Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015г.

• 30 641
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Момичета,

Успех и стискам палци, този път колкото се може повече дечица да бъдат приети. Ние сме бита карта - чакаме септември, тъй като няма никакви свободни места в ОДЗ-то където искаме (набор 2013). Надявам се поне септември да успеем, че грам не искам да си помислям за догодина.

Какво се надяваш да стане септември, че да пуснат свободни места? На мен ми се струва, че на текущите класирания ще е почти невъзможно да има приеми.

Аз по-скоро се надявам за догодина да пуснат повече места за нашия набор.

catty m,

Ами защото ще кандидатстваме по т.2.2.4 малката е с дерматит (протокол за него) + алергии. И директорката ми обясни, че евентуално след тръгването на деца ще може да се види дали ще има място за тези деца (по т.2.2.4), което в повечето случаи ставало тъй като доста родители след започване на учебната година си отписвали децата защото преценявали, че са малки, че много ще им боледуват, спират да ги пускат и т.н. и тогава се освобождават места.

Разбрах!

Mime-to , не сте само вие зле, район Връбница също беше само с 6 места за 1 ясла.

# 541
Много благодаря   bouquet

# 542
  • София
В Средец сме с 4 места за една ясла Simple Smile и за тези 4 места в последния момент се появиха 2-ма многоточковци. Красота. Simple Smile

# 543
Успех на всички, които чакат резултатите Simple Smile

На мен ми е интересно едно: Как дете, което е било на предишното генерално класиране с 8.1 на общата опашка и в гранична група, днес изведнъж се явява за второто класиране с 8.2 т и преди всички??? Градината за която става въпрос е приела само три допълнителни критерия...които не виждам как биха се променили за две седмици- нито майката се е сетила че има и по-голямо дете в същата градина, нито че работи в общинско училище? Малко странно ми се струва! Но както и да е, варианти всякакви сигурно.... Whistling

Може на предното класиране да е приет/а брат/сестра и да са записани. В ОДЗ-то, което следя изкъсо, имаше такива случаи.

# 544
  • София
В Средец сме с 4 места за една ясла Simple Smile и за тези 4 места в последния момент се появиха 2-ма многоточковци. Красота. Simple Smile
Ние пишем не една ясла, а първа ясла, демек набор 2013  Laughing За цялата община от няколко квартала приемат 6 бебета. Тюх, никой не иска да гледа бебета.

# 545
Класирането е готово, поредна нощ неспане.
Дъщеря ми пак е аут. Много желаещи се накачиха, и остана отвън детето. А не е изтеглила лош номер, с 4ка започва. И сега няколко като не се запишат, участвали само за тръпката, но ще са ни избутали да не влезем, ще се изям от яд. Ето за тази несправедливост говорех - не може да си перкаш кандидатури безотговорно, а после да не се записваш. За първите няколко "резерви" е фатално, че не могат да си ползват номера директно, когато има незаписали - все пак става въпрос за едно класиране...

# 546
  • София
Ние с 8.2 не сме приети пак. Сега освен да напусна настоящата си работа и да си търся работа в района та поне да станем с 8.3 и да имаме малък шанс.

# 547
  • София
И ние с 8.2 пак не влизаме  Sad Аз май, освен да родя трето, няма как да си вдигна точките, макар че на моята възраст вече и това не е разумно решение  Simple Smile А-а, мога да се върна и към първата си професия всъщност, то никога не е късно да станеш за резил...  Joy

# 548
  • София
Заваляха разочарованията и ние сме аут,с тройка сме ама какво от това,този номер щеше да ни свърши работа предния път,ама сега...
Здраве да е,да са ми здрави другото колкото е да е важно не е  първостепенно.
Горе главата на всички!
Хубава събота и неделя ви желая и повече положителни емоции.

# 549
  • София
А на мен ми е чудно има ли значение кога се подреждаш на опашката за класиране за това какъв номер ще се изтегли? newsm78ЗА уж случайния номер питам?

# 550
В ранни зори да се оплача - не сме приети  Confused Вече ми умря всякаква надежда. Освен да подготвя шефката за разговор и да и кажа, да не ме очаква скоро.  Tired Уж свекървата каза, че щяла да ми помага и да го гледа, а аз да работя. Но тя е болна жена, операция и предстои....Отвратителна ситуация  Confused

# 551
Дъщеря ми пак е аут. Много желаещи се накачиха, и остана отвън детето. А не е изтеглила лош номер, с 4ка започва. И сега няколко като не се запишат, участвали само за тръпката, но ще са ни избутали да не влезем, ще се изям от яд. Ето за тази несправедливост говорех - не може да си перкаш кандидатури безотговорно, а после да не се записваш. За първите няколко "резерви" е фатално, че не могат да си ползват номера директно, когато има незаписали - все пак става въпрос за едно класиране...

Аз точно затова коментирах по-горе в темата, че трябва да има санкции за класирани и незаписали се, както писах и преди, казвали са ми, че в Пловдив, ако те класират и не се запишеш, нямаш право да участваш в следващата кампания. Не знам със сигурност дали това за Пловдив е така, но идеята ми допада!

# 552
И за нас системата е казала "не"  Sad Отвратителна история...

Между другото, някой има ли идея как едно и също дете може да виси хем в опашката по социални критерии, хем в този по общ ред, и то за една и съща градина?

# 553
  • София

В същото положение сме и ние!  Cry
В последните минути се появи детенце с 8,2т, което намали бройките за жребий (за 8,1т) от 2места на 1.
С късмета на живущите в квартал с малцинства, познайте-приетото дете се казва Сашка Мариева ...
Като повечето ни "многоточковци" от "махалата", които често не се и записват!  ooooh! ooooh! ooooh!

# 554
И ние не уцелихме 6-цата от тотото, но поне имаме напредък - от предпоследни на предното класиране, сега сме първите неприети  #Silly

Общи условия

Активация на акаунт