Домакини 39/ в очакване на лятото

• 37 602
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Ех, Джейми, благородното ти завидях за книжката. Рових за инфо, ама няма нищо ще я пускат ли в мрежата и кога. На Гушкан е любима първата книга и аз много я харесвам.

Люска, много си готина! Успех с "Така че от утре много спорт и месо със зеленчуци... " - важно е да се чувстваш добре в собствената си кожа!  Hug

Ели, поздравления, важното е, че си се класирала, не си се отказала!  Hug

Ма ко, и аз се смях с вас!  Laughing Laughing...

Чудя се какво да забъркам... нещо за чопване...  Thinking
Клоня към тези , че вчера направих извара от едно заминаващо си мляко, ама не съм решила де..
СлАзам до долу да видя има ли брошура Кауфланд.  Wink

# 136
  • при късмета
Мобилизах се и изчистих балконите. Защо ли, като на този вятър ще стане същото, ама
Имаше счупени малко клончета от люляка и мнага ме е яд.
Ели, аз не му се връзвам на мъжо. Забавлява ме. Браво на сина ти, а и на теб. Мускулната треска е мине
Марче, не ще аз да го раздавам насам натам. Той щял да си одобрява кандидатурите  Joy Ама ще ти ходатайствам, де  Laughing
На теб и на Люската, приятно изкарване на концерта довече, и дано времето е с вас
Джейми, при вас не знам, ама тук с тези акции тип сливи за смет е ужас. Миналата година имаше подобно нещо и беше пълна пародия, добре, че го пропуснах. Браво, че сте си взели книжка
Морена, какво ти трябва от Кауфланд, днес ходих
Аз направих боб с наденица по поръчка на домашните, а сладичко за десерт има доста.

# 137
  • Fort Worth, TX
Да си вземете чадъри.Нещо мина покрай Пловдив и според мен замина посока Сф.

# 138
  • София
....................
Марче, не ще аз да го раздавам насам натам. Той щял да си одобрява кандидатурите  Joy Ама ще ти ходатайствам, де  Laughing
На теб и на Люската, приятно изкарване на концерта довече, .....................

Joy Joy Ох, успокои ме, че се  бях притеснила вече, на теб ще разчитам... Heart Eyes

Благодаря! След малко се изнасям към стадиона.
 Понеже ми беше скучно днес, завъртях по препоръка на Валето един Вишнев пай. Стана разкошен и довечера ще ви пусна снимки. Валеееееееее, изпълних точка по точка рецептата и на външен вид е прекрасен, отвътре още не зная. Ще ти кажа после.
Допивам си кафето, мятам се в банята и хуквам..  animal037
пп Креми, то вече преваля, но ММ ми е купил мушамичка , фръц. Китайскааааа,.. Joy

# 139
  • Sofia
Сватя, а нищо конкретно, просто разглеждам, че пазаруваме там. Ще има например...
Скрит текст:
... немско масло (масло си е, но не мирише така хубаво и осезаемо като моето любимо такова) на 2.39лв следващата седмица.  И чери домати в тарелка 250 г за 0.99лв (мисля ги за една тарта). Яйцата, които обичайно ползвам (Зора) са в промоция също, моцарелки (слагам ги на Гушкан за у-ще + краставица, а и без това се харчат у нас), сапуна на Гушкан - Тео бебе, някакви кутии за подправки гледам... И така.

Приятно изкарванена концерта, душа, Люска! Simple Smile

# 140
  • Бургас
Здравейте!
Снощи имах гости,цели две семейства и нямах време за форума.
Ели,нашата обща приятелка и тя беше в къщи,а днес на маратона е завършила 6 при жените. Grinning
Браво за участието,направо не знам откъде намирате сили.
Аз по цял ден съм на разходки с дребната,обаче съм все така дебела и кантарът не мърда. Sad
Ма-ко,твоят мъж е голям образ. hahaha
Едно време бях залепила Клаудия Шифър на моя хладилник,ама нещо не даде резултат. Mr. Green
Луси,мнооого си красива и имаш много хубаво излъчване. Heart Eyes
Марче,как е в Хюстън,доволен ли е ТМ?
Смърфи,снимките и от Ню Йорк са страхотни!Талант си ми ти във фотографията и в пътуванията.
Твоята амига продължава да плещи смемено и хората ни мислят за чужденци.
Като и се скарам ми маха с ръка и казва "бале".Това да изчезна ли е? Joy
Вио,ние също сме приети за ДГ и ми е малко сдухано как ще го приеме наесен.Кога ни порастнаха септемврийчетата?
Лейди,все се каня да пиша колко харесвам цветята,които пускаш.Като картички са.
Моят голям син ще го видя чак септември.Скоро ми пусна една снимка с колегите си и ако я открия къде съм я скрила от себе си,ще я пусна.
Сега ви оставям.Малко съм снощна,една глава ме цепи,пустата му бира! Sick
Креми,последно къде си Сф или Пловдив?
Тук валя,но сега пече гадно.

