Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 190
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • сред маслини и портокалов цвят
И нашата родителска среща мина. Запознахме се с класната, първото ми впечатление е добро.
Униформите от миналата година ги сменят с по-симпатични. Цените ги очаквах, та не се стреснах. Пуловер-23лв., блуза с къс ръкав-16, с дълъг-17, суитчър-22. До началото на юли трябва да ги поръчаме.

# 721
Нашата родителска мина, нищо не разбрах, но поне се успокоих, че няма да имаме униформи и децата остават на едносменен режим без да са задължени да са там по цял ден.
Дадоха ни и списък, по който да действаме. Стандартните работи, нищо особено.
Септември ще ни здрависат с пари за помагала  Simple Smile, само дано не се забавят от издаделствата с доставките и още от началото да започнат и деца, и учители спокойно работа.  Simple Smile
Аз си познавам училището, директорката, учителите- харесвам ги, дано и занапред няма изненади.

# 722
Валя, доста цветущо описание Simple Smile
Какво означава, че "намалят поведението"? Това съществува ли изобщо?

# 723
  • София
В нашето у-ще също има униформи. на мен идеята ми харесва и стига цените да бяха малко по-поносими (не са като посочените от Валя, де) си е много удобно. От понеделник до петък не ги мисля какво ще обличат. За събота/неделя е лесно.
Поръчах вече два комплекта униформи за децата, защото и при нас срока е до края на месеца за поръчки.

# 724
Аз не си представям как се оправят родителите на цапащите се деца с униформите. Моята щерка задължително се покапва поне веднъж дневно и ръкави и ръбове на дънки и панталони са все зацапани след един ден носене. За нас униформа би означавало всеки ден да се пере и да суша на лирата в банята.

# 725
Моето не се цапа, може би защото и не се храни в училище, но това, което е било облечено на него днес, отива в пералнята задължително. Така едно униформено обличане, ще ми се равнява на цената на гардероба на плеймейтка.  hahaha

# 726
  • Майничка
При мен всичко съхне бързо, така че смятам да мина с една риза, една пола и по 2 тениски с къс/дълъг ръкав. А, едно пуловерче също.

# 727
Привнасяте много драми в нещо супер обикновено.
Писала съм и преди за униформите и за мен са чудесно решение.

Униформата бе ежедневие  .
Това ,което пишете е побългарен вариант на един друг модел с фирмите за шиене и налагането на определени марки на пазара.

Та, униформите са летни и  есенно-зимни.
Имаха си летни рокли с цветовете на у-щето без лого, има си есенни суитчъри с логото, под които се слагат бели/ черни блузки или бели ризи .

Надолу са или сиви, черни или тъмносиви цветовете (според у-щето) ,а всеки родители си купува каквото прецени . Тези неща нямат логото на у-щето и се купуват от където си пожелаете .

Т.е зелен суитчър  с лого, бяла риза без лого, черен панталон/пола с черен клин/ чорапогащник или черни чорапи с черни обувки беше при нас.Черен сукман ,пола , панталон мога да си купя каквито искам без да са обвързани с логото на у-щето и да са по мой вкус.

Лятото са карирани семпли удобни рокли в бяло и зелено без логото ,а жилетката (лека ) към нея е с лого, екипът за физическо е черен клин/спортен панталон и бяла блузка за малките или черна /зелена с лого за по-големите.
Ако не искате да си купите леките летни рокли, то тогава има тениски с якички с логото и с черна пола и къси чорапки.

Ако е студено си слагат панталони и момичетата ,а жилетките са два вида ;и за топло и за студено време.
Дъждобранът е черен /зелен също , чантата за книги е черна с лого, палтото е какъвто цвят искате ,но е добре да е съобразено цветово .Много улеснено и унифицирано

Купувах си 5-6 пълни комплекта с няколко екстри ,перат се гладят се и цялата седмица нямах проблеми ,а да не кажа и цялата година .
Супер практично и удобно. Много ми липсва това удобство сега когато го няма като изискване .

Но все пак всички деца в страната бяха в униформи постоянно ,различни на цвят ,но униформи  и не ми се се виждали чак такива черни краските  ..

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 20:12 от Анонимен

# 728
Виж сега, ако цените за комплект при теб бяха от порядъка на 50% от средната за страна та работна заплата и ти щеше а/ да привнасяш драма, б/ да не купиш пет пълни комплекта.

# 729
Виж сега, ако цените за комплект при теб бяха от порядъка на 50% от средната за страна та работна заплата и ти щеше а/ да привнасяш драма, б/ да не купиш пет пълни комплекта.

Хм , не нямаше ,защото съм практик . Цените  за ,които чета са от порядъка на 15-20 лв за съутчър и 10 лв за блуза.
Убедена съм ,че за година се купуват много повече дрехи ,че и по скъпи от едни 200-350 лв на куп.
Нека не се опитваме да си привнасяме лична неприязън към униформата и реалното й удобство .

# 730
Комплект униформа в училището на голямото ми дете е 240 лева.

# 731
Комплект униформа в училището на голямото ми дете е 240 лева.

Сменяш училището .Или пък работата.
Нали такъв съвет ми даде преди време ?! Когато нещо не ти е по джоба , се местиш някъде където ти е .

# 732
Щом съм избрала да сменя училището с настоящето, значи мога да си позволя да платя въпросната униформа в количество повече от един комплект, макар да не съм във възторг. Обявявам ѝ цената, за да ти стане ясно, защо масово хората недоволстват.

# 733
Понякога изборът не е по желание ,а необходимост поради еди какви ви причини .
Аз те разбирам ,но това оплакване от всичко във всяка тема за образованието ми идва малко в повече. Оттам и по- острия ми тон .

# 734
  • София
Нашите униформи според мен са скъпи.Блузи 24 лв.Суичерите са по 38.Аз съм за униформите,но ми се струват скъпи

Общи условия

Активация на акаунт