Фигурно пързаляне - тема не първа

• 80 764
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Малко съм объркана, руснаците дават други резултати при мъжете в Япония http://www.sports.ru/others/figure-skating/1024040617.html

# 91
  • MJF
Бумър , това са резултатите, няма грешка., едно и също пише.
Изгледах  Japan Open. Джефри, Патрик и Томаш добре като за тях. Активните им този сезон колеги имат още работа. Хави няма да ни мъчи с волната този сезон като музика но има още бая работа по нея, определено не ми харесват как са поставени ръцете, ако това не се поправи силно ще го критикувам  Naughty, заприличал е на "въртолета" Лисачек в това отношение   Close.
Радионова без коментар. Погорилая много добре. Мураками, Ашли и Мираи не ме изненадаха, тепърва да влизат във форма.
Без Мао и Акико японския сеньорски дамски отбор останал с Канако, Харука и Сатоко. Сатоко просто не мога да я гледам сериозно в сеньорски турнир но явно ще трябва да свикна, добре е да я дават отблизо и да избягват "снимки от тавана", че с лупа ще трябва да я търся.
Изгледах и Шибутани от Словакия, валс е волната , всичко ок само дето ми прилича на програма на Мерил-Чарли а това не е комлимент за Шибутани защото на тях точно това не им достига което и на последните олимп. шампиони. Та точно тях да копират е  ooooh! направо тъпо.

# 92
Поправили са цялата статия, когато я постнах бяха разменили местата на Хави и Патрик. И заглавието беше, че Хави е спечелил.
Надявам се Ашли просто да не е във форма, много ще се ядосам, ако вземе, че се окаже headcase.

# 93
  • MJF
Бумър , ясно. Добре че са си поправили грешката.
Да не правим изводи от първите сезонни стартове предлагам, за да не се тормозим за любимците  Simple Smile. Така или иначе не гледам сериозно на съдийството на този турнир. Радвам се че победи нашия отбор,  Mr. Green така де след толкоз опити ми втръсна все другите два отбора да са победители, аман  Laughing.
Тук има запис на състезанието с повече приказки а и в четвъртата част има обявяването на крайния резултат към края.
Галата и 2 не се гледа лесно с толкоз много сингли и само 3 дуета.
Радионова е добре че е с кратка гала, така конкретните 2 песни като текст са ок - мерси за Уитни. Патрик нейсе с нещо подходящо за него и не помня откога не съм изгледала негов гала номер без  Tired, тази композиция има ритъм , изисква на леда точно това в което е спец и няма нужда от излишни скокове. Мачида не съм сигурна дали е с нова програма но за мен е, но така черно-бял ученик до кога?! Останалите качени изпълнения познати. Тепърва ще има още един уж по пълен запис, където обаче тепърва ще видим дали са непоказаните сега, на всичко отгоре едните са 3-я дует, а гала с толкоз сингли, независимо кои са те и какви програми имат, еле пък да са предимно "лирични японци" е  Tired.
Изгледах и волната на
Пападакис- Цицерон

Изгледах и трети епизод на "Ледниковый период". Жалко за травмата и дуета на Мария Петрова. Добра музикална тема. Май най- добре от партньорките е тази на Пётр Чернышёв към трети епизод. Нашата партньорка е голямо "дръвце"  Laughing особено като гледах кадрите от тренировката, направо като брезичката в номера на Албена  Laughing.  След трите епизода виждам че този сезон за разлика от предишния, а за мен той е най-силния до сега от тези с любители, са решили любителите да са хора предимно новаци за леда и не много предварително тренирани. Резултата е фрапантна разлика в сравнение с предишния сезон и това не е нещо, което чак пък толкоз да ми допада. Тъй като техниката я нямат почти напълно  Mr. Green, наблягат на артистизма почти напълно. Добре е че свежата промяна във фОрмата на програмите от миналия сезон е останала и ги гледам с интерес.

Тук също има записи от френския турнир-сратките програми

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 15:09 от Шошулчо

# 94
  • MJF
Добавени изпълненията от записа втора част на FOI.

# 95
  • София
Интересни програми засега виждам от новия сезон, чакам вече Гран при сериите, този уикенд ще има българи в Загреб при малките, а за съжаление няма да видим Юзуру на Финландия Трофия.

За тим Европа се радвах. Руското шоу гледам предимно нашите, много тежка задача.
Крилова я четох на английски, за пореден път й се възхитих, а този въпрос "Этери Тутберидзе как-то рассказала, что дочка позвонила ей с соревнований  с вопросом: "Мама, а какой завтра день?" Этери Георгиевна ответила, что у дочки завтра прокат произвольной программы. А дочь в ответ: "Мама, у меня завтра день рождения…"  Crazy

Любимият шеф на френските кънки, не пуска Масо (което си е очаквано  Twisted Evil)
Тази вечер в Румъния е шоуто на Плюшченко с Ламбиел, Жубер, Ванеса Морган и... Стефания Бертон/Рокни Брубейкър

# 96
  • MJF
Venyan , добре че са превели интервюто с Крылова тъй като е интересно. Тоз лаф на Туберидзе го четох някъде по време на Олимпиадата в интервю с нея и се  Laughing  Joy  , макар че е двояко като казус. Но пък спор няма че тези 2 треньорки така да се каже "горят" в работа си, просто се вижда и отстрани.
В Загреб две наши деца ли ще участват? На Гатовски му желая и стискам палци за по-добро представяне от колкото на предишния турнир.
Юзуру не но пак ще имаме премиери на програми. Туй му е чара на този период от сезона.
И аз харесах вече няколко програми а други вярвам ще се доошлайфат.
Взех  Popcorn преди да почна четенето на френския шеф, ама какви локуми ръси.....За първи път толкоз категорично инфо чета че Ванеса-Морган са в Русия изцяло така да се каже.
Иначе от френския турнир Шафик ме изненада- робатил е добре в между-сезона. Беранис интересна кратка програма, както и Пападакис-Цицерон- и двете програми.

# 97
  • София
Стефания видео с новия партньор
За Крилова английския ме спаси, уникална е тази жена. Шафик не ме изненада, аз още тук като го гледах ме впечатли, а то и миналия сезон му беше много силен. Очаквам сега той да е номер 1 във френския отбор
Интервю с Навка (на руски)

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 15:37 от Venyan

# 98
  • MJF
Чакам не много търпеливо бавещите се записи от галата в Букуреш. Видях програмата на галата, повечето са с 2 номера. Бертон-Брубейкър добре но какво ще правим с Хотарек?! Ще видим тепърва. По миналия сезон нещата вървяха обнадеждаващо, после Стефания се сгоди/омъжи и ... оли-сезона на мен тя ми изглеждаше демотивирана, жалко за дуета. Изпълненията на Плюша, финал

Шафик със скоковете ме впечатли, нещо е поправил в тях. Changing of the guard on display at French Masters

Интервю с Нели-Алекс
 Laughing и аз първо забелязах как се откроиха от червено-черната гама в Оберстдорф. "За" кетчупа съм  Laughing. От воле ми бе ясна като сюжет програма, артисти големи на леда са и двамата. Този Лебед също ми харесва и ще си го гледам и слушам с кеф. Най-обичам когато любимци ме зарадват с музикалните теми които са ми голяма слабост. Жалко, стори ми се кратко това хубаво интервю.

Сигурна съм че и двете интервюта- с фр. шеф и с Нели-Алекс скоро и на англ. ще се появят.

# 99
  • София
Нели и Алекс за пореден път ме впечатлиха. Много харесвам такива състезатели, които се открояват с избора си.
За Стефания и Ондрей е малко странна историята, аз много им се радвах, но доколкото четох мнения в паузата по-скоро раздялата е дошла по негова инициатива.
Вчера си мислех за любимите ми програми от миналия сезон и предлагам да ги споделим.
Мъже - кратката на Юзуру (два сезона любима) и волната на Джейсън
Жени - кратката на Каролина (Аве Мария, сигурно защото на живо е много впечатляваща) и волната на Юлия
Спортни - кратката на Таня и Макс и волната на Альона и Робин (Лешникотрошачката)
Танци - тук са само волни, но "Хичкок" на Жилс и Поаре беше уникално, Майкъл на Пени и Никлас (отново защото видях най-доброто им изпълнение), тангото на Уивър/Поже и по традиция Теса/Скот. 

# 100
  • MJF
В нови сайт на ISU не мога да се ориентирам как да си "вадя" таблици от минали сезони на турнири. Много бързо забравям и така ми е трудно с всякакви класации, все няма да се сетя за някоя интересна програма.
Да речем:
Танци- "Хичкок" на Жилс и Поаре; кратка-волна на Нели-Алекс-иновативна а доста логична идея, не знам дали е първа в историята на фиг. пърз. но от както аз гледам и помня е;  волната на Hurtado -Diaz.
Спортни- от воле се сещам за кратката на Таня-Макс; и волната на Альона-Робин; кратката/волната на Мегън-Ерик-сега не мога да се сетя точно коя от двете. Но през сезона видях и доста добри програми от по неизвестни или по-рядко мяркани от мен дуети. Въобще достатъчно интересни програми
Мъже- волната на Джейсън Браун, за друга ще ми трябва списък за да се сетя  newsm78
Дами- Каро, Юлия, Беранис ми изникват с ярки образи от програмите им миналия сезон.
Всяка от споменатите програми се получи по поне веднъж през сезона на почти 100% представена.
 Blush 100 на 100 не се сещам за редица които съм харесала. Горните са на прима виста

# 101
  • София
Шошулчо, доста повторения на любими програми  Wink.
От видяното досега Джейсън ми е фаворит с кратката, това момче ме впечатли като юноша и вече втори сезон само печели все повече и повече от мен. Просто това е фигурното пързаляне, не четворния тулуп

Стари резултати си търся през гугъл

# 102
  • MJF
Мда, явно с гугълчо ще трябва и аз.
Нашите деца са задължителни за гледане - Теодора Маркова и Иво Гатовски кратките програми
Venyan , повторения защото фиг-феновете сме все съмишленици  Grinning Hug
Фините няма ли да пуснат таблица като хората, турнира им почна де факто а те с някакви работни варианти дето не ги броя въобще
В Загреб , може и да бъркам , но ми прави впечатление мноогото участници във всички дисциплини- добра локация  Simple Smile.
Интервю с Робин, което сега забелязах.
Фрау Фладе каза че е готова с 2 интервюта, едното с Браун точно  след Nebel---- но още не го виждам  Thinking. Софийската мъгла ме подсети  Wink Mr. Green.

Pattern Dance Elements 2014/15

Finlandia Trophy Espoo 2014

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 10:16 от Шошулчо

# 103
  • София
Финалът за юноши в Гран при, списъкът е ясен
Много се радвам за Туктамишева, дано ужасните два сезона са в миналото

# 104
  • MJF
Погледнах но много бегло наличните записи от Finlandia Trophy - виждам само любителски. Видях резултатите но явно самите програми като хората тепърва ще очаквам да видя. Мда, дано най-лошото в спортната ѝ кариера е вече зад гърба ѝ на Лиза.
Интервюта слез турнира с :
Елизавета Туктамышева
Александра Степанова – Иван Букин
Сергей Воронов
Александр Петров

Интервюта с Бржина и Ванеса -Морган
Значи и двете програми на Михал са от Саломе+Ламбиел. Остава да ги подготви/изпълни като хората и както бихме искали и ние и двамата хореографи, туй му куца на Михал както всички знаем.
Финалът за юноши в Гран при:
 Laughing при девойките "много шарено" три на три и никой друг. Трите рускини вече ги видях но японките и трите още не.
Младежите -след първите трима само  Lee June-hyoung съм видяла какви ги върши защото мярнах че го хвалеха масово, да речем че като за кореец не зле.
При спортните дуети се набива на очи липсата на китейски дует -поне един да имаше  Crazy а и в резервите няма. При танците признавам че съм видяла до тук само първите 2 дуета.
Финално за десерт волните изпълнения на нашите деца
Теодора Маркова   и Иво Гатовски

Общи условия

Активация на акаунт