На море в Гърция 2014 - V

• 61 398
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • софия

Ако Халкидики е в отделна тема, ще е много по-лесно.

Да така е , ама какво пречи да се пусна такава тема??!?

Какво сте се заяли с Bled  ? Пътува повечко момичето , информация щедро раздава - няма лошо!! Аз поне не виждам реклама да прави
Да пътува!
Никой не й пречи нито теми да си пуска, нито реклами да пуска с благословия. Но като започне да коментира кой какво и защо (не)написал е меко казано ... провинциално. Точно поради това е свободна да си пусне ен-найсет теми и всеки потребител да избере къде би му било полезно и приятно да се обръща.

# 631
  Туцка, суперско пътешествие ти желая. Нафплио - прекрасно място, за мен е едно от най-красивите градчета в Гърция. За времето не се притеснявай, щом сте били на плаж...А и за обиколките на Пелопонес не е добре да е жега.
  Таис и тя сигурно е пристигнала вече. Ако има нет не може да не се обозначи!

По организационните въпроси. Моето мнение: 1. Не ми се мести другаде (сантименти) докато тук не стане непоносимо. Имах кратък подобен период.
                                                                                2.Не смятам,че е добре да се дели темата (пак сантименти). В момента не се интересувам от Северна Гърция, но следя писаното. Утре ще се затъжа  я за Афитос, я за Никити. Особено Маказа откакто ми отвориха  Wink Wink!
                                                                                3. По отношение коментираната потребителка. Добре е да има своя тема. Човек с толкова информация, свободно време и желание да бъде полезен го заслужава. Нещо повече - да се закове темата и да и отпуснат преференциално по-голяма бройка ЛС. За всички ще е полезно. А народните маси тук без да бъдем обременявани, ще си я караме по старому и ще си постваме цветя и камъни.

# 632
 Anna bel,
Много точно казано. Подкрепям напълно предложението ти.

# 633
 Туцка, суперско пътешествие ти желая. Нафплио - прекрасно място, за мен е едно от най-красивите градчета в Гърция. За времето не се притеснявай, щом сте били на плаж...А и за обиколките на Пелопонес не е добре да е жега.
  Таис и тя сигурно е пристигнала вече. Ако има нет не може да не се обозначи!

По организационните въпроси. Моето мнение: 1. Не ми се мести другаде (сантименти) докато тук не стане непоносимо. Имах кратък подобен период.
                                                                                2.Не смятам,че е добре да се дели темата (пак сантименти). В момента не се интересувам от Северна Гърция, но следя писаното. Утре ще се затъжа  я за Афитос, я за Никити. Особено Маказа откакто ми отвориха  Wink Wink!
                                                                                3. По отношение коментираната потребителка. Добре е да има своя тема. Човек с толкова информация, свободно време и желание да бъде полезен го заслужава. Нещо повече - да се закове темата и да и отпуснат преференциално по-голяма бройка ЛС. За всички ще е полезно. А народните маси тук без да бъдем обременявани, ще си я караме по старому и ще си постваме цветя и камъни.

Peace

# 634
Здравейте, момичета!

Ето ни и нас от Лефкада, изпълнени с положително емоции, слънце и незабравими, спиращи дъха гледки и тюркоазено води. Тръгнахме от София на 31-ви много рано сутринта, в 6ч излязохме от София, пътя ни отне около 9 часа при спазване на ограниченията и повишено внимание, тъй като пътя ни беше непознат. Настанени сме във вила Мария в местността Tsoukalades от западната страна на острова. Селцето, приличащо повече на вилна зона, се намира между столицата Лефкада и рибарското селище Агиос Никитас. За нас е добра отправна точка за обикаляне на острова и е далеч от шум, комерсиалност и пренаселени места. Пълно спокойствие, релакс и безвремие. За наша изненада във вилата имаше и други българи, които вчера си тръгнаха. Вилата намерих съвсем случайно в нета, без никаква препоръка, но пък според мен за цената от 20 евро за нощ си е находка и си има всичко, включително и безплатен паркинг и интернет в градината (който обаче не стига до нашата стая), барбекю и тераса преминаваща в двор.

Вчера бяхме на плаж на Катизма...какво да кажа просто, ние за пръв път сме на Йонийско море и сме удивено от невероятния тюркоазен цвят на водата. Катизма има огромна, много добре организирана ивица, ползванет о на чадъри и шезлонги е навсякъде организирано като на Халкидики (консумираш от бийч бара-ползваш безплатно). За дъното, да, каменисто е, но за нас това не е пречка, тъй като сме подготвени с аква обувки, които вършат чудесна работа за подобни случаи.  За деца не мисля, че е много удачно, тъй като става дълбоко сравнително бързо и е по-скоро за плуващи хора. За мен и съпруга ми обаче беше рай. На връщане хапнахме по един гирос в Агиос Никитас, много приятно, китно, сгушено градче, чудесно място за разходка или хапване. За настаняване ми се стори малко по-нагъсто от желаното от мен, но това е заради релефа, уличките са амфитеатрално разположени и е трудно да има къщи с големи градини и дворове, паркоместата също са кът, но пък има безплатен паркинг в началото на градчето преди отбивката за „центъра”.

