Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015г.

• 30 608
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Нямам наблюдения за другите квартали, но се тръби, че Люлин и Младост са с най-голям недостиг.  newsm78 А в случая с това ЦДГ се маха една 1 градинска, за да има ясла т.е сменят само набора.

Да де като новата сграда на едно ЦДГ във Витоша,уж "строят нова градина",а реално само ще преместят от апартаментите децата,наглеци  #2gunfire

Не знам откъде са статистиките къде е най-голям недостигът,аз така по усет от това,което виждам при познатите около мен,може би си зависи от набор и т.н.

# 526
Точно ми поспадна адреналина от  дебненето на места одеве и сега пак запалих моторетката! Видях, че на няколко мамчета минути преди 18,00ч. от системата са отговорили, че местата ще се прехвърлят след 18,00ч. и се сетих, на мен какво ми отговориха сутринта на питането за незаписаните (копнах го преди няколко страници - но ето го пак отговора: За второ класиране на 24.05.2014 г. системата ще бъде заключена на 23.05.2014 г. в 18.00 часа. Директорите ще преустановят записване на децата класирани на 09.05.2014 г. на 23.05.2014 г. в 17.00 часа, незаетите места ще бъдат обявени в колоната "Свободни места за следващо класиране". Родителите ще имат 1 час между 17 и 18 часа да прегледат свободните места за второ класиране и да пренаредят кандидатурите на децата си за класирането на 24.05.2014 г. Следете информацията на страниците на детските заведения.) Е добре де, може ли да са толкова нагли, безочливи и коравосърдечни!  #Cussing out  Чии поръчки изпълняват, като дават такива уклончиви и в крайна сметка неверни и подвеждащи отговори?!?!??!? Не могат да осигурят места за всички - добре, примирихме се някак, но защо трябва и да ни саботират по такъв начин?!???!?!?!?!? Какво по дяволите ще им коства да са малко по отзивчиви и в помощ на родителите?!?!?!
Явно съм супер наивна, но по никакъв начин не разбирам и не оправдавам подобно отношение.  

Нашият отговор:
След 18 ч. ще се прехвърлят като "свободни".

Писах на мама Сання, писах и във формата за обратна връзка в системата. С две думи да разкажа - реших да не записвам най-малкото дете, съответно кандидатурата ни е елиминирана. Получих мейл - ок. Сега гледам в системата страницата на ОДЗ-то, че всички 25 деца са ЗАПИСАНИ по общ ред и свободни места за следващото класиране НЯМА. А трябва да има поне едно - нашето.

А за това съм направо без думи!!!  Едно е да приемат деца 'под масата" и скрито-покрито, но толкова видно да лъжат  Sick

# 527
Успех на всички, които чакат резултатите Simple Smile

На мен ми е интересно едно: Как дете, което е било на предишното генерално класиране с 8.1 на общата опашка и в гранична група, днес изведнъж се явява за второто класиране с 8.2 т и преди всички??? Градината за която става въпрос е приела само три допълнителни критерия...които не виждам как биха се променили за две седмици- нито майката се е сетила че има и по-голямо дете в същата градина, нито че работи в общинско училище? Малко странно ми се струва! Но както и да е, варианти всякакви сигурно.... Whistling

# 528
Анче точно заради твоя пост си копнах и моят отговор тук. Стана ми меко казано безумно как в рамките на няколко часа на един и същи въпрос отговарят различно. ако нямаш нищо против, мисля утре да им пиша и да им цитирам отговора към теб, да дам пример и с моят въпрос...интересно ми е тогава какво ще измислят и как ще отговорят!

# 529
Зависи от квартала. За тези, които още не знаят - 64 ЦДГ в Младост 4 ще се казва 188 ОДЗ. Тепърва ще се пускат яслени групи.

Да ще се пуска,но едва ли ще е по рано от септември.Тъй като още нямат разрешително за яслите.

Директорката от 1 месец все ми твърди: "Всеки момент". Вътре всичко било готово, чакали само Фандъкова да издаде заповедта.
Момичета, напомням ви, че в началото на юни ще има заседание на Работната група и по-добре се насочете към предложения за обсъждане.

# 530
Victoria0323 , нямам нищо против  Simple Smile  Аз даже сега се засилих, да им пиша, но съм толкова афектирана, че ще изляза от добрия тон, а не си заслужава.
Одеве така се бях вторачила в бройките и изтичащото време, че не отдадох внимание на противоречието им. И в крайна сметка не посмях да сменя желанията и сега ме е яд малко. То вярно, че ако си има късмет детето и за едно място ще го приемат, но все пак можех малко да улесня нещата  Rolling Eyes

# 531
Не се ядосвай само и не си хаби нервите. Но ако искаш все пак утре и ти им пиши, ама спокойничко, може пак да ни отговорят различно.....голям смях ще е!

# 532
Ще им пиша и аз  Wink  Очаквам  уклончив отговор, избягващ същността на въпроса, в което явно са царе.

# 533
  • София
Момичета,

Успех и стискам палци, този път колкото се може повече дечица да бъдат приети. Ние сме бита карта - чакаме септември, тъй като няма никакви свободни места в ОДЗ-то където искаме (набор 2013). Надявам се поне септември да успеем, че грам не искам да си помислям за догодина.

Какво се надяваш да стане септември, че да пуснат свободни места? На мен ми се струва, че на текущите класирания ще е почти невъзможно да има приеми.

Аз по-скоро се надявам за догодина да пуснат повече места за нашия набор.

catty m,

Ами защото ще кандидатстваме по т.2.2.4 малката е с дерматит (протокол за него) + алергии. И директорката ми обясни, че евентуално след тръгването на деца ще може да се види дали ще има място за тези деца (по т.2.2.4), което в повечето случаи ставало тъй като доста родители след започване на учебната година си отписвали децата защото преценявали, че са малки, че много ще им боледуват, спират да ги пускат и т.н. и тогава се освобождават места.

# 534
  • София
В район Възраждане сме може би най-зле. Например за 1 ясла има 6!!! места за цялата община  Laughing В Младост преброих десетки само в първите 2-3 заведения.
Колкото и да плюете системата не мисля, че някой има проблем с нея, въпреки някои разминавания. Имаме проблем с подкупните директорки, с наглите ни съграждани/ роднини/ съседи/ приятели, които се класират с лъжа. И най-голям проблем имаме със Столична община, която толкова години не прави нищо съществено. Откриват се едни смешни бройки, а се изкарват все едно виждаш ли проблем с градините няма. А спрямо това, което преживях с първото ми дете набор 2009... сегашната кампания ми се струва "Пей сърце"  Simple Smile

# 535
Момичета, имам един въпрос и предварително се извинявам, ако вече сте го коментирали - уж четох, четох, но не намерих отговор Sad
Въпроса ми е:
Има 7 деца с 8.2 точки за 1 място. За 4 от тези деца въпросната СДЯ е по първо желание, а за другите 3 деца е на по-ниско желание. В този случай жребий ще се тегли между всичките 7 деца или само между 4-те деца с първо желание?

# 536
# 537
Лазурит, много благодаря за бързия отговор   Hug

# 538
Да уточня, че е желателно да проследиш по-горното им желание. Дали там ги приемат.

# 539
И ако не ги приемат на по-горните желания, ще се тегли жребий между всичките 7.

Общи условия

Активация на акаунт