На море в Гърция 2014 - V

• 61 439
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте
През уикенда направихме опознавателен тур около Кавала .Посетихме , Неа Перамос , Неа Ираклица и Керамоти .В общи линии се върнахме с повече въпроси отколкото отхговори ..
Моля за помощ редовните посетители на гръцкото море
- Как излизате на ресторант с децата , направи ми впечатление че Гръцките ресторанти са миниатюрни но с много маси  няма място , моите деца не могат да стоят на едно място ....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=716683.0 има тема точно за тези места, може там да погледнеш инфо

# 646
  • Варна
- Как излизате на ресторант с децата , направи ми впечатление че Гръцките ресторанти са миниатюрни но с много маси  няма място , моите деца не могат да стоят на едно място ....

Божкееееееееее кАкъв е проблема.Просто заменете Кавала с Карибите или особено Хавай , там всичко е строено по американски тертип , широко , удобно навсякъде , и ги няма кривите забутани гръцки улички , и пак хубаво море , слънце , огромни плажове.И кво толкоз - гръцки острови , че на Тувалу да не е по лошо , ами Бора Бора , Полинезия , малиииииииииииииии във Филипинте пък колко острова има - над 7 000!!!
 Joy Joy Joy

# 647
Най- после, шофьора реши- къмпинг Каламици, през юли. Та въпроса ми е -задължително ли да направя резервация или е възможно да намеря място? Второ- дали ще безумно горещо дори в сянката на къмпинга? Извинете за може би глупавите въпроси, но като не сме били и ни е за първи път ще е така Simple Smile. Искам да поясня защо не искам предварителна резервация- миналата година направих резервация за почивката ни и малко след това се изпотроших и провалих почивката на цялото семейство, та просто някакво такова едно. Даже вчера предложих да потърсим бански за дъщерята, тя отказа, докато не тръгнем никакви приготовления.

# 648
  • Пловдив
Много я обичам темата, когато започне да се пълни с лични впечатления и разкази.

eli_dzh благодаря ти  Hug

jb66 аз лично се съмнявам, че ще намерите компания тук по този начин. Може и да бъркам.
Защо не погледнете за организирано пътуване с автобус с осигурено настаняване като за първи път? Изглежда трудно само преди да тръгнете. В момента, в който се престрашите всичко е много лесно и спокойно.
Първо си избирате някой район за почивка - около Кавала или Халкидики като най-близки варианти. Отивате на първа страница, където има сайтове с хотели и къщи. Харесвате си място, резервирате. Или чрез директна кореспонденция със собствениците или чрез букинг. После си купувате карта на Гърция и проследявате маршрута. Дори можете без нея. Навсякъде има табели. Няма как да се объркате. Пътищата са хубави, спокойни. Кара се без проблем.
Благодаря все пак !  bouquet
Проблема е ,че разгледахме организираните почивки ,но аз съм в почивка от 1 .8 и това се оказа голям проблем  TiredУжас ! Whistling
Но аз лично ще се ровя и ще питам и твърдо съм решила че в Гърция ще почиваме  Naughty

# 649
  • софия
jb66, няма нищо, което да те притеснява в пътуването. Пътищата в Гърция са много добри, означени. На тръгване си избирате маршрут, можеш да го разпечаташ, ще качите карти на gps. Избери си някое по-конкретно място от предложените вече (или друго) и със сигурност ще има кой да сподели лични впечатления.

# 650
  • някъде ... тук ...
Elysana, и аз не обичам предварителните резервации, особено на палатка. Ние сме на принципа - все ще се намери място за една палатка, ако ли не - ще мръднем на някъде още малко Simple Smile За горещо - не знам. С това побъркано време тази година, кой да ти каже дали ще е жега или не...

