Фигурно пързаляне - тема не първа

• 80 768
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • MJF
Дайске Такахаши и превод на англ.
Колко жалко че когато техническите и всички останали неща взеха да му се получават започнаха да го мъчат какви ли не травми и  разни конюнктури , които пречеха последните  2-3 сезона да виждаме Дайс в целия му блясък.
За жалост така и не се появи запис като хората на това изпълнение  

Алёна Леонова
Stefania Berton and Rockne Brubaker: “We don’t want to close the door on any opportunities that might come our way”
Kings on Ice Olympic Gala in Bucharest: what a night this was!

Sonia Bianchetti: "I would give more points for the quality, not the difficulty"

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 13:28 от Шошулчо

# 106
  • MJF
На руски пресконференциите на танците от Finlandia Trophy
Jeremy Abbott

Дамската пресконф. на Nebelhorn....
Meрил-Чарли на JO . На този канал има и кратки слова от някои участници- Томаш, .....а и от нашия отбор  Laughing

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 14:40 от Шошулчо

# 107
  • MJF
Записи от Skate Canada Autumn Classic 2014 виждам тук  и тук  и тук. Тепърва ще гледам.
19th INTERNATIONAL CUP OF NICE
Илюшечкина-Москович вече могат с пълна пара да започнат съвместна състезателна кариера.
А от китайския преглед на програмите видео тук

Четвърти епизод на "Ледниковый период" изгледах. Харесаха ми програмите и изпълненията на Макс +, Чернышёв+, Костомаров+, Тихонов+ и  Ванагас+. Учудващо до тук не ме мъчат с музиките. Виждам че и в пети епизод музикалната тема е ок.

Russia’s Sergei Voronov ‘not done’
Daisuke Takahashi: Trailblazer Takes a Timeout

2014 ISU Junior GP year in review

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 22:19 от Шошулчо

# 108
  • MJF
Прегледах това което ми бе любопитно от Autumn Classic  и благодаря отново на хората които качват записи. В общи линии обнадеждаващо.
Жу
Isabelle Olsson
Припомняне на програми този път на   "Ромео и Жулиета"
Tim Koleto
Skate America виждам че фигурира по някакъв начин в програмата на нашия Евроспорт. Тепърва ще се ориентираме кое къде ще дават и гледаме.  Mr. Green бързо ще влезем във форма. Разбира се че идеалното е по тв с Боричев но  .... newsm66 когато телевизиите започнат да се подиграват с фиг. пързаляне нета ще ни спаси.

# 109
  • MJF
Погледнах по нещо от текущите турнири.
Още припомняне на програми "Лебедово езеро" и "Списъка на Шиндлер". Към нторите се сещам и за тази на Johnny Weir/  2
Не това което очаквам но все пак е пак  интервю с Джейсън Браун

An Evening with Champions 2014 в 2 части

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 18:05 от Шошулчо

# 110
# 111
  • MJF
Това трябва да е очакваното интервю с Браун.
И едно с Alexander Johnson - видях го на някои от миналите турнири, та тъкмо да разбера кой е.
Изгледах 5 епизод на  "Ледниковый период". Уж рок пише а то ......руска естрада само чух  Tired и доста скучно жури, повече от обичайното  Tired. Но като изключа тези 2 неволи ми хареса:
-Макс + отново с интересни хрумки
-като хореография Чернышёв+
-като технически изпълнения Тотмянина+, Маринин +, Петрова +,   Blush и още няколко но си забравям.
"Наш" Тимур направо  newsm29 Mr. Green, падането беше напълно в унисон поне с концепцията на номера.Този път освен хроничната ситуацията със съдиите продуцентите се излагат и с любителския каст. Като ще участва някой в този проект или го "вържи" с адекватен договор, съответни неустоики... или избери просто друг субект. Ей на на Мария Петрова партньор и то какъв веднага "намериха".
Ще прочета с удоволствие интервюто от Фладе Venyan.
Гледах по едно време уикенда архивни изпърнения на Дайс. За мой  Blush му обърнах внимание сравнително късно- почти само през последния оли-цикъл та реших да си "попълня белите полета". Но за моя защита да кажа че преди 2010 гледах само по тв та ...... толкоз съм и видяла нещо.....Изобщо разликата с възможността чрез нета да се гледат целите сезони е огромна.

