Север-Юг по БТВ-тема 14

• 27 999
  • 735
  •   2
Отговори
# 390
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ах,патко Гюлтен после ще му се молиш  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out

Hug welcome newsm10 smile3521 smile3521 smile3521
Айрче  Heart Eyes и аз и се чудя на Гюлтен как може да се радва толкова, когато вижда, че дъщеря и се разкъсва от мъка  newsm78 Ама и Джемре е голяма патка! Кой я кара да се омъжва за човек, когото не обича ? Какво и на кого доказва нещо? Може ли и тя да е толкова куха ... много ме ядоса в тази серия #Cussing out А с каква надежда гледаше вратата ... Хем ми стана жал, хем ми идеше да я набия, честно! А Кузей горкия се срина ... И като знам утре каква сцена ни чака с него  ooooh! свива ми се сърцето още от сега Cry

Ами Кузей я нарани, като й каза, че няма планове за тях двамата и че не я иска и сега и тя, съзнателно или подсъзнателно, иска да го нарани, да го накара и него да страда, както страда тя.

# 391
Как ще се развият отношенията между Джемре, Баръш и Кузей по-нататък?

# 392
Мъка, мъкаааа сестри мои  smile3511 smile3505 Любов ли бе да го опишеш...Малко му беше на тоз Късия мазник  #2gunfire #2gunfire Много, много тежки сцени, ама как го докарва тоя Киво не знам. Тези очи ме побъркват, толкова много казват!  smile3501 А па тая па и тая Зейно да се скрие някъде, че не я трая вече!  newsm61 bash Бива да е тъпа, ама чак пък толкова....
newsm10
Аз пък не мога да си представя , че Гюлтен се радва на сватбата на Джемре при положение , че дъщеря й е със сълзи на очите newsm78 #2gunfire
А Зейното ги направи луди всичките, голяма гаднярка се извъди и става все по добра в това #2gunfire #2gunfire
newsm10

Ками  Hug съгласна съм, че начинът, по който постъпи Гюлтен към Джемре си беше чисто предателство от нейна страна. Аз ако съм и дъщеря никога няма да й го простя.

Интересно ми е, ако родителите ни трябваше да избират половинките в живота ни, докъде ли щяхме да стигнем?

Фенче  Heart Eyes

Наде  Hug мисля всичко, което си написала и ти. Ама всичко... Дори се чудех дали само аз съм луда и само мен Баръш не ме дразни (все още), но ето, че не съм сама  Hug

Айра  Hug Светле  Hug

# 393
И друго се сетих.
Зейнеп искрено ме разсмя с тъпиза си. Била им дала шанс и вече не била пречка помежду им......абе мила ми дизайнерко, кой ти каза на теб, че ти някога си била пречка помежду им!? ooooh! Ако обстоятелствата се стичаха по различен начин те щяха да бъдат заедно въпреки нея и дори не биха се сетили, че съществува.....шанс им била дала Joy и не hahaha била пречка помежду им......блажени са вярващите. Mr. Green

# 394
Наде thumbsupи ти си се разгорещила

Фенче Heart Eyes , според мен Джема каза че иска да се омъжи за Баръш в ситуация на пълно отчаяние, когато въобще не разсъждаваше трезво.
Но после през цялото време се надяваше Кузей да се осъзнае и да попречи на сватбата

# 395
Миме, Grinning ми не ме дразни Баръш на този етап а и самия актьор ми е симпатичен.
Аирче, Grinning разгорещих се и то доста. Joy
Фенчеее, Grinning мдааа Киво в Перла изглежда перфектно и по нищо не му личи, че е дебютант. И аз, ще гледам сериала, че и без това няма да има друго за гледане. Навремето и моя мъж го гледа с мен.

# 396
  • гр.Пловдив
На мен пък след като Гюней отиде и се разбуча пред Симай,Кузи и баща си и после като изтрезня на сутринта,ми се струва,че го споходи някакво странно смирение и непукизъм newsm78
Хандана го ръга в ребрата да си спасява задника и "завидното" положение,а той като че ли му е през оная работа,кротък един такъв ми се видя,все едно оттук нататък каквото и да става няма да има значение...

Гюлтенката беше на гребена на вълната,най-щастлива от всички,това съчетано със сочното кудкудякане в свадата с Ханданката изби рибата..
Не можах да схвана защо Джемрето си наниза венчето от Зейнебката,но да кажем,че беше по-добрия вариант отколкото онази малка шапчица в стил след втората световна ...

# 397
  • София
МИлИнки  4470 4470 4470

Всички знаете, че Джемрето никък не ми е от "любимките" в филма.
Но  в интерес на истината, дори на мен тази вечер ми стана лекинко мъчно за нея. smile3516
Гледаше все едно, че я пращат на заточение.
За това, тази вечер ще я пощадя от към критики. newsm03

Цитат на: mariq91
да, надеждата умира последна. То аз се надявах Кузей да влезе и да й каже, че я обича,  пък не знам за Джемре.

