Епилепсия - ТЕМА 20

• 64 423
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна/Белгия
Ох, момичета помагайте, не знам какво да правя, свързах се с техн. секретар на  Божинова и ми казаха часове след 24 юни, а ЕЕгто ни е за 9ти, проблема ми е че ще пътуваме до Сф и на 9ти ще сме там и исках тогава да свършим и тази работа, а не мога след две седмици пак да се замъкнем, че имам и бебе. Направо ми се реве, да не мога да запиша час  Sad.

Ако технически секретар е тази за която мисля Фани се казва и се обади пак и и кажи че си с бебе и трудно пътуваш.Ако е тя е много разбрана и мила жена и мисля че ще намери решение.

# 46
-

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 07:06 от a_hamdieva

# 47
Здравейте, майчета !  От година и половина и моята дъщеря е с тази диагноза. На 7 год получи първият гърч ( гранд мал ) ,беше страшно. Сега е на 8 г и 3 мес ,за сега друг няма -но се съмнявам за нощтни пристъпи . Проследява се в София, в ,,СВ. Наум'',лекуващата там ни е др. Станчева ,а когато тя отсъства е др. Родопска .Не съм особенно доволна -претупват нещата,винаги бързат , и двете са мн.млади и не особенно приказливи ,на въпросите ми се отговаря с да или не ...и мн.от отговорите си намирам повече тук.... Дъщеря ми, прави  само през нощта-- едни стряскания,подскачания ,мятане в леглото  на крак ,ръка ,рамо...сега напоследък станаха особенно силни ,цялото тяло отскача......ако мога така да го обясня...,разбира се докторите  ми казват ,че са миоклонии на съня...но аз вече не съм убедена .       Записала съм час за август за видео ЕЕГ в ,,Иван Рилски''  и ако някоя мама е провела там еег - 24 -часово ...нека пише как става ,как протича и въобще всичко за изследването-ще и бъда много благодарна !  Хубав ден  на всички !

# 48
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА, ЖИВИ, ЗДРАВИ, МНОГО ЩАСТЛИВИ И БЕЗГРИЖНИ ДЕТСКИ ГОДИНИ! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!   

# 49
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА,Да са живи и  здрави  Hug

# 50
Честит празник на всички дечица и от нас !   bouquet
леле колко имам да чета, цяла нова тема сте отворили...
Романол, детенцето ти е болно и направо съм удивена от безумството на лекуващите ви лекари....   Shocked Единственото, което мога да те посъветвам е със събраните изследвания да отидете направо при професор Божинова. Но, моят съвет е да напишеш на един лист хронология на събитията при вас още от раждането, колко кг. се е родило детето, с операция или не, от кога са започнали пристъпите и въобще всичко в хронология - да й дадеш този лист тя да го прочете, защото ще започне да ви разпитва и записва в компютъра и ще отнеме много време - затова за да сте подготвени - направо и давате листа с хронологията на събитията при детето. Тя ще ви каже от тук нататък какво ще трябва да направите.
Ние пак бяхме болни, после пътувания, после един куп изследвания и въобще е още хаотично положението при нас-не сме се стабилизирали, като последнотото ЕЕГ пак е с промени с изразено огнище дясно-центро-темпорално и с острие вълни и комплекси острие-бавни вълни - явно сме с темпорална епилепсия... Направихме КТ-то, но сега ще го давам на неврохируг да го погледне, засега няма нищо обезпокоително - чисто е -така каза и писа рентгенологът, но искам и неврохирург да го види за всеки случаи (още ме е страх, докато не го види той). С професорката така и не се разбрахме за КТ-то при тях, защото тя каза отново за втория медикамент и че докато не го включим няма да ни приеме за КТ, но имахме високи стойности на редица показатели и лекуващата ни невроложка за момента не го включва, докато не стабилизираме показателите на бъбреците и черния дроб (освен това новото лекарство действало чрез промяна на калия и натрия в организма, а бебо е с ВСМ и неуточнена аритмия, а един електролитен дисбаланс за момента може да ни доведе до тежки усложнения). Така КТ-то си го направихме в нашия град. Още имаме да ходим по изследвания, прегледи и прочее, но поне КТ-то го минахме, а то си беше един ужас, че беше с упойка, но благодарение на прекрасната анестезиоложка всичко беше перфектно и анестезията продължи само половин час - колкото за да направим изследването. Благодарение на перфектните грижи на анестезиолозите нямахме никакви проблеми с анестезията. След като се прибрахме, му дадох валпроата, парацетамол (за всеки случай) и спа доста дълго - така нямахме усложнения (само вечерта спа малко неспокойно и въртя очите, но все пак се очакваше - важното е, че нямахме голям пристъп Simple Smile ) .

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 10:27 от LifeIsBeautiful

# 51
  • Варна/Белгия
Честит празник на всички деца.Растете живи и здрави и заобиколени с много любов! Hug

# 52
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА ....С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ПО ХУБАВИ НОВИНИ ...УСПЕХ

# 53
Честит 1-ви юни на децата ни и на тези от нас, които все още пазят детето в себе си непокътнато  Simple Smile

# 54
Честит празник на децата!  Повече хубави новини.

# 55
  • гр.Гоце Делчев
Честит празник на всички дечица,да са живи и здрави и да радват мама и тати със все повече подобрения.  bouquet

# 56
Честит празник и от мен -здраве и щастливо детство за всички бонбони!! Hug  bouquet

# 57
  • Варна/Белгия
Момичета понеже се заформя да купувам и изпращам лекарства до БГ,ако някой има нужда да пише.Тука има заронтин сироп,фенобарбитал и радедорм и други без диазепам свещички.

# 58
Връщам се с пресни новини и извод от тях - винаги, когато правите КТ или ЯМР е необходимо, по възможност, да присъства и неврохирург!
При нас, неврохирургът каза, че вижда някаква сянка между двете полукълба, но най-вероятно каза, че е артефакт. Хубавото е, че категорично няма изгледи за тумори, лезии и други подобни  Grinning Но, когато разгледа всички изследвания, предположи, че може да има връзка между разширената зеница на дясното око и активацията на епито все от десния темпорален лоб. Каза, че е добре след време да направим ЯМР като се разгледа активно - с контрасна материя  - този участък, защото може да има кръвоносен съд или нещо друго, които да правят проблем там. Ох, явно няма да се  разинем с ЯМР-то, но поне ще е по-нататък във времето, освен ако не се влоши... 
Казвайте вие как сте, как прекарахте деня на детето-какво подарихте на малките си съкровища? Как реагираха те - моя все на всичко пищи или се смее силно Simple Smile
Романол, вие на колко годинки бяхте, когато ви направиха ямр-то, къде го правихте, колко време ви отне, колко време беше под анестезия, доволни ли сте? (за съжаление, все не ми остава време да изчета всичко по-назад, защото малкия ме налазва, за което се извинявам)

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 15:45 от LifeIsBeautiful

# 59
  • София, Люлин-8
LifeIsBeautiful ЯМР-то ни беше преди 3 седмици на 12-ти май, тогава Вики беше на навършени 2 г. и 9 месеца. Правихме го в Св.Иван Рилски, подготовката ни отне около седмица, защото се оказа че малката е алергична към всички упайки, иначе цялата процедура беше около 20-25 мин. След още 20 мин. излезе от упайката. В общи линии сме доволни, тъпото е само, че ми връчиха разчета и никой нищо не ти обяснява и сега трябва да организирам и среща с неврохирург Sad

Общи условия

Активация на акаунт