Професионални серии за коса - тема 65

• 66 199
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • София
В едно от списанията получих мостра на олио за коса на Лореал,от линията Advanced Haircare.Конкретното олио е много по-хубаво от Олео релакса и като сравних съставите им,същите съставки,както в това на Керастазе + още двойно повече екстракти.
Едното супер прехвалено със скъп етикет Kerastase Nutritive Oleo-Relax Serum е $35,а L'Oreal Advanced Haircare Total repair 5 extraordinary oil e $6 и в пъти повече ми харесва като ефект върху косата - блясък,мекота...

Става въпрос за тези масла
Скрит текст:
Не са професионални,но ако попаднете на продукти от L'Oreal Advanceд Haircare,имайте ги в предвид.Нямат разлика с про версиите,за цени дори няма да коментирам. Peace

Извинявайте за спама,исках просто да препоръчам нещо лично пробвано.

Аз имам от това масло. Наистина е хубаво и го ползвам преди шампоана, като маска. Мирише хубаво, а косата става хубава.

# 151
Аз преди няколко дни си купих маската на Фитокод и засега само веднъж съм я ползвала пак по начина, който описах - само в скалпа. Ама сега като ми говориш за такъв блясък...ще взема да и дам шанс да видя как ще ми се отрази и по дължините при по-продължителна употреба.  Може да я редувам с Екстрийма, като ми пристигне. А това, че я ползваш за финиш, малко ме шашна Shocked Може ли така да се ползва? Доколкото знам, продуктите с измиване не е хубаво да се оставят да изсъхнат на косата, даже обратното - трябва да се изплакнат обилно. Вярно, че маската е с по-изчистен състав, ама не се ли притесняваш, че нещо може да ти навреди newsm78

Преди да купя каквато и да било козметика винаги проучвам щателно състава. В маската на Фитокод няма нито една съставка, която ако не се отмие би навредила на косата, дори на кожата. Напротив. Сигурно ще прозвучи откачено, но според моите лаишки познания маската спокойно може да се използва и като крем за тяло. Разбира се, може и да греша  Peace Ох, дано това се окажат "моите" продукти, че честно казано вече ми писна да наливам една камара пари за химии, които само правят или по-скоро маскират косата ми да изглежда добре. Кофтито на натуралните продукти е, че искат търпение и постоянство. Трудно човек се разделя с козметиката с моменталния "уау" ефект  Confused

Между другото днес поръчах шампоана и маската за две приятелки, които искат да ги пробват. Едната е с яко /мал/третирана коса, а другата с нетретирана и здрава. Много ми е любопитно при тях какви ще са впечатленията и ефекта.

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 11:39 от Letsgo

# 152
  • Варна
Beautyholicа,благодаря,че сподели.Ако го намеря ще го взема да пробвам.
До колкото знам "тайната" на Олео релакс е в т.нар."олео комплекс технология".Самите съставки са обработени някак и това е техен патент.Пробвала съм сигурно над 10 серума уж с подобни съставки,но ефекта не е същия,дори подобен не е.Това попиване и отпускане на косъма без мазнеене,без фризита го има и в лилавия Елексир ултим(и там има олео комлекс),но е доста по-лек,не подхранва така и косата седи малко суха.

# 153
Аз пък не мисля,че продуктите, които се обсъждат в тази тема имат временен замаскиращ ефект. Факт е,че пуснах дължина, за която преди само си мечтаех. Косата ми не се къса, не цъфти толкова както преди и е добре хидратирана дори по върховете. Не мисля,че ако използвах само естествените бабешки начини щеше да е в този вид.

# 154
Ще пробвам и аз маската като финиш.  Peace А ако ми хареса резултата, мисля следващия път като отида в магазина за всеки случай да направя запитване до производителя дали може и така да се ползва. Така например, ми бяха казали, че няма проблем измиващия им гел за лице да го ползвам като интимен, точно защото е много изчистен откъм съставки и няма да дразни кожата.
Съгласна съм с Freya, че продуктите обсъждани тук наистина повлияват състоянието на косата! Или поне голяма част от тях... Като разбира се най- важното е да се нацелят правилните продукти за съответния тип коса и за конкретното й състояние в момента. А това поне за мен си е сложна задача.. Peace