Днес ходихме до Нидри, купихме си билети за круиза на Нидри стар за сряда, така че след това ще мога да дам коментар и за него. Билетите струват 20 евро, като круизът продължава от 10 до 18:30ч. Естествено освен него ние сами ще си организираме ходене до Егремни и Порто Кацики, за да ги разгледаме на спокойствие и от друга перспектива от птичи поглед. Нидри ми се стори иначе по-комерсиално местенце, имаше доста англичани и заведенията бяха напаснати към техния вкус, но пък иначе е добра отправна точка за разходки, също така има много приятна морска алея, марина и хубав залив.

Разходката ни продължи към Василики, рай за сърфистите. Също доста приятно, мъничко, китно градче. На обратния път видяхме табела към   Микрос Гиалос и понеже бях чела някъде, че плажът си заслужава и има много хубава гледка, навих съпруга ми да слезем.Казвам да слезем, защото релефът на острова е планински, ние бяхме по пътя си доста нависоко и трябваше с колата да минем един доста стръмен, тесен и в последствие както се оказа доста опасен участък. Разминаването на 2 коли на определени места беше мисия-невъзможна, видимостта-силно ограничена, абе въобще пълна лудница. Без малко се разминахме с един дядка, след като на завоя той не ни беше видял, добре че ММ наду клаксона и онзи скочи на спирачки. Като цяло моята преценка е- не си заслужава пътя и нервите стигането до този плаж. Не беше нищо особено, силно каменисто и нетолкова впечатляващо. Спокойно може да си инвестирате времето за нещо друго. „Ка Бийч” до Никиана е иначе изключително приятно местенце, пак каменисто, но пък страхотно направено със зелена поляна, хамаци, меки възглавнички, шезлонги с меки шалтета, супер чадърчета и страхотен бийч бар. Беше празен, вероятно, защото е понеделник, но съм убедена, че уикенда ще е хит. Напомня ми малко на Лас Бандидас на Ситония като излъчване, но е много по-малък и не пясъчен.

Прогнозата за времето за утре не е много добра, така че може би тогава ще направим разходката до столицата Лефкада и ще минем през Агиос Йоанис. За сега имахме късмет с времето и надхвърли очакванията, водата също не е студена, къпахме се и днес и вчера.

Спирам до тук, другите дни ще има още. Накратко-Лефкада е страхотно, за нас поне. Островът е малък (вече обиколихме повече от половината), много зелен, спокоен и китен. Поздрави!

# 635
Май не съм споделяла с вас ето този сайт - той току-що се прави и още е в бета-версия и с много малко информация, но обещава да бъде нещо много красиво и полезно (а и дет' се вика, всички неща, дето са показали, могат да се гугълнат). Сетих се за него покрай разказа на Синьо лято за "Колибата на рибаря" в Зола, Кефалония.
Сайтът е продължение на блога Discoverins, който сам по себе си съдържа доста интересни четива.

# 636
  • Пловдив
Така :
ТЪРСИМ ХОРА ,КОИТО ДА ХОДЯТ  В ГЪРЦИЯ НА ПОЧИВКА ОТ 1 АВГУСТ !!!
Това е сериозно !
Тъй като моята половинка не се наема да тръгнем сами търсим хора, които вече са били и знаят пътя .
Къде да отседнем и почиваме .Много ще се радваме ако някой се отзове за помощ .

# 637
Здравейте момичета,
От миналата година чета темата и намирам много приятна и полезна информация.Моето семейство не обича дългите пътувания и затова винаги избираме близки дестинации,но ми е много интересно да се докосна чрез вас и до по-далечни места.Така че,може да се каже,че съм представител на една прослойка,която забелязвам,че някои от вас не одобряват много-посетителите на Халкидики и околности.Два пъти съм се интересувала от информация конкретно за даден хотел.Истината е ,че само Блед ми отговори и аз съм й благодарна,защото нейната информация ми беше полезна.Усеща се в постовете особено на две от вас една злобичка,която противоречи на ведрия дух,който цареше тук,а това разваля добрия вкус.Сигурно има нещо ,което наистина ви е подразнило,но както сами пишете темата е една и трябва да има всякаква информация за всякакви места,защото човек не знае къде ще го отвее вятъра.Надявам се,че няма да се обидите на добронамерената ми критика!Весело лято на всички!

