Депресията

• 141 778
  • 406
  •   1
Отговори
# 75
 L'Agent, на мен много ми помогна. Иначе аз съм пила какво ли не за нея, някакви лечения от невролог, дето според мен отключиха ПР при мен. Сподели какво са ти изписали. Иначе има логика в лечението на мигрена с АД. Както споменах тя се поражда много често на емоционално ниво.

# 76
  • София
Деанксит
Фезам
Сибелиум

# 77
Мисля, че пих само последното. Но беше преди много години. Ако искаш се допитай и до друг невролог да видиш и той какво ще ти каже.

# 78
  • Пловдив
и аз тук
пробвам от доста време с 5 ХТП, Л теанин , мелантонин при проблеми със съня
но почти постоянно ме гони тревожност  , напрегнатост ........ нервност
правила съм си изследвания на хормоните / и на щитовидната жлеза - не е от тях , но определено преди цикъл става по зле  newsm78
Мисля че е от лудницата и психиатрията в която живеем  newsm78 - то от никъде нямаме спокойствие

# 79

Мисля че е от лудницата и психиатрията в която живеем  newsm78 - то от никъде нямаме спокойствие

мдаа, докато не  се заживее в условията, за които сме били създадени, не може да има мир и здраве

# 80
 Депресията и тревожното разстройство са болести като всички останали. На мен антидепресантите са ми помогнали и на много други хора. Бих те посъветвала да си купиш една книга, която много точно обяснява тези състояния и дава ценни съвети. Книгата се казва,, 5 спасителни крачки от депресията към радостта,, на известния руски психотерапевт Андрей Курпатов, на мене лично тя ми помогна също. Ако имаш някакви въпроси пиши ми, насреща съм защото знам колко е тежко и трудно. Само човек минал през този ад може да те разбере. Бори се, лекувай се, ще имаш и по-хубави дни повярвай. И знай, че не си сама- много сме вече. И как няма след такъв хроничен стрес.

# 81
Да промениш себе си е изключително трудно и изисква огромна воля, която в етап на депресия я няма никаква. Когато се стабилизираш тогава се опитвай да водиш преговори със себе си. Между другото бях чела една статия на един професор, че понякога всички тези книги и методи от типа,,Опознай себе си,, при някои хора имат обратен ефект, защото се  стараят да спазват посочените съвети, но не при всеки се получава и започва обратния ефект със съответните мисли - защо при мен не се получава, какво ми има, защо съм толкова слаб и т.н. Така че прави това, което е по силите ти, все пак затова сме различни, някои са борбени и силни, други по-малко. Но си струва поне човек да опита.

# 82
И аз да се присъединя към вас. Това ми е диагнозата-Депресия....включва хипохондрични мисли, тревожност, свит стомах, задушаване, ускорен пулс. За сега не съм пила АД, едва след 5 години мъки се реших да посетя психотерапевт. Изписа ми Ремотив-билкови хапчета с Жълт Кантарион. Някой пил ли е? Дали има ефект?

# 83
някои викат, че са ефикасни, но за всеки е различно.
аз също мисля да си ги купя, но още не съм им видяла точния състав.

# 84
След като изчетох цялата темичка, почвам да се чудя дали моето състояние е депресия. При мен няма нежелание за нищо и тъга...плач има..но да речем като се сетя за нещо тъжно. При мен основния проблем е хипохондрията-страха от болести. Не знам...може би депресията включва и това...

# 85
това твоето не е депресия.

# 86
  • Някъде там...
Според мен си е депресия, просто е в по-лека форма.  Peace Хипохондрията произхожда от тревожността, неовладяната тревожност води до депресия. От своя страна и самата хипохондрия докарва тревожни мисли... омагьосан кръг.
За да овладея хипохондрията аз си наложих да не чета за болести, да не гледам филми от типа "д-р Хаус" или "Спешно отделение". Не че съм успяла де, но поне донякъде помага.

# 87
Ами то си е омагьосан кръг.....успокоих се че сърцето ми е наред.....и мислите ми веднага тръгнаха да търсят друга “болна“ част от тялото ми...

# 88
Хипохондрията е вид тревожност, която като всяка такава може да доведе до депресия и липса на желание за живот. Ремотива е супер слабо и не става за нищо. Да не говорим, че докато се пие не може да се седи на слънце - няква реакция на жълтия кантарион и слънцето.

# 89
Добрите сърца имат един мъничък дефект –
чувстват се зле дори заради малки неща…
Но имат предимство, което другите нямат –
дават душа на всичко…

Общи условия

Активация на акаунт