Фигурно пързаляне - тема не първа

• 80 770
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • MJF
So do you know who Ondrej Nepela was?
Цитати от дамите на Скейт Канада.
Ретроспекция по "Фантомът от Операта"- признавам че не ми е тръпка тази музикална тема и като я чуя автоматично гледам с по-малко внимание  Blush. Просто ми е втръснала.
James-Ciprès
Cappellini- Lanotte
Нашия коментатор Боричев понеже е светъл пример , та не знам а ми е много любопитно как са като такива тези. Джони и Тара ги чух как коментираха на олимпиадата- не е за мен тяхния стил, но интересно ако са отделно. Транков, Сотникова като гост -коментатори също не , наш Макс като гост-коментатор също не. Но друг е въпроса как биха коментирали ако се титуляри коментатори и по 1.  Laughing. В дует търпя само британските коментатори на Евроспорт а Боричев е златен стандарт за сам коментатор.

# 122
# 123
  • MJF
Skate Canada
Часова разлика с България 9 часа. Българския евроспорт  май ще покаже повече от този турнир в сравнение с предходния но не съм се вгледала много сериозно в програмата им. Във всеки случай предвидили са директно включване на волните мъже "днес"- малко след полунощ, като преди това имаме дори 25 минути загрявка с предишния турнир.   ooooh!
Adam Rippon- Rafael Arutyunyan

Men - Short Program Max Aaron  го виждам с нов имидж, на фигурист а не на "шорттрекаждия"  Whistling. Стискам палци на четиримата европейци- да видим до къде са стигнали след първите им турнири, ясно че очаквам да са напреднали с формата.
Вече се подготвих че "Фантомът от Операта" ще го чуя няколко пъти на този турнир  Mr. Green

Наваксах малко и с Ледниковый период. Изгледах 6 и 7 етап. В 6 етап имаше повече хорео , които ми харесаха- Ванагас+, Тотмянина+, Тихонов+, Хохлова +, Кастамаров+, Чернышёв+, Маринин+. Милата ни Албена се пързаляше с един статив Тимур.
В седми етап мислех че повече ще се мъча и ще гледам без звук  Mr. Green  с музиката  тема но горе долу като изключа протяжните "военни" изпълнения останалото ми бе над очакванията. Наш Макс + бяха екстра. Албена + гооолямо браво на Албена за всевъзможните успехи да извади от туй "дърво" някакво движение. Като цяло в този етап особено имаше доста модификации на поддръжки , които виждам рядко но тук са продиктувани от неволята на екипа с тоз отбор нефигуристи  Mr. Green. Някои нефигуристи иначе са ми интересни в клиповете от тренировките как участват в процеса на програмите. Мария Петрова голям карък този сезон.

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 13:59 от Шошулчо

# 124
# 125
  • MJF
Да споделя впечатления от Skate Canada:
Танци
Кратките що годе ми бяха интересни най -вече - Сара -Адрия, Нели-Алекс, Elisabeth PARADIS / Francois-Xavier OUELLETTE, Монко-Халявин, Piper GILLES / Paul POIRIER. Но на волните след първите 3 дуета , които излязоха на леда - Elisabeth PARADIS / Francois-Xavier OUELLETTE, Сара -Адрия и Нели-Алекс, настана голяяма скука. Разочарована съм от волната на Piper GILLES / Paul POIRIER- явно по инерция очаквах повече от тях. Програмите на групата на Камерленго обаче са всъщност голямото разочарование  и скука за мен. А тези програми са все на призьорите на този турнир та се получи .....  Mr. Green /пародия за мен.
Дами
Като цяло браво на Анна, Ашли, Кортни, Альона и двете японки. Жалко за не доброто изпълнение на волната от Альона. С мъка гледам Миахара до Анна и Ашли  Confused. Честит втори златен медал от SGP на Анна Погорилая и предвид че имаше потенциал за още по-добро изпълнение се радвам на нея.
Спортни
Мегън-Ерик 2 интересни програми, изпълниха ги много добре и да видим как ще продължат, стискам им палци.
Суей-Хан 2 чудесни програми, очаквам в скоро време Суей да реши проблема с паралелните скокове. Много се радвам да ги видя в такава обнадеждаваща форма.
В Оберстдорф май се получиха по-добре изпълненията на Тарасова-Морозов. Ванеса -Морган продължават да работят над слабите си звена, видно е.
Мъже Изчерпва се с похвала на Мура и похвала-критика на Хави. Другите на дерзаят.  Simple Smile