# 638
От мен нещо вкусно- доста изчерпателен сайт със заведения всякакви
http://www.tavernoxoros.gr/

# 639
Много я обичам темата, когато започне да се пълни с лични впечатления и разкази.

eli_dzh благодаря ти  Hug

jb66 аз лично се съмнявам, че ще намерите компания тук по този начин. Може и да бъркам.
Защо не погледнете за организирано пътуване с автобус с осигурено настаняване като за първи път? Изглежда трудно само преди да тръгнете. В момента, в който се престрашите всичко е много лесно и спокойно.
Първо си избирате някой район за почивка - около Кавала или Халкидики като най-близки варианти. Отивате на първа страница, където има сайтове с хотели и къщи. Харесвате си място, резервирате. Или чрез директна кореспонденция със собствениците или чрез букинг. После си купувате карта на Гърция и проследявате маршрута. Дори можете без нея. Навсякъде има табели. Няма как да се объркате. Пътищата са хубави, спокойни. Кара се без проблем.

# 640
Здравейте
През уикенда направихме опознавателен тур около Кавала .Посетихме , Неа Перамос , Неа Ираклица и Керамоти .В общи линии се върнахме с повече въпроси отколкото отхговори ..
Моля за помощ редовните посетители на гръцкото море
- Как излизате на ресторант с децата , направи ми впечатление че Гръцките ресторанти са миниатюрни но с много маси  няма място , моите деца не могат да стоят на едно място ....

# 641
Здравейте
През уикенда направихме опознавателен тур около Кавала .Посетихме , Неа Перамос , Неа Ираклица и Керамоти .В общи линии се върнахме с повече въпроси отколкото отхговори ..
Моля за помощ редовните посетители на гръцкото море
- Как излизате на ресторант с децата , направи ми впечатление че Гръцките ресторанти са миниатюрни но с много маси  няма място , моите деца не могат да стоят на едно място ....

И моята е такава. Ще видиш, че не е толкова тясно. А и гърците са много толерантни към децата. Винаги отнасяме по някой десерт гратис заради нея.

Първо си избирате някой район за почивка - около Кавала или Халкидики като най-близки варианти. Отивате на първа страница, където има сайтове с хотели и къщи. Харесвате си място, резервирате. Или чрез директна кореспонденция със собствениците или чрез букинг. После си купувате карта на Гърция и проследявате маршрута. Дори можете без нея. Навсякъде има табели. Няма как да се объркате. Пътищата са хубави, спокойни. Кара се без проблем.

Peace

# 642
  • софия
Да се оплача, че може да ни отпадне юнското море  Cry
И кво ще правя до септември  Crossing Arms
Не си представям колко е жега юли в Гърция, като знам в Турция какво е.
Не търпя на жега хич

eli_dzh, колко градуса е водата горе-долу?

# 643
Леле Кари, страхотна е! Досега съм си играла с нея! Другата тема е на 1-ва!

Янка Бибиянка,
според мен ненужно се притесняваш. Колко са големи децата ти? От личен опит - дъщеря ми, която е на почти 6 години, от 8-месечна е по ресторанти в Гърция (и не само) и дори не мога да си спомня някога някъде да е имало проблем. Както каза и Блис, комшиите са изключително толерантни и дружелюбни към децата, навсякъде има детски столчета за най-малките, някой път и играчки, на по-общителните винаги се обръща специално внимание (а и не само на тях) и т.н. Да не говорим, че почти винаги има някоя българка сред персонала или клиентелата, който да я занимава, дори в най-затънтените региони на Гърция. Като беше по-малка, естествено обикалях с нея из ресторанта и околностите, не съм я пускала да скочи от кея Grinning Сега вече не.
В бийч-баровете, които са на плажа и с мека мебел/шезлонги, пък направо си е у дома Simple Smile
Но ние пътуваме навсякъде заедно, може би е въпрос и на навик. Сега, ако никога не са ходили на ресторант без детски клуб (например), обяснимо ти е притеснено, но след първите 2-3 опита ще видиш, че не е толкова страшно.

Впрочем ето един случаен ресторант в Перамос, предполагам, че нещо подобно имаш предвид под "нагъчкано" и "с минималистични столчета". Ако това място, на което целият плаж е пред тях за тичане и игра, ти е тясно, не знам. Може би наистина не е подходящо за вас.

Shh,
като гледам как вали и в Гърция, може и да не е чак такава жега тоя юли, спокойно

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 23:57 от Параход

# 644
 shhh, през юли съм била в Гърция,случвали са се големи жеги, но винаги подухва от морето. Водата е чай, което на мен ми е любимо. Никога обаче не се е налагало да спим на климатик.

За тесните ресторанти- има и малки, има и големи. В Ставрос например се сещам за поне два с големи градини. Не е никакъв проблем според мен.

Кари bouquet!   Параход, и в твоя линк чета интересни неща, жалко,че не намирам нищо за предстоящите ми пътувания.

Общи условия

Активация на акаунт