Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 183
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Да се запиша и аз. В момента ходят на градина, но след много дълги колебания, обикаляне, четене и ровене, най-накрая решихме догодина да ги дадем на ПУ в училище. Решихме, че е по-добре. Разбира се, за нашите деца конкретно и нашата градина конкретно. Не спят следобед вече, не учат достатъчно  в градината според мен, а и там са 32 деца, срещу 12 в училището, което също е целодневно. Това са ми основните съображение.
Сега ходят на футбол и народни танци, догодина мисля на футбол и английски със сигурност, а ако останат сили и време и на още един спорт.

# 31
  • София
 И ние в отбора на ПУ в училище, ако ни приемат де. Поради доста боледуване тази година редуцирахме градината до няколко месеца и взехме решение да пробваме догодина в училище. Мисля, че за моето дете това ще е добър вариант, дано се окажа права. Освен че се надявам да редуцираме боледуванията, голям плюс за детето ще е липсата на следобеден сън и повече време за занимания. Сега ходи на плуване и забавна математика, спорадично и на езда. От догодина вероятно ще го запишем и на английски в алианс, който се помещава в училището, за което кандидатстваме.

# 32
  • София
http://www.danybon.com/index.php/predstavi-se/1623-math-turnir-za-malki-talanti

Добре, че нямаме трето, че него от яслата на математически курсове трябваше да го пращаме. Уж минавам за амбициозна майка, ама малко раничко ми се струва на 5 години на математическо състезание.
Хихи...
Аз с третото...
Ами звънях в петък за това състезание и ни "върнаха", защото местата били запълнени. Бяха записали вече 100 бебета и отказаха да запишат моето.  Joy
Поканиха ни на торта само, ама не отидохме де.  Grinning

# 33
Дребния мога да го пратя само ако има супер скоростно състезание, което свършва за 15 мин. или ако му позволят да прави обиколки докато решава. На 15 минута започва да тъпче, да си стреля, абе да се забавлява. Миналата седмица госпожата ми се оплака, че рисувал прав, ако може и да спи прав ще е добре Grinning

# 34
  • София
Колко странно за 6-годишен да не го свърта.  Laughing

# 35
  • Sofia
Колко странно за 6-годишен да не го свърта.  Laughing
Никак не е странно, има всякакви деца.  Laughing Аз съм на 30+ и пак не ме свърта и ми коства зверски усилия да седя 2 ч. на едно място, пък 4 съвсем не мога.  Mr. Green Едно време по изпити все първа излизах.

# 36
  • София
Колко странно за 6-годишен да не го свърта.  Laughing
Никак не е странно, има всякакви деца.  Laughing
Не си спомням да съм виждала 6-годишен, когото "да го свърта".  Laughing

# 37
Не си спомням да съм виждала 6-годишен, когото "да го свърта".  Laughing

Моят дребен. Когато си прави нещо е много спокоен и съсредоточен. Стои си спокойно на мястото си и се старае. Може без мърдане да изкара някоя много дълга настолна игра. Играхме скоро една такава... на колко пъти ми идеше да стана от масата  ooooh!

# 38
Ирина ти си мъжка майка със сериозен опит Laughing. Аз обаче с впечатления от доста по- кротка кака, направо съм  #Crazy. Все го чакам да се успокои малко, ама надали.
Ston, прати някакви спокойни мисли към нас.

Тъй като сме се събрали доста майки на момчета да Ви попитам как учите децата да реагират към по-агресивните момчета. В нашата група има едно дете, което редовно бута и удря. Моят го "изказва", госпожата го наказва и после пак същото. Учите ли децата да отвръщат, когато някой ги удари?

# 39
  • Варна
С риск да ме засипе дъжд от упреци, плюнки и съвети да се засрамя в ъгъла, отговора е "Да".

В това отношение се доверявам на мнението на мъжа ми, защото е мъж и те различно приемат такива ситуации, не като жените.

Казвам му "Никога не удряй пръв, много е лошо! Но, ако теб те ударят нарочно, се защитавай!"

Милото дете ми отговаря "Но, мамо, аз съм добро дете и не удрям". Моят отговор е :" И добрите деца трябва да се защитават, а не да се оставят да ги посинят / млатят/ унижават, чрез бой"

# 40
Учете ги преди всичко да търсят възрастен, на когото да споделят и да потърсят помощ и закрила от него. Т.е. ако в училище ги притисне, нападне или удари наборче или по-голямо дете, не да се занимават да удрят, а да портят на другарката.

# 41
  • Варна
Да, разбира се! Напълно си права!

Но, какво се случва с неговата група - той казва на госпожата и тя наказва и двамата, защото или не й се занимава да разбере кой-кого или не вярва на отричанията на побойника. И така доста пъти подред...И моето дете вече не иска да й казва, защото е невинен, а наказан.

Тогава, вече, аз се отказах да го съветвам да търси госпожата...

# 42
Касита и аз съм на твоето мнение, но според госпожата групата си е непослушна, нищо особено не се било случило и ми обяснява как само моето дете не се бие. Да, не е станало нещо фрапиращо, но пък всеки ден някой да те бута и да те удря ей така, не съм съгласна.
Не съм го учила да отговаря на всеки удар, пък и той много се притеснява да не го накаже госпожата, но при такова системно тормозене, май сам трябва да се справи.

# 43
  • Sofia
Мъжът ми е категоричен, че трябва да отвръщат като ги ударят. Аз съм с малко раздвоено мнение. Хем не ми се иска да се бият, хем не ми се иска да ги бият. Когато се случи (много рядко) да се сдърпат двамата помежду си, ги наказвам много строго, те си знаят че е абсолютно забранено, каквото и да е направил другия и почти не го правят. С външни деца е по-сложно. Общо взето на 6 г. като че ли все още предпочитам да кажат на мен или госпожата вместо да отвръщат. В по-следваща възраст мисля че бих ги учила да се защитават и да отвръщат. По две причини. Първо сега все още не могат да преценят дали детето ги е ударило нарочно или без да иска. А това е важно. И второ поради почти никаквия си опит и възрастта си още не могат съвсем добре да контролират къде и как удрят. И ме е страх да не стане някоя беля. Не искам цял живот да ми тежи на съвестта нечие чуждо повредено дете, пък било то и побойник. Смятам догодина да ги запиша на карате и силно се надявам там да ги научат да се защитават без да удрят.

# 44
Моите се бият само помежду си. С други деца никога не се е случвало да се сбият - нито те да ударят, нито тях да ги ударят или нагрубят. Понякога малки деца, които още не разбират, им вземат играчките в пясъка и тогава и двамата чакат търпеливо да им ги върнат или ако това не се случи, се оплкват на мен. Ама помежду си как се драчат и ступват  ooooh!
Никога май не сме говорили за боя с други деца, просто не се е налагало. Май имат някакъв талант за избягване на всякакви конфликти.

Общи условия

Активация на акаунт