Ashley Wagner
Patrick Chan
Papadakis,-Cizeron

# 126
  • MJF
Местим се в Шанхай на Гран При Купа на Китай. 6 часа разлика с България.
Таблицата
Добрата новина е че българския Евроспорт е предвидил редица включвания на живо заради часовата разлика  Mr. Green- http://tv.eurosport.bg/tvschedule.shtml
Начало на турнира 10,00 ч с пасо добле.

Антонио Соуза-Кордейру
Нгуен-Орсър

Мой праздник на чужой улице.
Да добавя че и Ростислав Синицин е голям колорит по време на изпълнение на Нели -Алекс  Joy с тоз секундомер като на състезание на коне/хрътки /...  Joy Joy hahaha Joy...  ooooh! то не е смешно де до къде докараха танците.
Emanuel Sandhu
Bronislava Dobiášová

Още за четене:
Петте любими програми от началото на сезона – ВИДЕО. Към споменатите- които до една и на мен ми харесват,  от видените до тук добавям: кратката на Мачида, краткия танц на Нели-Алекс, волната на Кавагучи-Смирнов, краткия танц на Сара-Адрия, волната на Погорилая, волната на Хави- още не я е изиграл както е замислена, кратката на Нгуен, болерото на Елизавета..... сигурно изпускам някоя програма а и очаквам още добри.
След Северна Америка и на път към Азия… Какво се случва в елита на фигурното пързаляне?
Japan’s Machida out of the shadows- ама как харесвам интервютата на Tatjana Flade- умее хем интересни въпроси хем да ги разговори. Мда.

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 17:19 от Шошулчо

# 127
  • MJF
Впечатления от "краткия ден" на третия SGP
Появи се "любимата ми" камера на тавана и добре че поне днес не прекалиха с кадри от нея  ooooh!
Танци
Трите китайски дуета ми харесаха точно в ред обратен на този на който ги класираха съдиите. Останалите дуети бих наредила както са. Днес Мая-Алекс бяха най-балансирани а и това действително е най-доброто им изпълнение на тази програма от трите пъти, в които я гледам. Пападакис-Цицерон по ми харесаха на Autumn Classic 2014. Анна-Лука имат още доста работа. Руския нов дует добър дебют.

Дами
Мураками прилично изпълнение на рождения си ден. Елизавета    много добро 5/6-о изпълнение на това болеро и всеки път ми харесва. Юлия с интересна програма отново и също много добро изпълнение, добро начало за нея на сезона.

Господа- та натвориха доволно грешки. Браво на Биченко, че ми напомни този път за доброто му представяне на европейското 2014. Браво на Джи че се събра и направи всички скокове като за него много добре, прочувствено хорео от него. Нгуен този път разконцентриран малко. Дорнбуш добре. Ян също разконцентриран. Ковтун е работил по втората оценка, личи малко а за съдиите явно много. Ханю от някъде трябва да започне сезона, тепърва явно ще видим тази програма изпълнена както трябва.

Спортни- с право оставени за финал в Шанхай. Харесаха ми Xuehan WANG / Lei WANG . Третия китайски дует също с потенциал и се сетих пак като как няма китайски юнорски дует на финала при юношите  Thinking. Xiaoyu YU / Yang JIN са настоящите световни юношески шампиони.
Cheng PENG / Hao ZHANG - чудесни. Пен този път с паралелен скок и се насладих изцяло на интересната програма и самото сценично изпълнение- чудесен финал на състезателния ден.
Natasha PURICH / Andrew WOLFE- добро впечатление и дано се задържат като дует. Базарова-Депутат дебют, да видим утре как ще са и дано са без грешки на паралелните скокове.