Lubov Iliushechkina & Dylan Moscovitch

И нещо по любимата ми тема за нета и тв
Само като се сетя редовия български тв зрител колко фиг. пързаляне дори и да иска може да гледа ..... юношеското световно бе поредната тв пародия по темата- даваха го почти само по субканала БНТ HD  който ме съмнява да е в стандартните тв пакети.  ooooh! и да не се подсещам за тясно свързаната с това тема за тв коментаторите  ooooh!

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 18:49 от Шошулчо

# 112
  • MJF
Интервю с Евгений Плющенко  и на англ.  за следващия му проект «Король льда».
Нагасу   и Голд
Ростислав Синицын

# 113
  • MJF
Преди старта на Гран при сериите

Инфо за Мачида, Тен и Besseghier
Онлайн програмата на Евроспорт
Утре би трябвало да са готови и със стандартната таблица на първия турнир. От миналогодишните  победители само Мачида е на лице в опит да защити титлата си. Добре помня колко силно започна 2013 той там. За американския му треньор до сега не съм обръщала внимание но вече ясно от къде идва "балетността" му . Обаче с ""We had to do something to help him become more of an actor, tell a story more fully, rather than just have beautiful movement," Mills said. "I'm trying to get a nice marriage between transitions and choreography, and bravura jumps and spins. Way back, Carlo Fassi said to me, 'Just remember, it's a sport first.'" ми е ясно какво пак ще гледам от него. Нищо лошо но поне да знам да не очаквам "иновация". Желая му здраве и силен сезон. От ярките спомени са ми неговите изпълнения миналия сезон.
Интервю с :
Maylin and Daniel Wende
Danielle Montalbano and Konrad Hocker-Scholler

# 114
  • MJF
Skate America 2014
С Чикаго 8 часа разлика, с Москва 1 за първия ден и после 2 часа с Москва като сменим времето  Stop.
Jason Brown - края на интервюто е  Joy Joy
Тв разписанието 1 2 3
Жулин
В този блог има започната поредица за следолимпийските сезони какъвто и настоящия- 1 2 3

# 115
  • MJF
 Party GP серията започна. Едно от нещата заради които съм голям фен на този формат е броя участници. С толкова всяко състезание го проследявам с пълно внимание. И така след 6+1 тренировки съм готова за големите първенства. Екстра загрявка.  Simple Smile
Разгледах наличните линкове, кое, къде, кога.... Изненадващо с Hola  към момента мога да гледам sportbox  и точно там изгледах пълния запис на танците. Мъжете тепърва ще изгледам.
 Joy се от гледката Скали-Зуева    -    Бурза -Шпилбанд. Мерил-Чарли- безгрижни зрители.

Short Dance
Браво на Шибутани и Чок-Бейтс.
Няма да коментирам оценки, класиране....а какво забелязах:
-поддръжка на Testa-Scolley;
-първата серия туизли на Степанова-Букин;
-поддръжка на Шибутани и Чок-Бейтс;
-роклята на Федерика Теста;
-тоалета на  Francois-Xavier OUELLETTE;
-добрата форма на Шибутани и Чок Бейтс и съгласието с класирането им;
Към края на сезона от толкоз пасо-добле ще ....  Simple Smile

Steuer
Tarasova- Morozov
Gracie Gold

# 116
  • MJF
Men - Short Program
Реално Нгуен пръв разведри обстановката в състезанието. Похвала на него, Адьян, Шафик и Мартинес за старанието в презентацията, на някои бих сложила и една идея по -висока втора оценка. Шафик явно се е мотивирал и е видно старание по всички направления. Останалите трима продължават правилното си развитие.
Последваха Джеръми, Джейсън и Тен. И на тримата 1-2 единици по малко втора оценка, по различни показатели,  Thinking даже и повече бих намалила. За оценките мърморя а не за състезателите.
Музикално Артур и Джейсън доста извън моя вкус и изненадващо Тен пък в него- решил е като в редките му моменти да не ме мъчи  поне с краткат Simple Smile.
Браво и то голямо на Мачида- изпълнение на 1 дъх, показва нещо различно/ново за него, добавил е в експресията.
Като цяло доволна. Честно казано очаквах по-слаби изпълнения  Blush.

