моята щерка има проблем с "р" и "л" - и тя тръгна на логопед миналата седмица. Преди година я водих за преглед и имаше доста повече проблеми - Ш, С, Ч, Ц и т.н. Тогава мъж ми се възпротиви да тръгне на логопед и ги оправи сама, но с пустото Р май няма да е толкова лесно  Peace

# 69
  • София
Преди ги водех и двамата на частно, но финансово не можах да издържа.
Логопед в градината на каката нямаше и трябваше да я водя в едно от училищата. Местата бяха кът.
Сега като отида да прибера дребния ще питам за логопед. Надявам се да има в училище или поне да ме насочат някъде.
Когато говори си го разбирам само аз, но не винаги Simple Smile

# 70
  • Варна
Когато говори си го разбирам само аз, но не винаги Simple Smile
По същия начин бяхме аз и синът ми. Посещава логопед над една година и сега всичко е наред с речта му.

# 71
  • София
Оказа се, че няма логопед в училище. Логопедката била в майчинство. Била родила, но преподавателката на сина ми не знае кога и дали ще се връща, дали има назначен друг логопед и т.н. Когато получи информация веднага ще ми каже.
Помолих съсед да провери в тяхното училище и да пита дали ученик от друго училище може да посещава техния логопед.
Ще трябва да търся вариант.

# 72
  • София
AnMary, а вариант за логопедична група в градина?

В нашата градина в Слатина има. Май месец разглеждаха молби. Но може би местата вече са заети. Моят син мина комисия и го прехвърлихме в ЛГ. Дано да има ефект. Така определено ни е по-удобно, отколкото да го водим в един център, който даже ни е наблизо,  в съседен квартал.

Знам от една майка, че детето й посещава логопед и психолог към ресурсен център. Но детенцето е с ТЕЛК. Не знам как точно става кандидатстването там, не съм разпитвала.

# 73
  • София
Мислех преди време за логопедична градина, но не бях наясно с процедурата.
Сега съм го записала в подготвителна група в училище.
Днес звънях в съседно училище и съвсем любезно се поинтересувах от логопед и дали детето ми може да бъде записано.
На госпожата, която ми вдигна телефона и писна да ми отговаря и заяви "прехвърлете си го при нас и няма да имате проблеми".
На мен устата ми устата ми остана отворена и просто казах "благодаря" и затворих. Туй то.

# 74
  • София
На госпожата, която ми вдигна телефона и писна да ми отговаря и заяви "прехвърлете си го при нас и няма да имате проблеми".
Е как да се преместиш... Може пък да не й е било ден, ама пак...

От градината на мен ми обясниха за документите и ходенето на комисия.
За малкия ходих за становище в РИО, на 3-ти етаж. Не помня номера на стаята, но беше в дъното, отляво. И имаше много чакащи, за съжаление. Ако прецениш, може там да питаш за инфо за логопеди в училища.
Може и в темата за трудното проговаряне да питаш. Предполагам, че момичетата там ще дадат насоки.

Общи условия

Активация на акаунт