Аз пък се надявах Кузей да ги намери и да го почне Баръш с крошетата.Онзи носи на бой.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 22:10 от kamelia741

# 398
Наде  Hug
Успокоява се Зейнепка, като си мисли, че някога е била фактор за нещо, ама само така си мисли.  Ако бях на нейно място, никога нямаше да се унижавам по този начин и още повече ако усещам, че не съм обичана. Е просто няма как да стане това.

Айра  Hug
да, надеждата умира последна. То аз се надявах Кузей да влезе и да й каже, че я обича,  пък не знам за Джемре.

# 399
МИлИнки  4470 4470 4470

Всички знаете, че Джемрето никък не ми е от "любимките" в филма.
Но  в интерес на истината, дори на мен тази вечер ми стана лекинко мъчно за нея. smile3516
Гледаше все едно, че я пращат на заточение.
За това, тази вечер ще я пощадя от към критики. newsm03
Брех, Ками, това ти ли си....чета и не вярвам на УШИТЕ си?! Joy
Шегувам се разбира се, да не се впрегнеш.

# 400
Ками  Hug в сряда! Но във фейса са пощурели, писали са писма до бтв, да видим какво ще се случи ...
Светле  Heart Eyes и много важно, че ще го нарани ... себе си ще нарани най-вече ... И чак като дойде времето за първата сватбена нощ ще се усети, че брака изисква и това  ooooh! И ще се ухапе, ама късно ...
Фиоре  Hug welcome
Скрит текст:
сега става все по-интересно. Джемре ще откаже на Баръш да спи с него, той ще се озлоби, той много добре знае/ както се разбра по-нататък / кого обича жена му, ама все се надяваше да обикне него ... Този страхливец ще я изложи на опасност , ще я предаде, защото беше отвлечен от Фърат, от страх, че ще го убие примами жена си, и хората на Фърат я заловиха . Тя беше коз на оня психопат срещу Кузей ...
 А Зейнепка отново ще е като попикано мушкато, защото макар , че Джемре вече е женена и Кузей е сам, няма да я огрее да е отново с него, въпреки мераците и  hahaha
Марийче, Наде  Heart Eyes Hug Heart Eyes страхотни постове!
Айрче  Heart Eyes и все пак не мога да я оправдая Джема  за тази глупост, която извърши ...
Теди  Heart Eyes Hug
Ками  Hug newsm78 newsm78 newsm78 не мога да повярвам, мило! А сега убеди ли те, че го обича или още не ?
Наде  Heart Eyes завиждам ти, че си имаш с кого да си гледаш вкъщи ... моите хора не искат и да чуят, ама аз си гледам, напук на тях и за мой кеф ! hahaha

# 401
Ками, ей за пръв път разбирам , че Джема не ти е от любимците  ppp Joy Joy
Теди Grinning при Гюню е май затишие пред буря Mr. Green

# 402
                                     wavey Първо нещо за подкрепа на духа. че много мъка, мъка, наистина...
                                     [/b]
Гюней в Текиноолу:
Сцената и диалогът изразяват идейните различия, вложени в двата образа - Кузей и Гюней. Кръвният брат е срещу приятелството и любовта, изградени върху духовни връзки. Симай е на страната на Кузей.
Гюней иска да унищожи знаците на приятелството: обръща снимките на Али надолу, мачка колажа с историята на приятелската група, където него го няма.
Обвинява брат си за съсипания си живот и дълга, който чувства към него.
„Мразя го! Той ми отне всичко!”
„Той съсипва всичко, до което се докосне.”
По време на сборичкването за колажа кратък миг, в който ми се струва, че има сексуално желание към Симай.
Симай намери копчето на Синанер.
Връща се Кузей.
В същото идейно противопоставяне двамата сега се нахвърлят един срещу друг за Джемре, основната болка на Гюней.
Чуваме двете различни схващания за жената:
Гюней: Джемре се омъжва за Баръш заради Кузей, който ще позволи това да се случи, като не я приема от брат си; Гюней се е отказал от жената, която обича, заради Кузей, защото и Кузей я обича; защото му е брат, защото му дължи това.
Кузей: Гюней се е отказал от Джемре заради парите. „Джемре сама може да взима решения.”
Сами ги разтървава.
Кузей е виновен и за развода на Сами и Хандан.
Кузей оправя колажа.

Хандан – Ебру – Бану
Пренебрежение и презрение към бедните роднини Гюней и Джемре.
В присъствието на Хандан.

Хандан – Гюней: Всичко ще загубиш заради една уличница! Ако загубиш Бану, губиш всичко!
 „Гледай в бъдещето! Забрави за миналото!”

Кузей у Демет:
Дава и парите. Пита я за Джемре и е изненадан, че сватбата е толкова скоро. Значи са го решили отдавна...
Джемре те обича, Кузей. Какво ще правиш?
Какво да направя?
Ще се откажеш от любовта ли?
Тръгвам...

Г-жа Хандан във фризьорския салон.
Хандан няма да позволи Джемре да се омъжи за Баръш.
Никой в тази къща не искал сватбата.
„Първо Гюней, после Кузей. Сега си се залепила за Баръш.”
Още помнела какво е направила Джемре преди сватбата.
Хандан е най-яростен изразител на тезата за вината на Джемре за неразбирателството между двамата братя. Тя с право се страхува от присъствието на Джемре в близост до Гюней.
Бой с токчета, обиди и накрая – Сами. Всички разбраха за развода. Хандан вече се чувства свободна жена.

