Домакини 39/ в очакване на лятото

• 37 256
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • при късмета
Добро утро,
Все едно си четем мислите. И аз мислех да правя чушки с яйца и сирене, но печени. Шефа малко се мръщи на чушки, ама пълнежа си яде.
Врачанския е много близо граоавския, така, че аз ще разбера. Обаче виж трънския не спира да ме изумява, не говорят български тези хора.
Вале, пъпки си имаме доста, но не избиват нови. Добре, че спряха
Креми, браво на теб.
Ели, не се самонавивя толкова с излишните кг. Аз като спра да го мисля, свалям от самосебе си.
Люси, Вио, Смърфи и Калинка, защо липсвате? Контеска и тя не се мерна уикенда
Началството още не е закусил и вече ме праща до Кентъки за обяд.
Вчера ми хрумна гениална идея. Ще отворя такава верига за хранене и ще има в менюто ракбургери  hahaha ще ударя в земята и Кентъки и Макдоналдс  Joy

# 556
Добро утро.
Ма ко, аз съм си тук  Flutter Радвам се, че Шефът вече е по - добре!
Чушките Сиврия ги пържим, и после с оцет, копър и чесънче, ммммммм стават уникални! И особено здравословни  Whistling
Аз изпратих Ванко с баща си по магазините, Дея спи, и гледам да свърша нещо из къщи.
Айде до след малко, цАлувки на всички  Hug

# 557
Добро утро!

# 558
Ха добър ден!
Вио,и ние много ги ядем пиперките така.Мляс-мляс.
Вчера правих за сефте сладко от ягоди,ама стана много сладко.Уж спазвах пропорциите,но самите ягоди бяха явно доста сладки.Сега правя http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … 88-impossible-pie ,че баба ми е рожденничка и довечера ще го занеса.Никога не съм го правила,после ще ви кажа как е.
Кремито не можах да я видя Sad
Детето е на ясла,имам пълнен пипер от снощи,прането прибрано и ново простряно,изчистено.В момента небето е черно и не престава да боботи,очаквам дъжд всеки момент.Сега ще пафна една и ще полегна докато стане време за малката.
Още нещо щях да казвам,ама...

Цалюфки на всички

# 559
И тук се кани да вали. Засега гърми и трещи яко, но има вятър и се надявам да разсее облаците. А дано, ама надали Crazy
Моят Ванко не мога да го накарам да яде ягоди. Хапва 2 - 3 максимум и отказва. Той с доста неща е така де, да не повярва човек. Не е от нас това дете, ние с баща му сме си ящни (и си ни личи)  Whistling

# 560
Здравейте! Вчера до 14 следобяд бях навън. Закараха ме при една шивачка за покривките, ама е доста далеч от нас и денят си мина. После бях на помен на съпруга на една българка тук, който е бил последният бг посланник в Колумбия. Само че службата беше католическа и за мен доста странна.
Днес и изобщо цялата седмица ще бъде някаква лудница. ММ има утре РД и трябва да пазарувам разни неща, а в петък ще е голямото пазаруване, защото ще имаме гости и в събота, и в неделя. Но ако поканим 20 човека на заведение, ще платим няколко хиляди долара, така че остава варианта вкъщи. Първата вечер ще е бг кухня, втората интернационална. Ще имам въпроси към кулинарките в темата после, че да не се изложим баш за празника.  Wink
След малко пак излизам, следобед тоест вашата вечер ще съм на линия. Искам да направя и някаква украса, един банер или няколко помпона, ама трябва да е тайна.  Simple Smile

Само да питам цветарките - дадоха ми две клончета, отчупени от индрише. Сега съм ги сложила във вода. Трябва ли да чакам да пуснат корени или директно да ги забода в саксията? И в този период от годината, терасата не ни се огрява от директно слънце, по-скоро е в сянка, та това чудо ще се хване ли?

А, как ми се ядат чушки със сирене, ама ако може да са на фурна със сос, запечени....или пържени, абе в краен случай и сурови ще ги ям, мляс. Тук нито сирене, нито от тези чушки, дето Креми е показала. И като нашето зеле няма, и тиквички.. Тъкмо това си говорихме с ММ снощи, че като се приберем, живот и здраве, веднага ще отидем в Пловдив и задължително на Джамура в Бачково - освен че трябва да купим някои неща от пазара пред манастира Wink, да хапнем кебапчета и салата зеле с моркови, макар че тяхната шопска салата е страхотна. Абе с две думи да се натъпчем като прасета.
Креми и Хортензия, ако сте на линия тогава, да се видим? Това ще е между 22-25 юни.

