Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 187
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Тонка, а ти наистина ли помисли, че в първи клас ще учат хореография, като наблягам на думата учат. Тук вече няколко майки споменаха, че в учебниците по английски липсва дори една изписана дума, ти за хореографията се хвана.
Целта ми не е да се заяждам.
Просто "Хореография" го приех точно като хореография и изобщо не ми мина през ума, че са народни танци. Аз лично бих се радвала, ако имаше такъв профил при дъщеря ми.
Колкото до английския, той си се учи и без писане в начален етап. Дори така е за предпочитане за мен. Казвам го от опит.

# 691
  • София
Това с "правилните" познати  ooooh! Силно подозирам, че нашата паралелка е съставена от родители с липса на такива познанства...
За допълнителните занимания поне първата година ще разчитам на училището. С това мое работно време от 9 до 18 няма да мога да тичам да го водя. Първо за прибирането от училище да си реша проблема  Tired
Поне вече пътуванията в събота и неделя съм ограничила максимално и може да потърся нещо за почивните дни  Thinking

# 692
  • София
Моят син е в паралелка хореография в 144 СОУ в Младост 3. Освен 3-те часа народни танци ще се запознават и с традициите и обичаите на различните области от страната. Децата ще се учат да разпознават народните носии, музиката, песните и хората. В бъдеще се очаква да изнасят представления и да участват в различни събори в страната. Като допълнение училището предлага и обучение по музика - пеене (пак народни песни) или музикален инструмент (може да се избира м/у пияно, китара или български народни музикални инсттрументи). В училището единия срок физическото е плуване, което е много добре.
На допълнителни занимания смятам да ходи на английски, тенис и математика. Искаше да се записва на роботика, но заниманията са за малко по-голями деца.

# 693
  • Варна
ek_velika Стана ми интересно това за плуването. Дали им обединяват часовете по физическо за да плуват? Защото ако часът е 35 мин, то докато се съблече и облече ще минат поне 15-20.

# 694
  • София
Септември ще рaзберем, нямaм предстaвa. Но мисля, че двa чaсa в седмицaтa ще плувaт.

# 695
  • София
В 144 СОУ два часа в седмицата плуват. Наистина е така.
А това със събличането и обличзнето е друга тема, но децата излизат съвсем сухи.

Моето дете беше предучилищна в 144 СОУ. Излязоха на сцена още в предучилищната, макар че бяха деца без таланти. Така че това "по-нататък" е към Нова година. В 144 СОУ ги качват на сцена по най-бързия начин. За да свикнат децата.

За плуването също. Ходи на плуване от октомври до декември. За това време се научи да плува. Декември се разболя от пневмония и трябваше да остане извън басейна за около три седмици. Когато се върна другите бяха напреднали много. Хлапето ми каза, че не може да прави нещата, които другите правят, защото не ги е тренирало и само се дави. Спряхме плуването. Но плува съвсем сам в дълбоките басейни и не му е проблем да се потопи да търси нещо по дъното на басейна. Аз съм много доволна от плуването в 144 СОУ.

# 696
В нашето училище няма профили от първи клас, нещо което много харесвам. Всички паралелки учат едни и същи зипове - математика, български и английски (само за първи клас, защото тогава часовете по зип били три, след това остават само математика и български).
Не ми допада профилиране от първи клас - рисуване, музика, бизнес паралелка (щото и такава си имаме в града) и прочие дивотии. Има си достатъчно кръжоци следобед за децата, които искат допълнително да се занимават с нещо друго.
Програмата на моя син си е ясна отсега и няма да се различава от изминалата година, когато беше предучилищна. До обяд на училище, следобед в залата по гимнастика, вечер домашни. Вече е отработено.

# 697
  • Варна
ston бизнес паралелка от първи клас ли имаш предвид? За профил рисуване и музика съм съгласна, никак не са малки да развиват тези таланти.

# 698
Ston, твоето дете също е профилирано,само че вместо в училище,си избрала това да става на друго място. От тази гледна точка не виждам разлика.

# 699
  • София
Моята дъщеря до 6ти клас учи в паралелка с ИИ. В първи клас имаха приемен изпит по рисуване.

# 700
  • София
Нашата родителска беше обща.Голяма лудница.Учителките и кшасовете ще са ясни септември.Според мене имат само 3 учителки.А са записани 170 деца.

# 701
Профилирането е на база ЗИП и СИП. В едни училища тези часове ги дават за език, ИКТ, БЕЛ, мат.

# 702
Стон, тази бизнес паралелка е в нашето училище .Сега се води Предприемачество.Щели да ги учат как да пазаруват и да управляват семейния бюджет . А хореографията са си точно народни танци Wink

# 703
  • София
Стон, тази бизнес паралелка е в нашето училище .Сега се води Предприемачество.Щели да ги учат как да пазаруват и да управляват семейния бюджет . А хореографията са си точно народни танци Wink

Не е зле да ги научат децата да си правят сметките, ама първо да ги научат да смятат.
Според мен бизнес не е точно такъв талант като танци, рисуване, музика, математика. От тази гледна точка звучи странно. Но от друга страна английски и ИТ са под същия знаменател. Защо да има ИТ, а да няма предприемачество. Още повече че по ИТ за тези 12 години ги учат да знаят колкото секретарка и нищо повече.

# 704

Да бе, знам я, къде е  Laughing На моя приятелка детето е в такава паралелка.
Проблемът, за мен лично, с тези паралелки е, че повечето деца реално нямат някакво особено влечение точно към рисуване или музика. Просто родителите, поне тези, които аз познавам, си избираха начален учител за децата. И какво се оказва - класът на избраната учителка ще е примерно с профил музика и хоп детето е в музикалната паралелка. Така се получи и с детето на приятелката ми. Не че тя е преритала за бизнес паралелка точно. Просто учителката, която искаха, щеше да води такава паралелка. В първи клас не е толкова проблемно, защото зиповете са три - български, математика и профилът на паралелката, но във втори клас часовете са само два. Така единият зип е профилът, а за втория трябва да се избере или български или математика. Не може и двете. Ей това е нещото, което мен лично ме притеснява, защото за мен в началните класове българския и математика са най-важни. Затова се радвам, че в нашето училище няма такива профили.

Общи условия

Активация на акаунт