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 22:06 от Шошулчо

# 128
  • София
Леле, каква изненада, приятна, Страхотна програма на Габриела и Гийом, за пореден пър се възхитих на сем. Лозон, Мари-Франс явно е супер хореограф. Супер оригинално, с хрумки и много дребни елементи които впечатляват, на еди дух гледах. Франция ще има голяма двойка. Супер щастлива съм от победата им, следя ги още от Световно за юноши, когато взеха медал, то не беше отдавна.

Елена и Руслан ми харесаха много, но ще трябва време преди до името на Елена интуитивно да не следва Никита. Добър избор на Кустарова, малко да нарушат статуквото Жулин-Морозов.

Анна и Лука програма с огромен потенциал, но... изпълнението е без коментар. На Шибутани никога не съм била фен, май няма и да стана.

# 129
  • MJF
Venyan , радвам се че се появи да споделиш впечатления  Hug Hug. Наруши ми скучния монолог  Tired.
След танците и дамите днес мога да кажа , че емоции не липсват, някак си след първите 2 турнира тук повече "драма" като цяло. Вчера гледах записи с британския евроспорт и за жалост единия от тарторната двойка коментатори липсва- има някакъв гост на негово място. Та точно той -познатата досадна порода не ставаща за коментатор, даже ходих да проверя кой е  ooooh!. Да си кажа пак мантрата за коментаторите - какъв златен коментатор имаме ние  yes.
Цитати от вчера 2 3 4

Ashley Cain

# 130
  • MJF
Вчера премълчах но тъй като днес тренда продължи няма как. Става въпрос за съдийството на двете сингъл дисциплини. Още на кратката на дамите и мъжете на няколко пъти се  Rolling Eyes ooooh! smile3502 от неадекватни втори оценки. Нали уж всяка съставна в нея покрива различни аспекти от изпълнението само че аз нямам такова впечатление от 2 сезона вече  Close. Съдийските бригади при синглите и вчера и днес заслужават наказание/освиркване. Цирка беше пълен финално вече във втората група при мъжете днес а ако Ковтун все пак на края на целия ад не бе поставен пръв, работата си беше направо за съдене на тез съдии. На целия им фон безобразия вчера и днес даже ми е странно как финално се усетиха че аха са на прага на тотален резил.  То си почна още от вчера при дамите да набира скорост. С това и ще запомня май най-вече този турнир. Жалко, защото определено случващото се не е в полза на рейтинга на спорта.
Да споделя впечатления от "волния ден".
Танците класирането до някъде отговаря на показаното. Съгласна с подредбата на Шибутани и Пападакис-Цицерон. На следващите турнири/изпълнения ще коментирам волните.
Victory Ceremony ICE DANCE
Дамите явно не много още готови. Само Туктамышева е напред с материала и заслужено спечели златния си медал от този турнир и може да си почине малко и да се готви за финала на серията.  Laughing С нейните 6 старта Лиза е твърде напред от повечето дами на този турнир за които той е първи голям старт за сезона. Hae Jin KIM  и Viktoria HELGESSON  също приключиха с SGP. Пожелавам на Виктория да набере добра форма за домашното европейско първенство. Останалите да дерзаят с физическата подготовка, сили още нямат за програмите си.
Мъжете сътвориха истинска драма. От днешната волна смятам да запомня надскочилия самия себе си Миша Джи. Голямо браво на Джи за целия турнир, заслужава да го видим и на галата. Любопитно ми е това "инцидент" ли бе или ще го видим и за напред така променен в положителна насока технически. Нам Нгуен също заслужава похвала за представянето си на SGP, Чух го в K&C зоната да споменава ад та си беше баш такава цялата ситуация за шестимата фигуристи във втората група до един. От загрявката нататък въобще не ми се коментира.
Максим Ковтун
Спортни За голяма радост на домакините но и заслужено напълно китайски пиедестал.    Cheng PENG / Hao ZHANG показа идеално кратката си и волната частично, явно следващия път и нея  Grinning. Xiaoyu YU / Yang JIN и Xuehan WANG / Lei WANG да дерзаят, справят се добре.