# 155
Здравейте, следя други теми и тази признавам си не съм я чела. Но много ще съм благодарна ако ми препоръчате шампоан и грижа. Ориентирала съм се към нещо на Редкен или Керастаз . Проблема е че скалпа ми е доста чувствителен  ooooh!, от различни продукти получавам сърбеж и лющене на скалпа. Иначе косата ми е гъста, чуплива и боядисана, по-суха по дължините.
Засега харесах това:
http://www.feelunique.com/p/Redken-Soothing-Balance-Shampoo-300ml
Ще се радвам на мнение  Praynig  Hug

# 156
Момичета, и аз съм от поръчалите серията Денсифик-не издържах на примамливата оферта. Сега ги чакам. smile3508 Но аз не съм получила мейл относно пяната, за който спомена cityofangels, а напротив, всичко е изпратено, още повече, че аз поръчах след  нея. Та да видим как ще се отразят на моята суха, къдрава коса, лееко поизтощена коса и на новия и растеж. Thinking Междудругото, снабдих  се и с ампулите Денсифик, които вече 1 седмица използвам. Аз бях писала, че бях скептична относно тях, действието и цената им. Естествено още е рано да казвам за резултати, но това, което мога да твърдя със сигурност е, че откакто ги нанасям, имам усещане за по-плътна коса при допир, а и на изглед. Heart Eyes Това усещане не е илюзия, дали се дължи на това, че масажирам скалпа си и косата придобива обем и плътност(при мен това се получава много лесно), или че ампулите вече действат в насока, незнам. Но е факт. И си мисля, че след няколко месеца ще мога да потвърдя за резултат, за който бяха писали и другите момичета, ползвали ги, преди мен. Доволна съм.а и ароматът е страхотен.
Намерих един швейцарски сайт, май единствения засега, който продава концентрата и бустера към серията.
http://www.shampoo.ch/en/kerastase-densifique
Излизат към 15-16 лева заедно. Бях писала, че като ми ги сложиха в салон, двечките струваха 20 лв.
Сигурно съвсем скоро ще ги пуснат и по българските сайтове.  Peace

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 13:41 от Ванини

# 157
  • Бургас / София
Аз получих три дена след поръчката ми такова писмо и ми върнаха и парите за пяната  Peace

# 158
Аз пък не мисля,че продуктите, които се обсъждат в тази тема имат временен замаскиращ ефект. Факт е,че пуснах дължина, за която преди само си мечтаех. Косата ми не се къса, не цъфти толкова както преди и е добре хидратирана дори по върховете. Не мисля,че ако използвах само естествените бабешки начини щеше да е в този вид.
Преди да започна с проф. козметика бях върла фенка на "скъпата козметика" (чети Пантен и Елсев  Mr. Green),2-3 пъти в седмицата си правих манджи по главата(чети домашни маски).Много пъти съм показвала как е изглеждала косата ми,въпреки "невероятните" грижи за нея-домашни бъркочи и всичко що се продава в магазините за коса. Ето как изглеждаше косата ми -
Скрит текст:
Тази дължина се поддържаше с години,просто защото беше наложително всеки месес да отрязвам цъфнали и късащи се краища!!!
Благодарение на проф. козметика имам коса на равнище закопчалката на сутиена.
Никога не бих си сложила отново майонези,кисели млека и щуротии по главата!!!!!!!!!!!!!!

# 159

И вие сте прави. Моята коса също много се промени след като започнах с проф маските. Успях да мина прословутата критична точка - закопчалката на сутиена  Laughing Обаче най-добър ефект имам от домашна маска с черно рициново масло. Много ми порасна косата, изобщо не пада тази пролет както обикновено и не съм стъпвала на фризьор от половин година. Имах лек цъфтеж тук там, който окастрих сама с ножицата. Освен това имам алопеция, която се отключва при много силен стрес. Три пъти ми се е случвало да ми опада коса колкото малка монета. Преди започваше да израства след минимум 2 месеца. Последният път с рициновото масло се появиха нови косъмчета след 2-3 седмици.
Обаче красив вид и форма мога да постига само с проф козметика. И то без да ползвам сешоар, маши и т.н.

Някой да е ползвал боя на Лореал с името Лу или нещо такова?
Би трябвало да е тази http://lorealprofessionnel.co.uk/products/haircolour/classic-per … t-colour/luocolor. Косата ми много се изсушава от повечето бои. Търся нещо щадящо, но и което да покрива бели коси. Имам няколко бели антени, които ми писна да скубя.

