На море в Гърция 2014 - V

• 61 440
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  bouquet

# 586
КРАСОТАТА СТРУВА ПАРИ.
Не случайно се старая да покажа красиви кътчета от близка Гърция за да насърча и хората с по-скромни бюджети.
Подкрепям, нищо, че мен лично не ме свърта Simple Smile

Територии, които са по-близо от родното Черноморие (дори то да не беше съсипано) винаги ще са на почит сред по-притеснените финансово, по-ограничените откъм фантазия и/или по-слабо мобилните - в някоя от тези 3 групи влизат към 90% от хората, включително четящите тук.
Към тях следва да причислим и онези, които чисто и просто разполагат с малко време - под седмица (въпреки че аз лично съм ходила за 3 дена до Скиатос, като се върнах до София с обществен транспорт, и той не беше самолет Simple Smile).
Подкрепям и за цитирания от няколко други потребители среден бюджет - 100 евро/ден за двама възрастни и едно дете, като това е без ограничаване (претенции сме Simple Smile), но и без супер глезотии. В това число не влиза горивото, както и фериботите на дълги разстояния.

Сега, друг въпрос, че ужасно ме дразни масово заявяваната позиция "братчедът/колегата/на шуранайката баджанакът/свекърът е ходил на море в Гърция и било много хубаво, искам да отидем и ние, кажете ми хубав хотел на пясъчен плаж и ако може, да е на два часа път от София".
Хора, да ви призная, в България аз през живота си не съм била на море на първа линия, а съм ходила стотина пъти по целия бряг (2-4 пъти годишно от бебе до трийсетинагодишна възраст). В Гърция съм била неведнъж. Не ми е приоритет и сега, обаче Simple Smile
Всъщност поправям се, била съм един или два пъти като възрастна, след 1990 г.

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 21:20 от Параход

# 587
  • В най - голямото село
Bled благодаря за снимките.
Би ли споделила и впечатлениата си за Elinotel Apolamare Hotel.

На тръгващите към Гърция, хубаво време и приятно изкарване.

# 588
В този ред на мисли бих се радвала да чета хубави (или лоши) впечатления и конкретни, подробни коментари за Халкидики и околности от новите потребители, с които те да бъдат полезни на следващите четящи и запътили се натам.

Далечните гръцки дестинации мисля, че има кой да ги осигурява информационно, все повече и повече Simple Smile

silvy_, коментари за село Ханиоти има на предишната страница в темата Simple Smile  Не са пълни, но дават отговор на някои от въпросите ти, не е лошо да се внимава малко повече. За хотела за съжаление не мога да помогна.

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 21:27 от Параход

# 589
  На мен ми прави впечатление,че масово хората се стряскат, като се каже,че трябва да ходят в Гърция на плаж с кола в повечето случаи. И няма как да обясниш, че това не е дефект, а ефект. Че е толкова хубаво да не плажуваш сред застроени площи. И че не е първа грижа хотелът ти да е с басейн и изхранване.
  По отношение  скъпия път до островите. Скъпо е,да. Но до някои острови (сега се занимавам с това) може да се измисли по-евтин вариант. Например до Хиос и Лесбос през Турция е поносимо.

# 590
  • София
Здравейте и от мен! Вече сме в  мрачната и студена София.... Брррррррррр Crazy Иде ми да запаля колата и да  се връщам към морето.Изкарахме чудесно на Атон, ходихме на така жадуваната от мен круизна разходка с корабче покрай манастирите.Уцелихме и време и в крайна сметка всички се върнахме доволни и отпочинали.Ако някой има някакви въпроси относно тази тривиална за повечето списващи тук дестинация- насреща съм.Лек път и хубаво време на Таис и другите, които  са се запътили  към морето.За мен остава да се " топля" със спомените и вашите разкази поне до август Hug
P.S Мерси за инфото за филма Мамма миа.Идва ми тъкмо навреме Wink

# 591
  • Варна
Сега, друг въпрос, че ужасно ме дразни масово заявяваната позиция "братчедът/колегата/на шуранайката баджанакът/свекърът е ходил на море в Гърция и било много хубаво, искам да отидем и ние, кажете ми хубав хотел на пясъчен плаж и ако може, да е на два часа път от София".
Хора, да ви призная, в България аз през живота си не съм била на море на първа линия, а съм ходила стотина пъти по целия бряг (2-4 пъти годишно от бебе до трийсетинагодишна възраст). В Гърция съм била неведнъж. Не ми е приоритет и сега, обаче Simple Smile

Със сигурност въпросите на този който ще ходи за пръв път в Гърция се струват странни и неуместни за този който е ходил 30 или 50 пъти и на туй отгоре е роден край морето Simple Smile
Да не забравяме че с тази тема върви и ''за седмица на море с 4члено семейства за 500 лв.''  hahaha

# 592
  • Варна
 По отношение  скъпия път до островите. Скъпо е,да. Но до някои острови (сега се занимавам с това) може да се измисли по-евтин вариант. Например до Хиос и Лесбос през Турция е поносимо.

Е да де ама има различни понятия за скъпо.В темата ''за седмица на море с 4члено семейства за 500 лв.'' някой се сърдеше , че в примерите не е включен бензина пък те били от Враца . Joy

# 593

Със сигурност въпросите на този който ще ходи за пръв път в Гърция се струват странни и неуместни за този който е ходил 30 или 50 пъти и на туй отгоре е роден край морето Simple Smile
Да не забравяме че с тази тема върви и ''за седмица на море с 4члено семейства за 500 лв.''  hahaha

Петре трябва да ги разберем хората. Хем искат почивка, хем не могат да си позволят повече. За което не са виновни те... но това е тема на друг разговор.
Ме ме дразни по скоро, че не се чете... има толкова много информация на първа страница. Не четат дори 2-3 страници назад. Не пускат търсачката. Влизат за първи път и бам ...."онзи въпрос" за ал ин-а на първа с пясъчния плаж, до 250 км., забавленията за децата, хубава храна и най-вече евтино ... и най съм се забавлявала на искането за "алея с цветя за да се разхождаме".
Честно казано вече смятам, че отговарянето на подобни питания по същество (а не с насоки къде да си намерят инфо) стимулира още повече този мързел, че даже се сърдят ако не им се снесе на готово....

# 594
Що, и аз обичам алеи с цветя... всеки път си ги снимам даже Grinning
Ама алея с цветя има и на баня Мадара, точно до водата, няма нужда да бият път до Халкидики - иначе за мързела си и нечетенето си абсолютно права.

# 595
  • софия
Започна. Приятно гледане cheers Детето е фен на абба  Laughing

# 596
Що, и аз обичам алеи с цветя... всеки път си ги снимам даже Grinning
Ама алея с цветя има и на баня Мадара, точно до водата, няма нужда да бият път до Халкидики - иначе за мързела си и нечетенето си абсолютно права.

Ама и аз обичам и то много.... но на фона на едни десетина реда изисквания...за нищо пари и накрая и алеята. Дойде ми в повече и взех да си се хиля.

# 597
 Личен принос към Мама миа от няколко фотоса.

Църквичката на скалата

Гледки от църквичката

# 598
Пуснах си и аз филма, благодаря на Анабел за подсещането.
И малко снимки от Дамухари от мен http://kari2.snimka.bg/

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 23:30 от Kari2

# 599
Ох с риск да сложа сол в сладкото, но....... пеещия Пиърс Броснан ми е на едно от първите места за най-комична гледка на света.  hahaha

Иначе залива е  Heart Eyes  А хотела от филма къде се намира? Някой разконспирирал ли го е?

Общи условия

Активация на акаунт