Епилепсия - ТЕМА 20

• 64 430
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
хайде момичета помагайте аз съм с депакин 2 х половин сутрин и вечер (демек 1 цяло) и 2 х 1 кепра (сутрин и вечер) припадъци съм имала само два за почти 10 години откакто съм с епи, ПКК и ЕЕГ в норма, консултирах се с проф. Радионова от Александровска "неврология" както и с личната невроложка както и с един друг невролог и те смятат че засега няма проблем да забременея , но са на мнение че трябва да следят развитието на бременността, сега мисля за бебе затова моля ви споделете вашия опит.

# 76
Хм, и двата медикамента са силно тератогенни.... Но, нека и другите кажат...

# 77
  • София, Люлин-8
Ani Slav4eva Мойте пристъпи зачестиха преди година и от миналата година съм на лечение с Лакозамид. Тъй като и ние мислехме за второ Кузманова ми каза че трябва да изчакам да овладем пристъпите. Аз съм с комплексни парциални пристъпи, но и на фона на лечението продължавам да имам пристъпи и то по няколко на седмица. Според мен много зависи какви са пристъпите, за Радионова само хубави неща мога да кажа, тя какво ти препоръча? Ако действително пристъпите са толко редки няма ли възможност да ги спреш по време на бременността, за да избегнете възможността от поява на малформации при детето и после след раждането пак да си ги почнеш?  newsm78
Със големи пристъпи ли си?
Дневни или нощни?

Аз снощи взех от една комшиика Апис (едно хомеопатично) и днеска все едно нищо не е било, но снощи не посмях да пия Лакозамида да не стане някаква реакция.

П.С. Радионова е доц., а не проф.  Wink

# 78
  • Добрич
romanol тея хапченца са страхотни, аз давам на малкия хомеопатични откакто се е родил, първо за коликите после за зъбките и съм много доволна! Щях дори да те питам пробвала ли си, понеже има и за епи. Аз съм решила мойта принцеса като започне пак да прави (дано не е скоро) да пробвам. Иначе говорих с една хомеопатка, но ми каза, че засега няма смисъл понеже сме овладели пристъпите... Защо не пробваш? Дори и да не помогне няма да навреди!Естествено не е препоръчително да се спират др. лекарства, а е като допълнителна терапия.

Ако има някой който е пробвал с хомеопатични да пише! Имало ли е полза, какви хапченца са били и т.н. Знам че някъде в старите теми някой беше писал, но не ми се търси...  Embarassed

# 79
  • Варна/Белгия
Аз съм се допитвала до хомеопат доц.Пейчинов в Пловдив,но неговото мнение беше че трябва пристъпите да се овладени за да се започне допълнително  лечение и то да има ефект.Нашето състояние тогава беше много зле имахме много пристъпи и много алергии.Изписани лекарства и за двете пихме ги един месец,но когато пристъпите започнаха отново спряхме.Две от лекарствата бяха специално за епито,едно за костите и другото за алергията.

# 80
  • София, Люлин-8
Днеска ми се обадиха в 13 ч. от градината, че Вики е направила пристъп и мъжа ми отиде да я прибере.

Наобед след като са ги сложили да спят по някое време Виктория се е изправила повърнала е на фонтан и се е втренчила. Втренчването е продължило около 1-2 мин. след което е повърнала втори път.

Такова чудо за пръв път прави.  newsm78

# 81
  • Добрич
daqna_diqnova Няма логика в това което ви е казал..  newsm78 Какъв е смисала да взимаш други лекарства, ако тези с които сте ви помагат? И как ще разбереш имат ли ефект?

Не искам никой да остане с впечатление, че ви агитирам! Аз съм се убедила в действието на хом. лек. и просто се сетих, че има и такива за епи и затова споделям с вас!А  всеки сам решава и е отговорен за детето си. Моля се от цялото си сърце да има повече оздравели дечица, независимо с какви лекарства се лекуват! Praynig

romanol Ивета и тя беше повърнала няколко пъти още като бяхме в болницата и след това беше една тъжна, гузна и ми се извиняваше, казваше че не е искала и почваше да плаче. Дори беше почнала да се изпуска по голяма нужда, но това може да е било заради разстройството, от АБ беше се разстроила милата... Embarassed Ама съм чела за изпускането и повръщането, че е един вид предвесник за пристъп  newsm78

# 82
Романол, моят син е с големи припадъци (слава Богу вашите не са), които протичат по тоя начин - повреме на следобеден сън повръща - все тогава ми ги прави, без да се е събудил, и изпада в в безсъзнание с втренчен поглед, с невиждащи отворени очи. Не бих искала да те тревожа излишно, но ако има начин по-скоро да се консултирате, ще бъде добре... Как беше малката след това? Беше ли отпаднала, без особено желание да се движи и играе?