Ние сме си наумили един опознавателен уикенд в посока къмпинг Комица. Така или иначе ще е без резервация, защото още не знам дали, кога и къде ще приемат големия да учи Crazy

# 651
  • Пловдив
jb66, няма нищо, което да те притеснява в пътуването. Пътищата в Гърция са много добри, означени. На тръгване си избирате маршрут, можеш да го разпечаташ, ще качите карти на gps. Избери си някое по-конкретно място от предложените вече (или друго) и със сигурност ще има кой да сподели лични впечатления.
Много сте мили !!!
Благодаря !

# 652
Елит, като се върнете, моля сподели  bouquet Ние на всичко отгоре започваме и ремонт, та съвсем не сме за резервации.

# 653
Просто заменете Кавала с Карибите или особено Хавай , там всичко е строено по американски тертип , широко , удобно навсякъде...

Joy Joy Joy То и аз все към о. Мауи гледам, ама пусто като недолюбвам американците, как да се прежаля.
И съвсем по темата: горещо препоръчвам на Bled докато си пие узото и слуша бозукито да си дръпне от мрежата Екхарт Толе (на първо време) и да успокои топката малко!   bouquet Все ми се струва, че би могла да отдели няколко минутки и докато систематизира информацията за поредните хотели, да започне да си задава някои въпроси, а ще бъде чудесно, ако открие и отговорите.

Ние тези дни сведохме обиколките на района почти до нула и то не заради времето, което малко захладня, това не ни пречи, а може би преминахме в онова времево измерение, в което се попада, когато се заседиш на едно място за повече от седмица. В началото препускаш и алчно искаш да погълнеш всичко с поглед, да изкатериш всеки баир, да проучиш и най-малкото заливче, а после лееекичко се отпускаш и си казваш, че за всичко има време. Закинтос тази сутрин е завит със син воал, така е почти всяка сутрин, но вечер воала се трансформира в купести облаци и релефа му става видим. Корабчето до там вече пътува и утре може би ще се възползваме от неговите услуги. Мястото откъдето тръгва е почти пусто селце, което много прилича на вилна зона. За съжаление голяма част от сградите са пустеещи, а на много от къщите има надпис "Продава се". И не само в това селце. Навсякъде е така, което много ме натъжава. Масово студията са празни, а в момента се предлагат нощувки и за под 20 Е. Хазаинът ми смята, че туристите са се изплашили от земетресенията и вчера с огорчение ми сведе статистика колко полета дневно имало на съседно Закинтос (около 50 на ден) и само 5-6 до Аргостоли. Когато ние тръгнахме насам за земетръси не сме мислили и по принцип нагласата ни е, че каквото има да става, ще стане - дали ще е в БГ, или в Турция, или в Кефалоня,  ако е драснато някъде, то ще се случи.  Wink Животът учи кои са важните неща и затова ми се иска някак си повече хора да излязат от шаблоните на добре уредените и подсигурени летувания (не само в Гърция), а да си дадат шанса да срещнат непознатото във всичките му разновидности и да виждат очарованието в простичките и дребни нещица. Но това вече си зависи от маята, с която си замесен ...
Параход, обожавам тези цветни водопади!!!  Hug Тук ти пълнят окото на всяка крачка, а ароматите ... ех, тях няма как да ги разкажа, но много ми се иска да напълня един буркан с тях и да си го отнеса в България. Отдавна ми е мерак да хвърля в морето писмо в бутилка и сега си кътам една, която ще използвам за целта. Даже почти ми се избистри идеята какво да е посланието.  Wink
Всеки момент ще завали ... На млади години обожавах да съм в морето, а дъждът да се сипе ли сипе, но сега едва ли ще си позволя това преживяване.  Simple Smile Просто вече си имам вагонче, което не се отделя от мама, а не ми се ще да го разболявам.

Таис, къде си? Хайде включвай се вече, че то търпението не е безгранично!   bouquet

# 654
shhhh..., според мен водата е около 21-22 градуса (без да мога да дам 100-процентова гаранция). Аз съм морско чедо и съм свикнала и на по-хладна вода, не чай. Но щом ММ влезе да се къпе (а той е много капризен на тема вода), значи наистина не е студена, аз даже не съм настръхнала, а си беше истинско къпане, доста време, не само потапяне.
Днес за плаж според мен няма да става, закусваме, пием кафе и тръгваме по разходки.

Хубав и усмихнат ден ви желая!

# 655
Мили дами, включвам се, за да благодаря за прекрасната тема! Успях да организирам две морета миналата година точно благодарение на вас, а сега подготвям и третото ни в Гърция. Не съм задавала въпроси тук, защото информацията на първа сраница, а и не само, е страшно изчерпателна и се изисква само малко повечко четене и обмисляне, но в това му е сладкото, поне за мен. И бих насърчила и нововлизащите да положат малко усилие, да се ориентират и да задават по-конкретни въпроси едва след това.
Подкрепям Verano Azul в апела и към Bled да не се взема толкова насериозно и да не натрапва персоната си и личните си дефицити тук. А за бизнес интересите и - мисля, че намесата на модераторите е крайно наложителна.
Бъдете здрави и прекрасни пътешествия!

# 656
  • София
Най- после, шофьора реши- къмпинг Каламици, през юли. Та въпроса ми е -задължително ли да направя резервация или е възможно да намеря място? Второ- дали ще безумно горещо дори в сянката на къмпинга? Извинете за може би глупавите въпроси, но като не сме били и ни е за първи път ще е така Simple Smile. Искам да поясня защо не искам предварителна резервация- миналата година направих резервация за почивката ни и малко след това се изпотроших и провалих почивката на цялото семейство, та просто някакво такова едно. Даже вчера предложих да потърсим бански за дъщерята, тя отказа, докато не тръгнем никакви приготовления.

Elysana, аз не бих тръгнала към точно определено място без резервация през юли. Не съм почивала на къмпинг, но миналия август прекарах един ден на къмпинг Арменистис и нямаше място при палатките игла да хвърлиш. Аз мисля, че лошото е зад вас и си е за миналата година, тази всичко ще е наред, резервирай си спокойно Simple Smile Но нека и момичетата, които са били на Каламици през юли да се изкажат Simple Smile
А за жегата - юли е най-топлият месец в Гърция. Поради нашите отпуски, ние също пътуваме тогава, това е положението. Все пак ще сте на брега на морето Simple Smile

# 657
Благодаря Понтес, явно без резервация няма да мина.

# 658
Elysana,
под къмпинг Каламици имаш предвид "Талата" ли? Защото къмпинг с това име няма - в селото има 3, "Талата" е най-големият и най-хубавият в покрайнините, на отделен плаж; и на малки парцели в самото село са "Цитрели" и "Делфин" (пишат го някой път и "Порто Каламици").
"Талата" е много популярен и се заемат местата бързо, юли може би дори ще е яко пренаселен. Разхождали сме се и до другите, изглеждат ми пълни винаги, макар изобщо да не са толкова уютни уредени - а ние не ходим във висок сезон.

Иначе ако не държиш на конкретното място - къмпинги бол, на Ситония и изобщо. Разгледай ако искаш линковете на 1-ва.

Ели Дж,
и от мен благодарности за хубавия разказ! Харесва ми как подбираш местата ви с много внимание и вкус Simple Smile и винаги демонстрираш, че може да се получи добре и с малко пари, стига човек да има малко търпение, любопитство и глава на раменете, а не да се пудри "искам първа линия, АИ и пясъчен плаж под чехлите, и ако може за 50 лева през август".

# 659
  • Варна
Благодаря Понтес, явно без резервация няма да мина.

В село Каламици са 3 къмпинга.По пътя до там са още много -Onieroy , Lacara ,Akti Armenisitis , Kriaritsi , три в Сарти , осем в Сикия , а  ВАЛТИ  ми е любим Simple SmileВсе някъде ще си намерите място , макар че ще е доста пълно .Simple Smile От западната страна са поне още десетина - в Неос Мармарис са поне 5.А и има с резерваций без капаро ако сте толкова несигурни.

Общи условия

Активация на акаунт