Дениз – опит за самоубийство. Приятелите!
Кузей и помага да подреди новите реалности: „Ти не си ми враг. Аз мразя баща ти.”
Обяснява и защо е трябвало да я излъже: да накажат Фърат заради Али. Така и на нея ще и олекне и тя може да започне отново.
„Нищо не мога да забравя.”
„Трябва да забравиш. Това ще ни направи хора.” Култови реплики на Кузей за сбогуване с лошото от миналото.
После го подхваща неговият приятел – Шереф.
А новото начало за Кузей? Когато има момиче, което го чака, а той обръща гръб на живота.

Позвъняване на Кузей. Гюлтен отказва и изтрива повикването от телефона на Джемре.
Оттук до сключването на брака още няколко такива момента, включително и отиването на Кузей до брачната зала, в които изглежда, че на Кузей ще попречат обстоятелствата. Но той сам ще каже, че дори и ако беше открил правилната зала, няма да знае какво да направи. В този момент той не е готов да предложи нищо на Джемре.
Докато гледа в тъмното приготовленията за сватбата, в ушите му продължават да  звучат намеренията за разширяване на бизнеса и голяма печалба. Дали това ще компенсира загубата на Джемре...
И, хоп, изскача Зейнеп. Дала е шанс на двамата. Но Джемре не искала Кузей...Тя избрала Баръш...И хубав отговор: „Това е късмет. Дано е за добро.”
Кузей тръгна, Зейнеп остана зад него, силуетът и се смали и се изгуби в тъмнината. Кузей едва видимо се опита да се обърне към нея, но продължи напред. Историята със Зейнеп за него е минало.

Кузей в неговата стая. Кратка, но съдържателна сцена.
Замислен и тъжен; поглед към часовника на Али – „новото” време и думите на Али – погледът се отмества към саза – Джемре; Кузей е замислен: какво да прави?

Позвъняване на Фърат отново поставя друг дневен ред.
Нощта преди сватбата за Джемре  и паралелно - срещата Кузей – Фърат, провалена от полицейската акция. 

Венчето – символ на невинността, свързано с Кузей от записа на рекламата. Приготвено от Зейнеп, ми е най-грозното нейно отмъщение. Съдържа и елемент на подигравка с чувствата на Кузей и Джемре, защото записът от рекламата, където тя го видя, Зейнеп изхвърли в кошчето за боклук. Може би очаква, че и любовта им ще има същата съдба. Обеща на баща си да не казва къде ще е подписването. Наистина, никой няма да разбере къде точно ще стане това...

Подписването.
Майка и дъщеря – в бяло и червено.
Джемре чака Кузей до последния момент. Обади му си. Каза, че ще го забрави, да видим...
След това – съобщение от Гюней и, за да го предизвика, използва думите на Фърат, че не е могъл да опази хората, които обича. „Ти загуби, Кузей!”  Гюней има интерес сватбата да бъде спряна, но адресът, на който ще отидат и двамата, е грешен.

Приятелят Шереф го окуражи и двамата тръгват към гражданското. 

Зейнеп дистанционно следи хода на събитията.

Тук ни връщат към момента, откъдето започна ретроспекцията: „Вие...съгласна ли сте...”
Джемре го чака, Кузей бърза...Вратата на залата се отвори и влезе...Хюсеин, а в залата на другата община Кузей видя, че е на грешен адрес. Джемре каза своето „Да”, а Кузей разбра, че не е единственият излъган от...според него - ”Гюней”, а в действителност - Зейнеп. Звъни на Джемре и...”Обявявам ви за съпруга и съпруг.”

Всички заинтересовани са пред гражданското. Бану е наясно и с такава лекота говори на Гюней, че е тук заради надеждите си за Джемре.

Най-важното, което Гюлтен каза на дъщеря си в деня на аранжирания от нея брак беше, че за нея домът и е винаги отворен. 
Кузей най-сетне се свърза с Джемре, т.е. с Гюлтен, която охраняваше телефона и, за да разбере, че „Джемре се омъжи”.
Гюней в луксозния си автомобил подмина брат си.

# 403
Надявам се БТВ-то да се смили над нас и да ни остави да се насладим до края на прекрасното ни филмче.  Praynig

Разбрах от вас, че Нова ще завъртят Перла. Много се радвам ако е така. Това беше първият ми филм с Къванч и първият ми любим турски сериал.  Blush

Ех, ама пак ми няма аватарчето.  Crossing Arms

# 404
Фенче, моя мъж харесва сериалите с Къванч и с Кенан Имирзалъолу та затова ми е компания.
Не съжалявам, че прекратяват КГ и, ще го оставят наесен когато отново, ще е достоен конкурент на други сериали.
Сега е почти лято, още малко, ще стане време и за почивки а наесен като застудее и дните накъсеят и, ще си гледаме на топличко дружно живот и здраве сериала.

Общи условия

Активация на акаунт