На китайския етап да изкоментирам китайските състезатели  Simple Smile. При танците продължава тренда към прогрес и свежест. При спортните обещаваща следваща генерация. При мъжете Хан Ян има добро подкрепление и загадката е при дамите. Мога и да бъркам името но втората китайска фигуристка , която виждаме последните години- Хексин или нещо подобно , не ми се рови сега за ивето ѝ Blush, интересно защо я нямаше и домакините раздадоха квотите си  Thinking.
Ice Legends-Part I: Japan

# 131
  • MJF
 Coffee поредна тъмна гала на която на моменти за да видя нещо едва ли не фенерче трябва  Tired
Олег Васильев
Цитати от състезателите, 2
Туктамышева
Малко странни награждавания при дамите и мъжете с по 2 състезатели, дано не се случва пак скоро.

# 132
  • София
Много има какво да се обсъжда след третото Гран при. Дори без драмата с Юзуру си е най-интересното от сезона.
Предлагам да гледаме напред, без Сотникова на Ростелеком, но пък чакам танцовия двубой

Нина Мозер

# 133
  • MJF
Това ме  Laughing Mr. Green "Ведь публика не хочет отпускать своих любимцев." Чак пък толкоз решенията на спортист да зависят от публиката......
Елизавета Туктамышева
Елена Буянова
Максим Ковтун

За мен този турнир мнооого силно постави въпроса "Е защо тогава бе направена новата съдийска система?!" Гротеска бяха редица втори оценки във всички почти дисциплини. Направо направиха за посмешище системата на този турнир. То и друг път се е случвало, тренинг дълъг , редовен и голям  Mr. Green нооооо този път степента и повсеместността ми дойде доста в повече. Мноооооого неприятно за гледане, много  ooooh!.

Втория момент за размисъл дойде от казуса със сблъсъка на леда. Първо винаги съм против и за това и избягвам да гледам загрявка на която има повече от 4 дуета и 4-5 сингли едновременно на леда. Втория момент е бързината на действие и да е по протокол, което да гарантира едно що годе адекватно продължение на състезанието за участниците до края. Състезателите и сие да са  наясно с този протокол а и зрителите максимално бързо да бъдат уведомени какво следва- тези в залата и тези пред мониторите. Отделно бе  Mr. Green за зрителите на Евроспорт, които заради рекламните прекъсвания не видяха какво се случва а като пуснаха картина от състезанието след рекламите  по различните канали/държави се чуха най-различни "бисери"  ooooh!.

Волните танци: Шибутани най-добре валса го изпълниха на Nepela . В събота не бяха в идеална кондиция. Пападакис-Цицерон явно с тази програма тепърва ще се харесвам и оценките на много места ми се виждат силно завишени та и тук критикувам съдийството.

Видях че Евроспорт е предвидил включвания на живо от Москва и двата състезателни дни, явно белия керван още не е започнал  Mr. Green.
Съставът при дамите е пълен, мъжете 11 и пълни състави при дуетите. Интересно ми е този път как ще се представят Дени-Фрейзър.Simon SHNAPIR сега забелязах че все пак и той продължава с нова партньорка. Но танците поне на теория са най-интересния състав на този турнир. Да видим в неделя каква ще е рекапитулацията обаче.
Да си пожелаем турнир без сблъсъци и много падежи  Praynig.

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 21:02 от Шошулчо

# 134
  • София
За мен въпросът е по-скоро трябваше ли изобщо да се проведе това състезание. Не е ли по-важно здравето на състезателите, които и без това не бяха адекватни.

Олег Васильев
Много интересни неща за Липнитская, коментар за сблъсъка, припокрива се с моето мнение.

И Етери

Общи условия

Активация на акаунт