Епилепсия - ТЕМА 20

• 64 420
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
Страшничко е! Става ясно, че заразяването с тения поразява централната нервна система.  Чувала съм за подобни случаи  newsm78 Дали не са изстрели в тъмното?

# 16
Здравейте много съжалявам за всички лоши новини напоследък,но и за съжалени и моите ни са добри.Ние пак си полежахме в Св.Наум от понеделник до четвъртък и така и нищо не направихме.пак не можахме да хванем нито един гърч на ЕЕГ но въпреки това отново смениха лекарството и ще чакаме резултат дали се спрът най накрая тия пристъпи,че вече 6-ти месец не можем да ги овладеем.

# 17
Еииииииий хора направо вече съм бясна.  #Cussing out

Днеска минах през Св.Наум и пак попаднах на лекуващата на Виктория, и неможах да се добера до Божинова, и пак се наслушах на една торба щуротии.  ooooh! Видя ЯМР-то и потвърди кортикалната дисплазия и взе да ми обяснява, че нищо че имала това увреждане и изявена клинична картина на епилептични пристъпи, щом нямало нищо на ЕЕГ-то значи не било епи.  #2gunfire

Нямам сили повече да се боря и разправям с тая жена, явно просто няма там да постъпваме, а в някоя друга болница.  Naughty
romanol Да те попитам коя ви е лекуващата в Св.Наум от която не си доволна?Вие кога бяхте там може да сме се засякли

# 18
  • София, Люлин-8
Така по ред на номерата.  Wink

гала Ако помниш бях качвала едно клипче в което малката се беше втренчила после обърна погледа настрани и очете й започнаха да правят много бързи хоризонтални движения с очите и след това примигна и ги обърна нагоре. Е именно това е и описанието на окципиталните пристъпи- примигване, контралатерална адверзия (отклонение в страни) на погледа и нистагъм (бързи неконтролируеми движения на очните ябълки в хоризонтална или вертикална посока).  Само че при нас се включва и треперене на ръчичката Peace
от 1,07 почва.

Stufi_s Втората част я пуснах с идеята че има доказани случаи на епилепсия - била тя симптоматична или не, които са без патология в ЕЕГ и така пациентите могат да останат нелекувани с години, ако се осланяме само на ЕЕГ-то.  Peace

magdeto Въпросната лекарка се казва д-р Стоянова, аз ходих в петък към 14 ч. някъде беше. Мен пък ми е странно защо тя ни накара да пуснем ЯМР, като после не го взима под внимание. newsm78

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 14:28 от romanol

# 19

Запис и от мен и дано в новата тема има само хубави новини  Praynig

# 20
romanol , потърсете мнението на друг специалист, няма смисъл да си хабиш нервите.

# 21
  • София, Люлин-8
Ванче точно това възнамерявам да направя.  Peace
То таз девойка е специализант втора година  #Crazy, а си позволява да прави "категорични заключение" при положение, че Литвиненко не си позволи това. И ще ми обяснява, че през нейната практика не била виждала случай като нашия  smile3532. То хубаво и тя трябва да се учи, но не е нормално според мен да не се консултира с началника на отделението преди да прави "категорични заключения".  Naughty

Просто ще си взема едно направление и ще си запиша час директно при проф.Божинова.  Peace

# 22
Сияна благодаря за темата!   bouquet Много хубаво ми стана, като прочетох, че Иренка няма никаква симптоматика за епи. Нека добрите новини са повече.

# 23

Просто ще си взема едно направление и ще си запиша час директно при проф.Божинова.  Peace
И аз искам да си сменя лекуващия. Какъв е реда? Диспансеризирани сме  в центъра срещу Детската педиатрия, но ми се иска да се преместим в Св. Наум. Задължително ли трябва да постъпим по клинична пътека преди това?

# 24
До колкото знам, в клиниката в Св. Наум не диспанзеризират. Освен хоспитализацията за изследвания, вариантите са да се запишеш при Божинова с направление. Останалите лекари в клиниката не работят с касата (поне в самата клиника); прегледът на касата на болницата е 50 лв.

Поне с това се изчерпва моята информация.

Диспансерният бих си го сменила и аз, но понеже ако не друго, поне пуска документите, които са ни необходими, засега не съм го направила.

Какви са порядките и цените в Детска педиатрия? Там диспансеризират ли?

# 25
Ние сме в здравния център срещу Детска педиатрия.

# 26
Тогава искаш да смениш лекарят, при който сте диспансеризирани в здравния център? Или лекарят, при когото ходите на консултации в здравния център?

Защото като каза "лекуващ лекар" аз си представих лекуващият лекар в болницата, където сте лежали. Романол според мен говореше за това - лекуващата лекарка в Св. Наум, където са лежали

# 27
  • София, Люлин-8
Романол според мен говореше за това - лекуващата лекарка в Св. Наум, където са лежали

Точно това имах предвид  Peace
Аз съм що годе доволна от нашата диспансерна, единствения проблем е, че е труднооткриваема.

Stufi_s В Св.Наум може да се диспансеризирате само при Божинова, защото другите не работят със касата, както ти е писала *Мириам*

# 28
Така по ред на номерата.  Wink

гала Ако помниш бях качвала едно клипче в което малката се беше втренчила после обърна погледа настрани и очете й започнаха да правят много бързи хоризонтални движения с очите и след това примигна и ги обърна нагоре. Е именно това е и описанието на окципиталните пристъпи- примигване, контралатерална адверзия (отклонение в страни) на погледа и нистагъм (бързи неконтролируеми движения на очните ябълки в хоризонтална или вертикална посока).  Само че при нас се включва и треперене на ръчичката Peace
от 1,07 почва.

Stufi_s Втората част я пуснах с идеята че има доказани случаи на епилепсия - била тя симптоматична или не, които са без патология в ЕЕГ и така пациентите могат да останат нелекувани с години, ако се осланяме само на ЕЕГ-то.  Peace

magdeto Въпросната лекарка се казва д-р Стоянова, аз ходих в петък към 14 ч. някъде беше. Мен пък ми е странно защо тя ни накара да пуснем ЯМР, като после не го взима под внимание. newsm78
Лелеле ние също сме при нея ти направо ме отчая,но за нас първо се допитва до Божинова.Дано да нямаме проблеми с нея.А ние бяхме там от понеделник до четвъртък

# 29
Сияна, благодаря че продължи темата.Късмет на всички деца и родителите им

Общи условия

Активация на акаунт