# 83
  • София, Люлин-8
Да мъжа ми като я е взел каза, че едвам гледала и като се прибрали веднага заспала.
Това което ми казаха лелките от градината (4 броя са били там тогава), докато е спяла на обед е повърнала на фонтан нито се е разплакала нито нищо, като след това е останала втренчена и неконтактна за около 1-2 мин. като те са я викали през това време, но тя просто не е реагирала и след като е преминало втренчването е повърнала още веднъж. А оттогава до сега не е повръщала повече, а вече пи вода и дори яде солетки.

А сега почва и температура нещо да ми вдига явно пак е лепнала някъв вирус.

# 84
  • София, Люлин-8
Аз преди малко говорих с диспансерната каза да вдигнем Конвулекса с още 1 мл.

# 85
Радионова не иска да ги спира понеже тя каза че засега "ме покриват добре" и риска за бебето е 00'2 % да има някакъв проблем и че няма проблем да се роди живо и здраво бебенце. Дозите няма да ми ги намали или спре за да не провокира припадък, аз съм имала само 1 голям гърч с пяна и гълтане на езика точно когато ми поставиха диагнозата (няколко седмици след много силен шок) и след това 2009 когато ми беше бала, но той не е бил голям а само с леко хъркане (не сам си гълтала езика или друго) според лекарите това се влияе от много силно напрежение.

# 86
Ани, писах ти на лични, но пак ти казвам - може би ще е добре да чуеш и второ мнение. И при нас вероятността за Вродена Сърдечна Малформация (ВСМ) беше под 1%, но всъщност се оказа 100% при нас. Затова ти казвам от личен опит (макар и с друг медикамент), който не желая да имаш, е да потърсиш и второ мнение. Тези твои медикаменти, пак ти повтарям, са силно тератогенни, не знам на какво основание ти е казала, че са безопасни, когато световната здравна организация ги е определила като тератогенни и забранени при забременяване, бременност, че даже и кърмене...  ooooh!

# 87
  • Варна/Белгия
Може би не сте ме разбрали,когато посетих ме доцента бяхме много зле.Нито едно лекарство не ни помагаше,всеки месец ги сменяхме и не можех ме да овладеем пристъпите.И понеже ги сменяхме постоянно,хомеопатията не действа.

# 88
Романол, дано да е някой безобиден вирус, който бързо да отшуми, но това с втренчването, в комбинация с рефлукса директно преди това.. Щом са ти казали да вдигнеш и дозата.. Още един детайл при нас: гърчовете ми ги е правил скоро след прекарана вирусна инфекция; това го пише и в епикризите, и в ТЕЛК решението, вероятно е от значение за нашия случай. Вдигнаха дозата след втория такъв случай, и в последствие овладяха припадъците. Та към днешна дата сме ок.

# 89
Мда, доколкото помня, важното беше, че хомеопатията не бива да се смесва с конвенционалните медикаменти....
Романол,  Sad . Как сте сега?
Да споделя горчив опит от вчера - в сряда сутринта дадох витамин С на софарма, а вечерта направи пристъп. Досега винаги съм давала витамин С за пиене без едта и натриев сулфит - никога не съм имала проблем. Но, тъй като ми бяха свършили, а имах само с консервантите, реших че може би не е толкова важно. Но, грешах... Оказа се, че заедно с аскорбиновата киселина са се пренесли в мозъка и консервантите, които вечерта ни донесоха усложнения... Така че, никога не давайте витамин С със съдържание на едта и натриев сулфит!
Чета за таурин-а интересни неща - някой има ли опит с него?
Ани Славчева, търси винаги второ мнение на всичко, чети, образовай се, защото на никого не желая да гледа детето си да страда, както нашите деца тук в темата. Ти носиш пълната отговорност за себе си и за бъдещото си дете - не лекарите. Е, ако имаш подпис на въпросната лекарка, че носи съдебна отговорност, ако детето ти се роди с малформация, може и да го считаш за някакво успокоение, но лично и така не бих била спокойна...  Както и да е - ти си решаваш... Спирам дотук по този въпрос. (извинявам се, че съм малко крайна, но все пак е въпрос за здравето на децата ни, за което се борим тук с всички средства, ако можеше по някакъв начин да предотвратим това на своите деца - сигурно щяхме да го направим, нали?)
Търся някакъв медикамент-протект против епи - сега чета за таурин-а - знаете ли нещо за него?
(До тук разбрах, че витамин с - протект на дихателната система, фолиева киселина - протект на спина бифида, не може да няма и протект на епито и всм-то...)

Общи условия

Активация на акаунт