СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 5

• 156 031
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
То в интернет принципно само "верни" неща пише...Тази тема е потвърждение...

Peace Мисля, че се разбрахме на лични. Преставам с писането, че натрупах много мнения...

# 691

Незнам как да сложа скрит текст, но някъде четох, че ако жената е бременна с момче хормона нараствал по-бавно. Ако ембриона е от женски пол ЧХг бил с по-висики стойности! Незнам до колко има тежест това твърдение....
И това го казва медицинско лице...  #Crazy
Защо ли не познават пола по ЧХГ тогава?  newsm78

Като се поразрових в нета се оказа, че това наистина е така. Средната стойност на ЧХГ (от всички бременности) е около 20% по-висока при ембриони от женски пол. Но тъй като ЧХГ стойностите могат да варират в интервал от около 20 пъти, самата стойност не може да служи за определяне на нищо конкретно.

http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/17/2/485.full

# 692

Незнам как да сложа скрит текст, но някъде четох, че ако жената е бременна с момче хормона нараствал по-бавно. Ако ембриона е от женски пол ЧХг бил с по-висики стойности! Незнам до колко има тежест това твърдение....
И това го казва медицинско лице...  #Crazy
Защо ли не познават пола по ЧХГ тогава?  newsm78

Като се поразрових в нета се оказа, че това наистина е така. Средната стойност на ЧХГ (от всички бременности) е около 20% по-висока при ембриони от женски пол. Но тъй като ЧХГ стойностите могат да варират в интервал от около 20 пъти, самата стойност не може да служи за определяне на нищо конкретно.

Да, аз вчера случайно прочетох и ми направи впечатление...Ако имам време до края на отпуската ще гледам да потърся инфо в някои научни издания...

# 693
  • София

И това го казва медицинско лице...  #Crazy
Защо ли не познават пола по ЧХГ тогава?  newsm78

За това говорим. За какво тълкуване на пол изобщо става дума при чхг с такива стойности...

# 694
За това говорим. За какво тълкуване на пол изобщо става дума при чхг с такива стойности...

Може да говорим за вероятности само. Може да кажем по-вероятно или по-малко вероятно е нещо да стане. Но дори и по-малко вероятните неща пак могат да се случат. Ето аз съм жив пример за това.

# 695

Може да говорим за вероятности само. Може да кажем по-вероятно или по-малко вероятно е нещо да стане. Но дори и по-малко вероятните неща пак могат да се случат. Ето аз съм жив пример за това.

Лили, разбира се, че за вероятности става въпрос....аз не съм прочела някой да е написал нещо друго...Simple Smile

# 696
Момичета днес ако отида на преглед дали ще се види нещо или е много рано?
19 ден след трансфер съм.Другия петък ме викат чак,това си е цяла вечност.... Crazy Mr. Green

Бременност-потвърдена.Наличие на вътрематочен плоден сак с размери 4,88мм.Пожелавам го на всяка една.Вече спокойно ще си чакам прегледа другата седмица... Mr. Green

# 697
19 ден след трансфер съм.Другия петък ме викат чак,това си е цяла вечност.... Crazy Mr. Green

Бременност-потвърдена.Наличие на вътрематочен плоден сак с размери 4,88мм.Пожелавам го на всяка една.Вече спокойно ще си чакам прегледа другата седмица... Mr. Green

Браво Мечтичке...страхотна новина... Ти другата седмица може и сърчице да видиш Simple Smile Оооо колко хубаво!!! Hug Hug Hug

# 698

Честито! Дано другата седмица вече да видите и жълтъчно мехурче, а защо не и ембрион.  Simple Smile

# 699
 Моля за коментар
31.07. - 17.3
03.08. - 108.0
05.08. - 195.7
06.08. - 318.8
08.08. - 618.8
ПРМ 05.07.2015г.
Имах прокървяване на 03.08 и съм на Утрогестан 3по2 и Аспирин вечер. Спря за един ден,но на 6ти отново прокървих. Сега няма нищо,но ме притеснява ок ли е всичко. Благодаря ви!

# 700
На мен всичко ми изглежда нормално. След 3-4 дена може да те види лекар. Някой път аспирина предизвиква кървене...но недей да спираш нищо без лекуващия ти лекар да ти каже.

# 701
В случай че се чудите какво стана с мен, днес бях на преглед. В крайна сметка ембрионите са само два и доста се поуспокоих Simple Smile Единият е 18 мм и 166 удара в минута, а другият е в по-малък сак и е 10 мм и 144 удара в минута. Докторката каза  да не се тревожа, ако по-малкият ембрион все пак продължава да расте добре  ще си се роди нормално нищо че е със седмица назад. Засега можем само да наблюдаваме.

Пожелавам успех на всички момичета. bouquet

# 702
В случай че се чудите какво стана с мен, днес бях на преглед. В крайна сметка ембрионите са само два и доста се поуспокоих Simple Smile Единият е 18 мм и 166 удара в минута, а другият е в по-малък сак и е 10 мм и 144 удара в минута. Докторката каза  да не се тревожа, ако по-малкият ембрион все пак продължава да расте добре  ще си се роди нормално нищо че е със седмица назад. Засега можем само да наблюдаваме.

Пожелавам успех на всички момичета. bouquet
Чудесна новина Лили.Аз съм в петък и вече нямам търпение да знам какво става,там ли е/са...иначе моето сакче беше 4,88мм преди 4 дни... Praynig Praynig

# 703

Чудесна новина Лили.Аз съм в петък и вече нямам търпение да знам какво става,там ли е/са...иначе моето сакче беше 4,88мм преди 4 дни... Praynig Praynig

Успех, мила. За седмиците, които си 4,88 мм е много добре. Сигурна съм, че в петък всичко ще е наред, пиши като мине прегледа.

# 704
Здравейте! Ще се радвам на мнения и ако споделите опит.. много ми е притеснено от известно време.
 Случаят е следният: Би трябвало днес да влизам в 6та г.с., последна менструация на 08.07, трябваше да ми дойде на 05.08, вчера на вагиналния ултразвук нищо не се видя, имам и кафеникаво зацапване и се съмнявам за извънматочна. За късна овулация мисля, че няма как да става дума, тъй като прекратихме опитите на 24.07. Днес при първият ми кръвен тест стойностите са: 1857 мл. Имам ли основания да се притеснявам? Sad погледнах референтните стойности и съм почти на долната граница. Има ли мами, които въпреки ниски стойности са износили и родили здрави бебчета? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт