На море в Гърция 2014 - V

• 63 187
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Петре, И стига вече си плюл по ''камъните и трънете'', че става досадно. Ти като искаш да висиш само на Тасос, Халкидики, и ''Ривиерата'', ОК, лошо няма. Но представи си някои от нас искаме нещо различно. И липсата на борови гори и реки ни най-малко не намалява вълшебството на острови като Сифнос, Санторини, Парос, хайде да не ги изброявам всичките, че ще е до довечера.

OK
Само че аз твърде много харесвам ЦЯЛА Гърция и се мъча да ви кажа да не фаворитизирате само част от нея и да оплювате останалата.Просто някой решил да ходи в ''близката Гърция'' може да се разочарова като чете и да отиде другаде.
Да обяснявам  къде ходя  , защо  половината Босфор се минава отдясно  , другата отляво ,Дарданелите през деня надолу , а ноща обратно и за разни острови , дето лятото я спрат десетина яхти , я не и как се лови ричоле баш в тоя сайт е абсолютно безсмислено защото никой от четящите тук няма да попадне там.И защо въобще спорим- тук има хора дето казват , че водата в морето е много солена и има ли в Гърция памперси, а аз слязох за пръв път на пирса на Пирея през март 1978 г.!!!По добре да се стараем да помогнем поне на този който иска да научи нещо.

# 241
Написала съм малка глупост
Маслото е от ЦИТРОНЕЛА
със силен аромат на лимон

# 242
  • София
Петре, извинявай, но ти си този, който фаворитизира една определена част от Гърция. Всеки път, когато някой тук спомене, че ще ходи из Цикладите или Йонийските острови, го нападаш с безумни реплики. Нямало смисъл да се врем там, само скали имало, ма и пътят бил твърде дълъг, а най-голямата глупост, която преди време писа беше, че на Кефалония няма пясъчни плажове. Добре, че тук има момичета ходили на острова, та те опровергаха набързо.

Уж си обикалял из цяла Гърция, а нон-стоп правиш реклама на северната част и на "Ривиерата''. Което мен лично ме дразни  Stop

За въпроса дали в Гърция има памперси нямам коментар..то е по-скоро тъжно, отколкото смешно.

W'A'S'P, аз загрях, благодаря   bouquet Преди 2 години бях взела гривни с цитронела за цялото семейство, и наистина действаха страхотно! Ще търся сега пак, както и свещи и масло.

# 243
!По добре да се стараем да помогнем поне на този който иска да научи нещо.

Ами именно де... Гърция не е само Халкидики и Олимпийската Ривиера за които тук се пита и пише основно. Много от нас вече искаме да научим и за други места и е крайно досадно на всяка приказка да ни обясняваш как няма смисъл да се ходи надолу защото било далече, само камъни и кози... и да си останем на Тасос, Халкидики и Катерини....

А аз скоро ще те проверя за малките селца в страни от Катерини... да видим.

# 244
  • София
Край, спирам да пиша за земетресения. Има какво, но няма да ви развалям удоволствието от тръгването към Гърция. Не го мислете, тръгвайте смело...
Времето днес е повече от невероятно. Дори се прибираме за малко почивка, да избегнем силното слънце.
След малко пак...

OK
Само че аз твърде много харесвам ЦЯЛА Гърция и се мъча да ви кажа да не фаворитизирате само част от нея и да оплювате останалата.
Подкрепям/точно това изречение/, хем харесваме, а на практика това да, това не. Пиша с еднакъв кеф, за което и да е място. Има моменти, в които искам да бъдем съвсем сами, било и на камъни. Но има и друг момент, в който искам около нас да има хора и развлечения.
Искам да опозная Гърция, така както познавам България, искам да видя и това, за което други не си и помислят, правя го.
Ще съобщавам негативите, но няма да спирам който и да било да ходи където си пожелае, сам да види.
Защото това, което на едни им харесва на други не, нека да решат сами.
Ето и малко снимки от така оплюваната Паралия:
ТУК
Дали сезона е започнал, дали им е студена водата, вижда се много добре...
Няма да се кривя душата, ние никога не оставаме в селището, както и сега.
Но защо да не се разходим, тук винаги си правя невероятен пазар, сега също. Не говоря за болшинството магазини предлагащи ментета и прочие, а истински хубави и маркови стоки, да има.
Оплюваме сърбите, били много, а в същия момент не виждаме какво дават по тяхната телевизия, имаме и тук. Всеки гледа как да помогне на другия до него, дори непознати, в тези трудни за тях времена. Ние така ли сме, дай ни да си завиждаме, да си търсим косури, да се хлепаме, колкото може.   
Често коментираната тема ЦЕНИ. Вижте някои цени в момента:
ТУК
Черешите, видяхте ли, не знам колко струват в момента у нас, колко са хубави. Но тези ги купих преди малко, невероятни са, на цена 1.50 евро.
Бележката е за кафе, фрапе и три малки кроасана-2.90 евро, в прекрасно кафене.
Аз видях поне два лекарски кабинета, често задаван въпрос, от нас майките.
Набелязахме си и таверна, от другата страна е кацнала на брега:
Скрит текст:
А другата ни цел е да опознаем всяко селце наоколо, както и в цяла Гърция. За това и скоро се местим в друга част на Ривиерата.