# 160
  • Бургас
И аз се присъединявам към вашите мнения - смятах ужасиите на Клоран за върха на сладоледа. Косата ми е наследствено обременена - изключително фина, с мазен скалп склонна към косопад и цъфтеше и се проскубваше на поразия. С течение на времето и подходящите продукти спря да капе, заглади се, уплътни се, има даже блясък и хубави вълни и нито едно цъфнало крайче . Единственият проблем, с който не съм се справила до сега е, че расте много бавно, за да я пусна дълга под раменете.

# 161
  • Belgium
Я, имало боя на Лореал с моето име  hahaha

Аз също не бих си сложила домашни маски на косата, въпреки че фризьорката ми се скъсва да хвали една с витамин А. Като цяло от дълго време съм козметичен фен и ползвам висок клас продукти както за коса, така и декоративна, бяла козметика и парфюми.

Моята коса си е проблемна - с тънък косъм, фризи ефект и расте бавно. Така че няма как да не я подпомагам с професионални продукти. А и обичам допълнителното чувство, че си се погрижила правилно за себе си с този тип продукти, както и щипката лукс. Не бих се от казала от тях в никакъв случай.

Освен това е приятно да посещаваш дните на Керастас например, а и самото преживяване в салона си е като СПА за коса  Laughing

# 162
Здравейте, следя други теми и тази признавам си не съм я чела. Но много ще съм благодарна ако ми препоръчате шампоан и грижа. Ориентирала съм се към нещо на Редкен или Керастаз . Проблема е че скалпа ми е доста чувствителен  ooooh!, от различни продукти получавам сърбеж и лющене на скалпа. Иначе косата ми е гъста, чуплива и боядисана, по-суха по дължините.
Засега харесах това:
http://www.feelunique.com/p/Redken-Soothing-Balance-Shampoo-300ml
Ще се радвам на мнение  Praynig  Hug
По принцип нямам проблеми със скалпа (или поне рядко имам такива), но това, което съм чувала и бих ти препоръчала е да се ориентираш към шампоан без SLS (в два варианта - Sodium Laureth sulfate и  Sodium Lauryl sulfate). По принцип тази съставка присъства масово в шампоаните и въобще измиващите продукти. При много хора именно тя се оказва причинителя на раздразнението. Пробвай с нещо по-изчистено като състав, за да видиш откъде ти идва проблемът. Този шампоан на Редкен също съдържа тази съставка. Въобще на Редкен и Керастаз, ако не се лъжа, всички шампоани я съдържат. Даже съм забелязвала, че и доста бебешки шампоани я имат, така че просто гледай състава. Био-шампоаните по принцип са по-изчистени. Например това - http://www.zoya.bg/%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D … %D0%BC%D0%BB.4036
Пробвала съм го и е много хубав. Другият, за който се сещам е Фитокод, тъкмо обсъждахме сега шампоана и маската -  http://phytocode.bg/shop/grizha-za-kosata/nezhen-shampoan-za-kosa-detail.html. На този втория можеш да поискаш първо тестерче, за да го пробваш.
Друга причина за лющене на скалпа, за която се сещам, е ако скалпа ти се нуждае от хидратация. Сега не се сещам за конкретен продукт, който да ти препоръчам, но мисля, че ако нанасяш хидратиращите маски и в корените, това ще свърши работа Peace

За грижа без отмиване - тук има доста доволни от Митик Ойл - http://arlenbg.com/product.php?ProductID=13. Нека и момичетата с подобен на твоя тип коса да кажат.

# 163
Аз не отричам ползата от домашните маски, но съм на мнение,че оптимален резултат се постига, когато се съчетаят заедно с качествени готови продукти. Но от всички рецепти, които са навсякъде в интернет трябва да се отсеят истински полезните и ефикасните,а не да си слагаш газ, мас и оцет и да чакаш да стане чудо. Също харесвам ямайското черно рициново масло  Heart Eyes както и много други масла. Оф, стига съм спамила, всеки да си намира оптималния вариант за себе си  Laughing

# 164
bellisssima  Hug Благодаря ти.

Ползвала съм бебешки шампоан, но няма как постоянно с него, изсушава ми косата. Но пък временно успокоява положението. Иначе Митичното олио и сега го използвам по дължините и съм доволна от него.

Общи условия

Активация на акаунт