# 117
  • MJF
Много за четене и гледане се събира.
Като цяло втория ден съдиите ми напомниха за себе си- т.е. всичко "нормално". Mr. Green

Pairs - Short Program
И тук приятно изненадана от моментното ниво- над очакванията ми. Vanessa GRENIER / Maxime DESCHAMPS нов дует за мен, Madeline AARON / Max SETTLAGE- почти. Постановките ми харесаха. Пен-Джан с кофти падане но програмата ми харесва, направлението в китайските спортни по хорео-експресия продължава за радост.
Разбира се кулминацията е стабилното и проникновено изпълнение на Юко-Саша, дано и волната е така, и те и ние го заслужаваме.
Scimeca-Knierim - наистина са от дуетите с видно поле за 4 оборота с височината на изхвърлянето. Аз обаче изтръпват от гледката при такъв висок полет и най-вече евентуалните проблеми , брррр.

Ladies - Short Program  и тук добро ниво.
Музиката и музика-хорео ми куца в програмите на Радионова и Маете. Не избора на мелодии сами по себе си а как са сглобени- някакъв музикален сбой и при двете се получава. Елена с добро настроение и се надявам да покаже повече този сезон. Нагасу и Голд с явни и доста ясни като причини проблеми+ надута оценка на Голд. Елизавета чудесно четвърто изпълнение за сезона на това Болеро. Стискам палци да волната.
Цитати: 1  2
Free Dance
Цитати:1  2
Харесаха ми музикалните комбинации в програмите на Cannuscio -McManus  и Orford -Williams, за сметка на това Eleanor Rigby (Beatles Cover) by Joshua Bell,не ми звуча добре особено по едно време. Според мен в хореото, което е само по себе си добро има нужда от редакции. Ирландските фолклорни ритми винаги ми звучат добре на лед.
Получи се добра мини-гала въпреки многото за танци спъвания и падания.

При танците леко започвам да се ориентирам как изглеждат последните промени на леда. 

Волните мъже ми предстои да видя.

Днес българския тв зрител на фигурно пързаляне нейсе ще бъде удостоен с малко внимание от българския Евроспорт. Whistling

# 118
  • MJF
Церемониите по награждаванията
Men - Free Skating
По състезателен номер:
В кратката програма ок да си продължи емблематичния "муз. стил" но и едновременно и във волната ми идва в повече. Гледам  волната на Шафик и си мисля колко е далееееече от шедьовъра на Adrian Schultheiss- давам го просто като добър пример когато състезателна волна е на "нестандартна" за състез. фиг. пърз. музика а не че е единствен. Особено You and Me by Disclosure ft. Eliza Doolittle ужасно дразнещо ми звуча на леда. Confused какво да хваля като тормоз докато се опитвам да го гледам?! Като изключа музиката, втората оценка му е висока .
Нгуен чудесно изпълнение. И двете му програми са готови и подбрани добре, отиват му и той ги интерпретира екстра, даже на кратката можеше по-висока оценка за интерпретация да получи. Голямо браво и честит му първи и напълно заслужен медал от SGP.
Браун- като се изключат грешките останалото е наред.
Мачида- Бетхофен- Симфония № 9 в ре минор е добра комбинация но бих редактирала сглобеното за програмата му парче, а и тази музика попада в тези за добра акустика с вокала. Голямо браво на Мачида и честито му поредно първо място но Skate America. smile3501

Вокалите изобщо не ми пречат но изискват добра акустика в залата, вземе ли да ечи ...... smile3517 Mr. Green. Още на първото състезание се видя че това ще е "проблема", за някои ритми/ вокали особено е нужно. Китайския етап го чакам от сега с интерес  Joy Listen

# 119
  • MJF
Pairs - Free Skating
Качество на ниво. Жалко че на Пен не ѝ вървяха скоковето на това състезание но и двете програми ми харесват и им отиват. Haven DENNEY / Brandon FRAZIER видно продължават с прогреса, може пък покрай Щойер да видим и един качествен американски дует откъм изпълнение към момента- не типичната американска физзарядка на скорост а нещо по-екзактно и довършено в детайлите, да видим. Юко-Саша честита им победа, стискам палци да продължават така. Две ярки изпълнения от тях и естетическа наслада. Браво на Юко- Саша- Масквина. Британските тв коментатори на Евроспорт си заслужава да се чуят на това изпълнение  Laughing. Юко Кавагути – Александр Смирнов. Цитати

Степанова – Букин 2
Johnny Weir  и превод на англ. Мярнах го няколко пъти бързо на заден план като коментатор на трибуните.
Обзорите на слеолимпийските сезони продължават с 1977 и 1981
Поздрав с SA2014 Jason BROWN EX
Ladies Medal Ceremony

Общи условия

Активация на акаунт