И един малко тъп въпрос - какво се случва в морето когато има земетресение? Усеща ли се ако човек е на кораб? Цунами в Гърция е абсурдно да има, то е ясно, но дали фериботите се раздрусват също  Thinking

Tаис Тъпи въпроси няма. На този въпрос най-добре би отговорил Морския вълк peterky2002.
Но какво мога да кажа аз, като пасажерка прекарала на кораби и фериботи страшно много време.
В такъв момент най-добре кораба да се намира, колкото може по-навътре и във възможно най-дълбоки води. При това положение в повечето случай ще разберете за земетресението по телевизията или на брега.
Най-фаталното е, ако е на брега и освен земетресението се образуват огромни вълни. Тогава трябва да сте по-далеч от кораба, яхтата, лодката, че може от тях нищо да не остане.

# 245
Благодаря, Параход! Жалко, щеше да е много лесно да 'огледаш' някое потенциално местенце и да сравниш дали лъснатата снимка в сайта е реална.
Ние твърдо решихме за Архонтико Дриани! Понеже плажа беше единствената въпросителна (благодарности на evhen и Параход!), поразрових още, в сайта на съседния къмпинг има снимки от плажа, супер е! Ако има проблеми с дълбочината на водата - изкарвам надуваемия басейн за дивака и да се кисне вътре Mr. Green

# 246
  • София
Ехх, тези снимки, и особено снимката на църквата, колко назад ме върнаха във времето.. Simple Smile
Изглежда добре, когато няма навалица!

Блед, сега видях, че Петър ми е отговорил на въпроса за корабите - за което благодаря   bouquet
Да се надяваме, че ще спре да тресе..ти все пак давай някаква инфо, плс.

Анна Бел, кога заминавате за Самотраки (ако не бъркам острова)?

# 247
Здравейте.
Препоръчайте ми курорт в Гърция, който да е по-оживен, да има повече места като кубове, барове, да е с по-изразен нощен живот. Да има хубав плаж. Да е подходящо за хора без кола.

Благодаря.

# 248
  • София
Здравейте.
Препоръчайте ми курорт в Гърция, който да е по-оживен, да има повече места като кубове, барове, да е с по-изразен нощен живот. Да има хубав плаж. Да е подходящо за хора без кола.

Благодаря.

JudyHime ами ти си описала Слънчев бряг Wink))  Аз лично ходя в Гърция, защото този нощен живот , за който пишеш, в Гърция е различен- таверна на брега на морето, студено узо, морска храна и сладки приказки Wink))

# 249
  • София
Здравейте.
Благодаря.
Всъщност има такива места по по-популярните гръцки острови като Миконос, Закинтос, Скиатос и т.н. и е подходящо за хора без кола, но трябва да са със самолет  Laughing.

# 250

Анна Бел, кога заминавате за Самотраки (ако не бъркам острова)?

От 5-ти имам резервация, ако успея да си свърша няколко служебни ангажимента, ще тръгнем по-рано. Надявам се да се случи и на 3-4 да пътуваме. Ти определи ли посоката? 1-ви юни си дойде  Simple Smile!

# 251
  • София
Здравейте.

Благодаря.

Паралия Катерини Laughing

Блед, цената на черешите от 1,50 евро е сигурно за 300 грама Laughing или някой грък е искал да се  отърве по-бързо от някакви остатъци и да си ходи. Simple Smile Черешите в Солун струват между 4,50 и 8 евро килото. (То като в петзвездния лукс не сервират хубави череши, човек трябва и да си ги купува.) Grinning
Аз пък си купих много вкусен и сочен плод от Масутис - наричат го лятна мушмула. - http://garcia.patevoditel.bg/mousmoula/  (може би някои го знаят, но досега не се е споменавало) Цената му е колкото на ягодите в момента около 2,50 евро килото. Кайсииките пък са към 5,70 евро за килограм някъде и също са изключително сочни. Simple Smile

Цените на Паралия Катерини са като навсякъде в Гърция, но съотношението цена/качество не е в полза на качеството, защото мястото е супер туристическо и гърци почти не ходят. В това число включвам и Олимпиаки акти.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 20:40 от bibi_2

# 252
 Биби, този плод (сега разбирам,че се казва лятна мушмула) съм го хапвала веднъж и ми е харесал много. Черешите за 1.50 ме гръмнаха направо като знам аз днес на каква цена купих две кила от нашия пазар.

# 253
  • София
Аз пък си купих много вкусен и сочен плод от Масутис - наричат го лятна мушмула. - http://garcia.patevoditel.bg/mousmoula/  (може би някои го знаят, но досега не се е споменавало) Цената му е колкото на ягодите в момента около 2,50 евро килото. Кайсииките пък са към 5,70 евро за килограм някъде и също са изключително сочни. Simple Smile
Знам го този плод. В Испания го наричат "нисперо". Ние дълго време си го отглеждахме в детството ми в саксия, посаден от костилка, донесена от Алжир и го наричахме "нефла".

# 254
  • София
Anna bel аз в първия момент ги помислих за кайсии, но отдолу имаше табелка на гръцки - мушмула. Shocked  Simple Smile

dechy, мисля плодчето да го засадя от костилките, дано да се хване. Praynig То, че няма да изкарам реколта от него в София се знае ... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт