Отговори
# 210
Тарталета, балгодаря за отговора, но как да ги принудя да ми издадат въпросната бележка, като те твърдо отказват и твърдят, че така било прието и те нямали право да ми издават каквото и да е преди 15.09. С големия ми син нямах такива разправии, но това беше още през 2007г., тогава помощта беше 30лв. в брой плюс дрехи за 120лв., които пък изобщо не ставаха за нищо. Ще се обадя в социалните да видя те какво ще ми кажат, защото въпроса не касае само мен.

Детето реално трябва да е записано. При подаване на молба и попълване на формуляра, издават входящ номер, после го записват с номерчето и свидетелството за предучилищна, което остава в училището.

Ако всичко е наред, поискай среща с директора и обясни ситуацията.

Успех!
  newsm10
Незнанието на всички "точки" от законите и правилниците от служителките води точно до това. Много е неприятно, но аз обикновено си записвам името на служителя/ката и искам среща с директора.

# 211
Миналата година юли месец подадох за еднократната помощ за първокласник и август, заедно с детските ми ги бяха привели. Бележката от училище ни я даде зам.-директорът в началото на юли. Не може да не Ви дават такава бележка. Търсете си правата!

# 212
На мен ми поискаха бележка, че детето е завършило първи клас и втора, когато вече го запишат във втори. Иначе нямало да ми вземат документите. та носих две бележки. Едната - през м.юли, когато подавах документите и втората - през септември, когато детето вече беше във 2 клас.
В началото на всяка учебна година се носи бележка от училището в което учи детето. После при подаването на документи когато изтече 1г. отново се дава такава бележка заедно с декларацията.

# 213
  • Mediterraneo
За детето без телк трябва ли да предоставя такива бележки?

Бележки за доход и за ваксини.

На мен ми поискаха бележка, че детето е завършило първи клас и втора, когато вече го запишат във втори. Иначе нямало да ми вземат документите. та носих две бележки. Едната - през м.юли, когато подавах документите и втората - през септември, когато детето вече беше във 2 клас.
В началото на всяка учебна година се носи бележка от училището в което учи детето. После при подаването на документи когато изтече 1г. отново се дава такава бележка заедно с декларацията.

Peace И реално не си подала, че е завършило първи клас, просто тогава е трябвало да подадеш молбата си. Ако беше да подаваш януари, пак щеше да носиш бележка. Подава се два пъти- веднъж като пускаш молбата си и в началото на всяка учебна година. Разбира се, може двата момента да съвпадат.

# 214

Peace И реално не си подала, че е завършило първи клас, просто тогава е трябвало да подадеш молбата си. Ако беше да подаваш януари, пак щеше да носиш бележка. Подава се два пъти- веднъж като пускаш молбата си и в началото на всяка учебна година. Разбира се, може двата момента да съвпадат.
Може би не ме разбрахте.
Подавам бележка в началото на новата учебна година.
През ноември, когато пускам ново декларация отново давам такава бележка.

# 215
  • Стара Загора
Нали точно това ти е отговорила и Тарталета, че бележки от у-ще се носят 2 пъти годишно, освен ако не подаваш молба през септември или октомври.

# 216
Да, явно и мен не разбрахте  Grinning
Когато отидох да подам за детски, дъщеря ми беше  завършила 1 клас. (говорим за м.юли) Служителката ми се сопна, че трябва да и занеса бележка от училище, че е ЗАПИСАНА вече във втори клас. В училището една груба дама ми се накара, че такава бележка няма да ми издаде, тъй като дъщеря ми била завършила 1 клас, но още НЕ Е записана във 2. И тя от къде да знаела че на мен нямало да ми хрумне да я преместя малко преди началото на годината....И за това не можела да ми даде такава бележка. Изгони ме. Върнах се пак в Общината, обясних случая. Не можело, щом нямам бележка, да чакам да дойде септември. Молих се като на някакъв господ. Накрая дамата склони да ми приеме документите като представя бележка, че детето е завършило 1 клас в това училище. И изрично настоя когато през септември я запишат във 2 клас, пак да отида и да и занеса вече тази бележка.  Така че се върнах в училище, където няма да казвам пък как съм се молила да ми издадат бележка, че детето е завършило първи клас (а не че е записано във 2). На 15 септември ми дадоха най-накрая прословутата бележка и я занесох в Общината. Намръщената дама я прие и си отметна в едно тефтерче, че съм донесла бележката  ooooh!

# 217
А ако дохода надвишава допустимия, това значи ли, че за второто дете няма да имам право на надбавки?  newsm78 350 лв. ли е все още?

# 218
  • Варна
Близначе точно така е - бележката, която се подава с всички документи е тази, че детето е завършило съответния клас. През есента се носи втората бележка, че е записано вече в следващия клас  Peace. Незнам тези госпожи защо така са те разигравали, като това не е от вчера.
Сега вече и от градината се носи такава бележка, ако детето кара там предучилищната. Общо взето голяма бумащина, голямо ходене и късане на нерви де...

# 219
Благодаря ти  Hug Наистина ако ми бяха обяснили като хората....Защо чиновниците са толкова намусени? Sad

# 220
  • Mediterraneo
А ако дохода надвишава допустимия, това значи ли, че за второто дете няма да имам право на надбавки?  newsm78 350 лв. ли е все още?

Точно това означава. Ако надвишаваш 350 лв на член от семейството, за второто дете няма да вземаш детски.

# 221
Maй някой се престарава. Имам предвид бележките за детски.
Ако говорите за това:
2. Удостоверение от учебното заведение, че детето е записано като ученик/чка в …клас;

Не виждам да трябва да се дава лятос (сега) бележка, че детето е завършило предучилищна група или клас.
Само наесен.

"Втората" е при подаването на купа документи, който носите на вашата си дата всяка година за заявяване, че искате детски.

# 222
  • Варна
Ами зависи кой кога ги подава документите.
Аз ги подавам юни месец и съответно ми искат бележка, че детето ходи на училище. Естествено по това време то вече е завършило съответния клас и е ваканция - издава ми се бележка, че е завършило дадения клас. На есен, както си му е реда, нося друга бележка че вече е записано в по-горния клас.
Да не би случайно да съм го пратила черноработник, вместо на у-ще, може би е цялата процедура, не мислят че то лятото вече е минало и бригадите също - това в кръга на шегата естествено  Mr. Green

П.П. Та всъщност - с купа документи подавам първата бележка, после допълнително нося само втората.

# 223
Според мен бъркате.
Дохода се изчислява така:
Например общ доход на семейство с две деца  - 1500лв. дели се на 4- получава се   375,00 лв. на член от семейството.
Не зная да има случай в който на семейство с две деца едното да има право на надбавки, а другото да няма.

# 224
Според мен бъркате.
Дохода се изчислява така:
Например общ доход на семейство с две деца  - 1500лв. дели се на 4- получава се   375,00 лв. на член от семейството.
Не зная да има случай в който на семейство с две деца едното да има право на надбавки, а другото да няма.

Дете със степен на инвалидност има право на двойни детски, без значение от дохода. Ако доходът надвишава 350 лева, само детето с ТЕЛК взема детски. Такива случаи има много.

За детето, което няма ТЕЛК се предоставят всички документи, но 12-те месеца, за които ще се изплащат, се броят от датата на заповедта за детските на детето с ТЕЛК, поне на мен така ми обясниха в СП.

Общи условия

Активация на акаунт