Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 190
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
И аз да се похваля - ние сме в желаното училище при желаната класна Simple Smile

От тази година при нас въвеждат униформи, което беше голяма изненада за мен и го приех със смесени чувства. Вчера ходих да ги поръчам - от качествен материал ми изглеждат, на сина ми му харесаха Simple Smile

В магазинчето видях и униформите на 20-то, 32-ро и 73-то. При вас има ли униформи?  newsm78

# 706
  • Mars Hotel
При нас ще има, да. Казаха ни обаче, че ще са готови чак октомври, защото ще взимат мерки на децата през септември.

Имахме обща родителска среща вчера. Притеснява ме това, че часовете започват в 8:30, а ние започваме работа в 8. Това означава да водим дъщеря ми към 7:45 там и тя да чака 45 минути сама. Не е ли много късно да започват в 8:30?

# 707
  • Варна
Светлица В 8:20 почват при нас. В 7:45 ще има ли на кого да я оставиш?

# 708
  • Майничка
Нашите в първи клас почват в 8,20. Засега имам предварителна уговорка с колегите да не ми слагат първи часове /почваме в 7,45/, обаче ако се случи - ще си виси в училище от 7,30, по-големите почват от тогава, така че има охрана и стаите на първи клас са с добра видимост от входа.

# 709
Стон, тази бизнес паралелка е в нашето училище .Сега се води Предприемачество.Щели да ги учат как да пазаруват и да управляват семейния бюджет . А хореографията са си точно народни танци Wink

Да бе, знам я, къде е  Laughing На моя приятелка детето е в такава паралелка.
Проблемът, за мен лично, с тези паралелки е, че повечето деца реално нямат някакво особено влечение точно към рисуване или музика. Просто родителите, поне тези, които аз познавам, си избираха начален учител за децата. И какво се оказва - класът на избраната учителка ще е примерно с профил музика и хоп детето е в музикалната паралелка. Така се получи и с детето на приятелката ми. Не че тя е преритала за бизнес паралелка точно. Просто учителката, която искаха, щеше да води такава паралелка. В първи клас не е толкова проблемно, защото зиповете са три - български, математика и профилът на паралелката, но във втори клас часовете са само два. Така единият зип е профилът, а за втория трябва да се избере или български или математика. Не може и двете. Ей това е нещото, което мен лично ме притеснява, защото за мен в началните класове българския и математика са най-важни. Затова се радвам, че в нашето училище няма такива профили.

И в нашето училище е с профили. Както и ти си обяснила, избирах учител, не профил. Ние сме приложни изкуства. Хубавото е, че моята обожава да рисува. В училището ни има профил хореография / спорт. Това са народни танци и футбол (за желаещите момчета). От останалите класове също могат да ходят на такива часове, но се заплаща. На мен пък ми обясниха, че профилът на паралелката означава СИП по предмета с един час седмично повече от на другите деца. Така че няма как да се замени ЗИП-а във втори клас да е само по единия от двата предмета - математика или БЕЛ. Но както са казали хората, ще поживеем и ще видим. Simple Smile

# 710
  • Mars Hotel
Светлица В 8:20 почват при нас. В 7:45 ще има ли на кого да я оставиш?
Има, да - охраната е там, но за детето ще е некомфортно.

# 711
  • София
И нашите започват сутрин в 8:20, в 8:10 най-късно ги искат в училище.

За униформи ще ходя да разгледам в събота... трябва да са с тях на първия учебен ден.

aloe в коя фирма ходи за униформите? От училището ни казват официално една фирма, но миналата година и от друга са пазарували родителите на доста по-нормални цени  Thinking

# 712
  • София
Днес разбрах, че в училището на дъщеря ми няма униформи. Отдъхнах си!

# 713
aloe в коя фирма ходи за униформите? От училището ни казват официално една фирма, но миналата година и от друга са пазарували родителите на доста по-нормални цени  Thinking
Не знам точно, как се казва фирмата, но имат магазин специално за униформи на Ангел Кънчев 31. Момичетата са много мили и разясняват обстойно.

# 714
В нашето училище няма униформи, за съжаление.
Часовете започват в 7.50ч.

# 715
  • София
В нашето училище няма униформи, за съжаление.

Е, нищо не ти пречи да избереш скъпи, ама много скъпи и грозни дрехи и да й ги купиш. Като се скъсат или петносат да ги позакърпиш и да я оставиш да си ходи с парцалите - цяла година с едни дрехи. И не си мисли, че ще можеш да й облечеш да износи летните тениски - не, само уникално отвратителния цвят на униформата. И ако накрая на годината те помоли да ги запали, да й позволиш, като й кажеш, че догодина ще й купиш същите. Даже може да й организираш и едно ходене при директорката, ако някой ден парцалките не са изсъхнали и се наложи да отиде с други дрехи.

Суитчерът на нашата униформа е на цена по-висока от новата колекция на бенетон. А тениските в Н&М са на половин цена от тези на униформите. А дрешките на waikiki направо са си без пари.
Ако аз сега реша да отида да купя униформа за детето суитчера (синьо и зелено) ще ми струва 54 лева единия; тениска, тип китайска с къс ръкав - 20 лв и тениска тип лакоста - 31,50. Ще трябва да отида до другия край на града и ще са готови сигурно след три месеца.

Каква борба беше по наше време да се махнат тези униформи. Направо не мога да повярвам, че сега пак ги въвеждат.

# 716
  • Варна
Валя* Униформата ви е скандално скъпа. Родителски актив нямате ли в училището? Как позволяват такова нещо?

Аз си мислех, че в нашето училище униформите са скъпи, защото ги сравнявам с цените от интернет сайтове, но в сравнение с вашата, направо са си евтини. За сравнение: жилетка 25лв, пуловер без ръкави - 18 лв, риза - 15-16 лв (къс/дълъг ръкав), пола - 16 лв.

# 717
  • София
Ясмина, те позволиха униформите за дебели и слаби деца да са на различна цена от тези за стандартните деца. Това е явна дискриминация. Не ни разрешиха да водим дело в съда...

В момента, ако три пъти хванат дете без униформа му намалят поведението. А ги проверяват всеки час. Т.е. ако днес имат шест часа и детето отиде без униформа два пъти ще му намалят поведението (днес). Аз направо не мога да си представя как всеки час се прекъсва, за да влезе лелката с тефтера и да запише кой е без униформа.

Но това училище ни е най-близко. И поне децата учат. Там компромиси не се правят... или поне аз така си мисля.

# 718
  • София
Валя, като те чета за цените... за Бонита ли става дума? Отново  ooooh!
На нас са ни ги дали като фирма, която шие и нашите униформи, много е неприятно това да решават вместо теб как и къде да си харчиш парите  Crossing Arms

# 719
  • около Варна
Това с униформите е голямо изнудване, целият замисъл е опорочен. Дете на бедни родители не може да учи в такова училище.
Нашите униформи са закупени от училището по някакъв проект, дават се и се връщат, когато умалеят. Децата ги обличат само за училищни празници.

Общи условия

Активация на акаунт