# 561
  • Fort Worth, TX
За кебапчетата викайте и мен. Mr. Green
Аз съм на линия.Само си ела.

# 562
  • при късмета
Оф, голяма скука седенето вкъщи на това време  Crazy
Прах чаршафи, чистих балконите, че много улична прах се събира, пусках прахосмукачка, лепихме с шефа едни картинки от соковете на Теди, играхме не се сърди човече и не знам още какво правихме. Ама всичко е за 5 минути и после пак се започва с "искам навън". Сега знае, че не трябва да излиза и за това припира.
И от сервиза с микровълновата ме ядосаха. Сега пък друго изникнало. Само дето не е изникнало сега, а не са ми казали в началото  #Cussing out.
Вио, не го карай да яде нещо насила. Още малко и сам ще започне да казва какво му се яде.
Бонболина, тази рецепта е интересна
Смърфи с индришето не мога да помогна, не знам как се хваща. Весело посрещане на РД на мъжа ти
Къде изчезнахте всички, бре?
Я да се явите

# 563
Ма ко - колко време сте под карантина? Спомням си навремето лепяха едни бележки на външните врати на апартаментите. Ама като каза, че на шефът му се излиза, се сетих за мен преди мнооого години. Не знам аз или сестра ми имаше шарка, ама и двете не можехме да излизаме, та седяхме на терасата и гледахме децата как играят пред входа. Но бяхме на 2-ия етаж и си говорихме с тях през цялото време, а едната ми приятелка играеше по два пъти на дама (по мое време беше куц крак) - един път за нея, един път за мен. Wink То голяма карантина ще да е било - ние стоим на няколко метра от тях, ама детска му работа.  Laughing

# 564
  • при късмета
На вратата нищо не ни лепят. Докторката праща известие до ХЕИ (все забравям сегашното име), само, че не с адреса ни, а с информация в коя градина ходи. После се лепи в градината до кога има варицела, ама това пак не е карантина. Миналата седмица, като той се разболя имаше 2 групи в известието в градината, като отидох в понеделник бяхя 4 от 8 общо, без яслата.
Докторката каза, че не трябва да излиза 9 дни. Пада се до събота и на 01.06 ще мога да го заведа някъде. Само не знам дали ще са минали съвсем пъпките, че изглежда страшен, децата ще бягат от него.
За деца които са я карали няма страшно. Най-страшно е за възрастен който не я е карал, защото съм виждала случаи да се кара след 20 годишна възраст, ужас е

# 565
  • София
Здравейте мили девойки!

Тук съм...

Почти не ми остава време за форума... Обичаме да поспиваме... ставаме след 10... После закуска, гимнастика, айде на вън... Прибрахме се към 15:00... Направих фрешовете - моркови, ябълки, портокали, грейпфрути, ягоди, банани - по бутилките - до вечерта да се изпият!!! Карам всичките да пият, освен Петьо - него не мога да накарам и това е!

Вчера валя, иначе в 18:00 пак излизаме та до 20:00, после къпане, малко компютър... Сега и много работа имам - преводи и коректиране на различни документи...

Промени ми се денят... Laughing Laughing Laughing

Майка ми е много зле... Не мога да намеря начин да я взема тук! Абсурд аз да отида там... Търся хора да я закарат в съседния град на томограф... на лекар... никой не ще. Животът е по-важен за хората - комендантски час, военни с оръжие, болниците пълни с ранени, и много други неща...

Та това е златни мои...

Нищо ново - хвърча, ама се чувствам добре, малко съм уморена..., ама животът ми кипи... Не по цял ден от кълка на кълка вкъщи Peace

# 566
  • Germany
Ма ко, а защо не излизате за малко пред блока когато няма деца? То ще се побърка детето 9 дни вкъщи... Аз си спомням, че като карах Варицела, като дете, майка ми се качи с мен на вилата и там си тичах на двора на воля.

# 567
Върнах се, купих каквото ми трябваше. Сега ще правя компотена торта, ама ми е за първи път и не знам дали ще стане.

На Моренка балът не беше ли вчера? Как е минало? Снимки?

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 19:57 от Смърфиетка

# 568
Здравейте момичета!!!
Днес рано, рано мм тръгна за Единбург и ние с малкия се метнахме с него  Joy Даже кафето си пих в колата.
Изключително красив град! Естественно нали съм кратуна, забравих фотоапарата, а моя тел. има малка памет – направих няколко снимки на детенце и това беше.
Креми не те видях на снимката, но си знам, че си упорито магаре, много красива и елегантна дама   bouquet
Аз съм от Варненско и казваме пипер на тези големите чушки, а чушки на лютите малки пиперки  ама и двата вида мнооооого ги обичам  Peace
Смърфи много готвене ти се задава   chef  Индришето е от рода на сакъсчетата и мушкатото. Можеш и направо да го засееш, ако намериш тор за вкореняване – още по-добре. Обичат да са на изток, или запад.
Лус завъртяла те е въртележката   Hug
От много хойкане тази вечер сме на пица  Joy  току що я доставиха  hahaha

# 569
  • Fort Worth, TX
Нищо не мога да кажа по повод индришето.Послушай Калинка.Аз нали знаеш, че съм по петуниите.

Общи условия

Активация на акаунт