# 141
Привет, красавици! Наспахме се, сега предстоят дежурните скайп разговори с БГ и след това трябва да излизаме по задачки.

Калинка - мдаа, много си правя, ще трябва да си поиграя с количествата следващия път. Както не един път съм казвала, тук има само един единствен вид брашно от пшеница. И само с него ще трябва да се оправям. Иначе пък млякото, което използваме е уникално. Прясно бутилирано и за два, три дни се разваля. ММ си прави кафе с мляко всяка сутрин в една голяма чаша с капачка и ако не го изпие до обяд, следобяд вече се е вкиснало. На 600 мл мляко, сложих 5 яйца, няма ли да са много 6?

Славче - бале означава в разговорния испански добре, ок. Иначе като питаш куандо бале есто е колко струва това. Много искам да я видя лятото, голяма е сладурана.

Марче, Лус - да куфеете и заради мен! Приятен ви концерт!

Ели - браво за маратона! Никога бягането не ми е било силата.

Ма ко - ето на кой се е метнал шефа, хаха.

Моренка, Валенце - разберете се при коя да дойда на уроци по месене лятото, продуктите са от мен. Не мога да се излагам с чупливо тесто, хаха. Тя и Марчето се справя супер!

Вио - и твоят М като моя, дай му само инструменти. Първото, което си купи тук беше една кутия за инструменти и веднага я напълни. И все се оплаква, че били малко, трябвало още да купува, хаха.

Джейми - аз сега довършвам една картичка на морска тематика и другата седмица започвам на ММ нещо за РД, ама нямам никаква идея какво да бъде. Мисля си за експлодинг бокс?

Хортензия - как е ТМ? Кога е операцията?

Креми - а как е на Коцето глезена? Оправи ли се?

Така... кой изпускам?  newsm78 Ама много  Heart Eyes на всички! Разговорите започват. Wink

# 142
  • Sofia
Моренка, Валенце - разберете се при коя да дойда на уроци по месене лятото, продуктите са от мен. Не мога да се излагам с чупливо тесто, хаха. Тя и Марчето се справя супер!
Не виждам как ще те делнем, Смърф, като те искаме и трите (предполагам за тях де Simple Smile)... няма начин, идваш и при трите и това е - тамАн ще обходиш София.  Grinning

# 143
Добро утро,
сервирам късно кафе за всички :

Тези дни пак задачи и много не влизах даже из форума ,а и така ми буксуваше , не отваряше страници, даже май един ден нямаше и форум въобще, та не съм чела много. Сега ще наваксам .
При нас е вече пролетно цяла седмица със сутрешни температури между -3 и -8 и обедни между 8 до към 17 и съм със сандали от сутринта . Не ми е студено явно вече  Joy Joy

Смърфиетка, какво ще правиш с тези яйца и мляко? Крем карамел ли?

Славе , радвам се да видя,че си писала  Hug Ти с Луска ако сте дебели не знам какво да кажа !!!
Такива сте лъчезарни и двете ,не виждам откъде идват тези мисли относно килограмите ? Прекрасно изглеждате   bouquet

Марчева, вишнев пай ,мммм. Браво !
Какъв стадион и ти ,че и Елито с маратон ? Чак срам ме хваща покрай вас  Embarassed
А на концерт ли? ОК, изкарайте си страхотно и после снимки и разказ  Hug

ма ко, люляк ли каза? Това ще търся тук да си садя в големи саксии .
И тук има вятър и верандата все прашна ми стои от насипните пясък и пръст ,но така е .

Ние се готвим за парти за РД на съученичка утре и друго другата неделя ,та ще купуваме подаръци днес като свържи работа мм. Едното парти ще е с паинтбал и рисуване  с бои в цяла стая със стени, под и таван за платна. Другото ще е craft парти с бои пак ,акварели, лепила и чудесии Simple Smile Ще се забавляват и сме предупредени да са със стари дрехи и обувки ,защото ще са покрити с бои и лепила Simple Smile

Снощи и аз бях на ladies night с колежки след работа. Разбрахме се с мм ,че едната седмица в петък е той на бира с колеги и аз вземам детето,а другата седмица съм аз в петък и те се гледат .
Големи са симпатяги канадските ми колежки. От 22 учителя се събрахме 6 и 3 часа коктейли, сладкиши, пици и бъбрене. Изкарахме си супер. До по следващата седмица .А другия петък е мм с неговите канадски buddies .
Интересното е ,че другите националности тук не са така социални и всичките ни колеги от Албания, Индия, Корея , Хонг Конг и Украйна са си в общности и не се социализират с други националности .
Нас канадците ни приеха много радушно. Не знам дали е така, защото идваме от същата култура почти както  в Англия ,но другите си държат на общностите и отказват покани . Ние си ги каним и някой ден се надявам да се престрашат .
Другата събота сме на гости в съседен град на колега на мъжа ми ,който е и музикант и има gig (свирене на живо в клуб- рокаджия) и ще мислим какво да правим относно глдането на детето и  бейбиситър .
 Майка му на колегата на мм ще гледа техните две деца от 9-12 вечерта докато сме там и предложи да гледа и нашето ,но нещо ми е неспокойно .Сега ще се запознавам аз със съпругата му и с него  ,не познавам майка му също ,та не смятам ,че ще мога да се отпусна и оставя детето така. Имат две деца на 10 и 12 .
А тук бейбиситърите са съседчета тинейджъри на 14-15 ,а това ми е още по страшно .Кой знае какъв купон ще спретнат ,кой ще дойде докато ни няма и така..Не е опция за мен.
Нямат агенции с регулирана дейност ,а и ще сме в друг град на час път и няма да мога да реагирам при нужда.
Ще му мисля. Майката на колегата на мъжа ми  имала 7 деца ,а сега има 23 внука ,та казала,че едно дете отгоре на двете внучета нямало да й направи впечатление ,но аз съм малко резервирана .Толкова са приятни и помагащи хората тук ,аз не съм свикнала на това и все търся някакви задкулисни мисли зад всичко ,а хората наоколо са толкова различни от големите градове и студенината в тях ,че ми е трудно да свикна с това.Вие какво мислите ?

Вио, Лейди, Джейми, Моренка, Нощни, Плами,,Тити,  Писенце и на всички  неспоменати Hug

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 20:04 от Анонимен

# 144
Здравейте на всички!
Славче септемврийчетата го приемат нормално ходенето на ДГ.
Моето диваненце е на 13 септ.Аз уревах света като почна.А свикна само за седмица.
Оу  за инструменти не ми говорете.Има цяла стая. Joy
Джейми идеята за отпадаци срещу книжка е страхотна.четах за нея.
Днес бях на пазар.Накупих последните подаръци.Взех и на мм за рд подарък.

# 145
  • Fort Worth, TX
Добър вечер.
Славче, аз от 2 месеца съм в Пловдив-лятната резиденция. Mr. Green
Днес пекох скара -кебапчета и правих картофи соте.
Момичета по-вкусни кебапчета не съм яла.Бяха ми излезнали на пъпа кебапчетата. Mr. GreenОпуках цели 2 . Mr. Green

# 146
 Joy Браво Креми Simple Smile
Аз гледам Къртицата.
Ядох чикън къри и сега ще се пукна по-шевовете.

# 147
Добра вечер момичета!!!
Наздраве

Елинор наръсих ей с този препарат  http://www.newfresh.org/shop/product/25/venish-gb-100-gr-otrovna … nski-ohlyuvi.html  само дето тук взех 350гр., което е за 1 декар за 1£. Наръсих на свечеряване когато излизат охлювите и на сутринта градината осеяна...само дето всички охлюви мрът – и тези дето са за ядене и те. След няколко дена ще ти кажа дали са останали охлюви, че имам много камъни и е влага, та се размножават...Браво за кроса!!!
Ма ко весело е у вас ако не е Шефа, ще е тм  hahaha
Джейми и при вас е бил успешен деня   bouquet
Лус сега е момента за диета  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Контеса и тя възмъжала по сандали...Исках за Марче да направя снимка, ама не беше удобно – комшията на 19градуса с капела и в надуваемия басейн се плацика в двора , а тя си пуска духалка  ама така е с разликите в климата  hahaha Контеса хубаво е като си намерите среда! В малките населени места хората са по-различни и мисля, че можеш да оставиш детенце при тази дама, още повече, че тя е изявила желание, но ти си знаеш. Тук идват да се разхождат майки с деца и кучета, запознаваме се и после идват и си оставят детето да играе с моето на улицата, спокойни защото аз съм в градината и ги виждам, а те живеят на 2 км - даже нямам техен телефон...
Тити на мен купи ли подарък
Славка ти поне обикаляш по света – стига с това дебело бе хора  #Cussing out Аз за бг стандарта съм дебела, но за тукашния съм си нормална  smile3534
Морена кои лакомства направи, че скоро не съм правила бисквитки?
Смърфи няма да са много яйцата – аз на 1л. слагам 8 яйца – те и яйцата имат размер  а уж размера нямал значение...а за брашното наистина намали с две супени лъжици – вероятно е strong.
Креми и аз правих кебапчета  Peace
Лус и Марче се надивяха вече на концерта, а при мен е още светло  Joy ама ще чакам разказа на Марче  Joy

# 148
  • Sofia
Калинка, не правих нищо, отплеснах се да избирам предястия и изобщо парти хапки - сладки, солени, гризини, бонбони, бисквити и прочие за бала на голямата щеркЪ. Та така...
Вече едва гледам, та за всички  Hug и лека нощ от мен! Лягам да почета малко преди съвсем да заспя.

# 149
Лейди подарък за теб от бг. Simple Smile
Аз мисля една питка сърце за 27.Коя от вас е правила да ме светне дали да се хващам?
Днес по погрешка съм взела заквасена сметана.Утре ще има картофи със сметана и копър.

Общи условия

Активация на акаунт