Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 196
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
v_spasova, дъщеричката в същата детска градина ли е. Може и да сме заедно Simple Smile. Дребния ходи при логопедката известно време, но не е бил в групата. Бяхме  много доволни, но според мен много рано реши, че е приключила с него, с основния му проблем се справи де.

# 76
  • София
Ето тук са логопедичните кабинети за София
http://www.logoped.bg/i.php/cabinets.html

# 77
  • София
v_spasova, той говори, но не изговаря доста от буквите правилно и ги заменя с други звуци. Повечето случаи звука, който изговаря е "йъ".

Дзвер, благодаря за линка.
Има го училището на дребния, дано логопедката се появи. Ако не ще позвъня в съседното, тъкмо ще съчетая логопед и плуване Simple Smile

# 78
  • София
  При нас вчера на родителска среща се появи логопедка, която каза, че обслужва няколко училища в района. Днес щяла да прави преглед на децата от нашата предучилищна група и да остави при учителката указания дали някое от децата има нужда от посещения при нея. Подчерта, че ходи в няколко училища и няма възможност да отдели по много време. Останах с впечатление, че ще отбележи само много сериозните проблеми. Моето дете има затруднения с "р" и "л" и я помолих за отделен преглед. Каза ми дата, на която щяла да прави такива прегледи в нашето училище, но без допълнителна информация къде и в колко часа ще се провеждат.
Ще изчакам резултатите от днешния преглед и ще реша дали да ходим на специализирания. Като цяло не ми се видя като да предлага наистина задълбочена работа. Малко проформа като че ли са нещата - понеже има такава програма и трябва да се отчита дейност, а какъв е последващия ефект....

# 79
  • София
v_spasova, той говори, но не изговаря доста от буквите правилно и ги заменя с други звуци. Повечето случаи звука, който изговаря е "йъ".

Дзвер, благодаря за линка.
Има го училището на дребния, дано логопедката се появи. Ако не ще позвъня в съседното, тъкмо ще съчетая логопед и плуване Simple Smile
А защо не звъннеш направо в логопедичния център да ги пишат, дали ще има логопед във вашето училище и дали детето може да посещава логопеда в съседното?

# 80
  • София
А защо не звъннеш направо в логопедичния център да ги пишат, дали ще има логопед във вашето училище и дали детето може да посещава логопеда в съседното?
Hug
От 15ти октомври ще има в неговото у-ще логопед по заместване. Казаха ми, че мога да проверя и в съседно стига да има места. Не е фатално да изчакам месец.

# 81
  • София
AnMary , надявам се, че ще има места и ще запишеш твоя малчуган в училище  Peace

k_lina , да, двамата все още са на едно място. Догодина каката ще е ученичка и драмата ще е голяма (така си мисля). Малкият е свикнал да ходи с нея на градина. 

# 82
Тези, чиито деца ходят на ПУ в училище- занимавате ли ги следобед с нещо, свързано с учебния процес?

# 83
  • София
Касита, моя е само до обяд. Не съм се интересувала от занимания следобед.
Само чух преподавателката да казва, че само 5-годишните спели следобед.

До училището има детска площадка и доста често малките и учениците от занималните са там.

# 84
  • София
Касита, да  Peace
Поне в занималнята, което моето дете посещава в училище. Всеки ден госпожата ми дава отчет (нагледен - показва тетрадките, в които са писали и страниците в учебника, които са минали), като отида да я прибирам.
Обядват към 12.00 ч. с двете учителки, след това сутрешната си отива и застъпва само следобедната.
Играят до 13.30 ч. навън (ако времето позволява) и след това се прибират, за да учат.
Следващата почивка е 15.00-16.00 ч. - отново игра на двора, бързо хапване на плод и след това пак учене ... докато ги вземем.
Два дни подред я взимам към 16.30 и са залегнали над учебниците  Grinning

п.п. Разбрах ти грешно питането  ooooh!, аз не я занимавам ... разбра ме, нали  Blush - ама съм голяма бяла птица ... как нашироко ти обясних какво правят в занималнята, а ти друго питаше  Grinning

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 19:32 от ninnann

# 85
  • София
И аз разбрах грешно питането, т.е. не го прочетох както трябва Simple Smile
ninnann, и аз в кюпа на белите птици. Може да си се подвела и от моя отговор.

Моя син не го занимавам с нищо, оставям го за сега на волна програма. За момента е много ентусиазиран от училище, сутрин нямал търпение да отиде. И ме е страх да не го стресирам Simple Smile
Мисля от другата седмица да го стягам.
Преди малко с кака му рисуваха.
На лаптопа му има инсталирана Буквенка, Писменка и Цифренка. Ще му ги пускам да се упражнява.

# 86
 Simple Smile Благодаря за отговорите. Става ми ясна картинката.
ninnann, а, ако не е тайна, кое е това училище с целодневен режим за шестгодишните? Може и на ЛС.

# 87
  • Sofia
Касита, 132 СОУ е с целодневна предучилищна. Намира се в Красно село.
Аз вечер ги занимавам по малко, предимно с математика, че ми е най-важна. Събота и неделя повече. Ама от октомври като почнат и допълнителните занимания не знам как ще успяваме.  ooooh!

# 88
  • София
 Моето дете също е до обяд. Засега не го занимавам с нищо допълнително - в период на адаптация сме и двамата. Simple Smile От 1 октомври ще ходи на английски алианс, който се провежда в училището веднага след заниманията.

# 89
  • София
И аз да цопна в темата.
Моето хлапе е предучилищна в училище.
На лаптопа му има инсталирана Буквенка, Писменка и Цифренка. Ще му ги пускам да се упражнява.
Буквенката и цифренка и аз ги харесвам (а и хлапето), а писменката си мислех, че беше за една идея по-големи деца (1 клас), ама не съм я поглеждала.

Общи условия

Активация на акаунт