Бихте ли заминали сами на екскурзия?

• 15 980
  • 197
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Зависи като характер какъв човек си. Аз например обичам да съм сама и бих отишла с голям кеф  Peace

А по въпроса - ако ти се случи нещо - направи си една отделна застраховка, не тази, която предлага агенцията, групова. Направи си с асистанс, има такива, които поддържат асистанс на български. Ако избереш по- висока премия услугата е по- разширена. Те ти дават картонче с големи цифри с телефон за денонощен асистанс. Дори да припаднеш някъде и си сама, някой човек (или полицай) ще ти извади картончето и ще набере номера, то си е указано на него на няколко езика. Те затварят и връщат обаждането, вече знаят къде си, няма нужда да се обяснява. Знаят коя си, по телефонния номер. Изпращат всякаква помощ от която имаш нужда. Поемат лекарства, болничен престой, пемат един придружител - да речем се наложи престой в болницата повече от ден- два, плаща се пътя и престоя на един твой близък човек да дойде при теб. И т.н. може да разгледаш тази услуга в нета, темата е обсъждана в 'На път', има разкази на хора, които им се е наложило да ползват и как са протекли нещата. Аз винаги пътувам с такава застраховка. За Европа за седмица ще ти излезе 10- 15лв. За други континенти е по- скъпо. Роуминг задължително.

Абсолютно подкрепям. Като бяхме във Виена ни се наложи цял ден да прекараме в най-голямата им болница. Платихме си всичко, защото решиха, че като сме българи сме мошеници, но като се върнахме, Алианц ни възстановиха аболютно всичко след 3 дена Peace

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 16:21 от Аглея

# 91
Е какво да ти се случи?! Нали сте група. Не тръгваш сама с раницата на гръб!

Аз и с раница на гръб тръгвам.

# 92
Красива Белла за юли е , баш за най - големите жеги.  В интерес на истината това е периода най - беден от предложения , повече преобладават офертите за море.
Да ....... жега , както и да го погледнеш, но животът продължава момиче !
Предлагам компанията си, ако е решиш Виена !
Сподели цената, моля !
Единственото за, което искам да имам пари е за пътувания.

# 93
  • София
Единственото за, което искам да имам пари е за пътувания.

И аз така

# 94
Аз съм жена възраст и пред мене стои същият въпрос - как да тръгна сама на екскурзия. Миналото лято се престраших и отидох сама за 3 дни на море. Почувствах се ужасно сама  и на плажа и вечерите разхождайки по улиците на градчето, в което имах квартира. Това чувство ме преследва и сега като си помисля  да се запиша за екскурзия, а толкова ми се пътува.

Аз скоро се пенсионирах и съм се записала за почивка в Сицилия от 14 юни. Сама съм и ако има желаещи за същата дестинация нека да пишат. Предлагат се и екскурзии всеки дан, така, че няма опасност от скука. Ходила съм сама и на море и си изкарвам чудесно - с книжката под чадъра, вечер разходка покрай морето, няма деца и внуци да ми скачат по главата, няма кой непрекъснато да мрънка и да иска нещо, истински релакс. Човек, когато има възможност и желание трябва да осъществява мечтите си. Не плащам данък обществено мнение и не ме интересува кой какво мисли или ще си помисли.

# 95
Аз пък не бих тръгнала сама, но пък отидох сама да работя в чужда д-ва и там си останах. 
Познавам само 2 жени ходили сами -на екскурзия едната, на почивка другата.
Зависи как би се чувствала. Аз бих се чувствала самотна. А и какво искаш почивка/екскурзия. Аз например не си падам толкова по разглеждането на градове. Особено лятото. Хората тогава са по плажовете. Но ако на теб самотата не ти пречи и ако това е което искаш да правиш (ходене по жегите по забележителности и шопинг), не виждам проблем. Пожелавам ти приятно изкарване.   bouquet Колко дни е една такава организирана екскурзия на европейска столица???? Била съм само на неорганизирани екскурзии в Париж, Лондон, Брюксел, Виена, Братислава и други европ. градове нестолици. Не ме привлича мисълта че някой ще ми диктува къде да ходя и какво да гледам, кога да обядвам и вечерям и кога да приключа с обиколките. И да се движа под час.Но за някои хора това може и да е успокояващо, особено ако не знаят чужд език.

# 96
И аз гласувах с "да"!
Пътувала съм сама и то обиколка съм правила на няколко страни и хич не ми пукаше, даже си беше голям кеф - общителна съм, запознах се с хора от всякакви възрасти, никакви проблеми не съм имала / с изключение на изпуснат влак и съответно цяла нощ на гарата, но пък се запознах с две баби и направихме голям мохабет  Mr. Green/

Колкото до дестинацията - в Рим съм била през юли, беше жега, но не по-различно от България. Най-много тогава ни напече на Колизеума и Римския форум, но ако се подготвиш за жега /очила, шапки, подходящи дрешки и т.н./, не е толкова страшно.
Във Виена съм била само по Коледни празници и не знам как ще е през лятото, ама все свързвам лятото с Италия, а не с Австрия  Peace

# 97
Чудя се как масово тръгнахте сами, без оглед на дестинацията. Браво на вас.
Аз и в Южна Италия не бих отишла сама. Камо ли в Близкия Изток, Латинска Америка, Азия и Африка.
Единствено Европа бих посетила сама.

Добре, а с какво точно може да те успокои спътникът ти? Аз съм пътувала много, на почти всичкото ми обкръжение би се наложило да съм гид.

Пътувам с партньора си, но това не е, защото не ми се пътува сама. И ако тръгна с организирана група в Сомалия, еми няма да ми е спокойно много. Но в Близкия Изток, Азия, Африка и прочие има достатъчно сравнително спокойни места, които могат да бъдат посетени неорганизирано. А това, че съм с другарче, не виждам каква увереност би ми дало, ако и двамата отиваме там за първи път. Това казвам, без да подценявам факта, че на път е извънмерно глупаво да приспиш бдителността си или да ти дойде да се държиш като по-местен от Папата.

На местата, които ме притесняват, няма да отида нито с група, нито никак.

# 98
Веднага тръгвам. Без ад се замислям.  Peace
С две деца /на 5 и 8 години/ и мъж съм.  Simple Smile

# 99
  • тук-там
Стягай багажа! Аз съм за Рим - особено ако се подготвиш предварително и се "отцепиш" от групата. Няма нищо по-хубаво, да скиташ из уличките на Рим, да се загубиш в Трастевере...
Вярно, жега си е юли, но пък фонтани зад всеки ъгъл. Охладено бяло вино на покривка с каренца...
Ееех, размечтах се пак.
Виена е някак "по-голяма", разстояния, метро, транспорт... Иначе е прелестна по това време. Peace

# 100
ДА! (стига да имах тази възможност)

Но за сметка на това си организирах почивка сама с детето. Влакове, резервации, всичко. В рамките на България е, но смятам, че е достатъчно голям подвиг за мен.

# 101
  • на третия етаж
ДА! В момента обмислям екскурзия до Италия - Тоскана, през м. юни. Разглеждам оферти на различни агенции.
Иначе самоорганизирани пътешествия правим със сина ми. И двата начина си имат своето очарование.

# 102
Разбира се,че бих-давам всичко да тръгна сама за някъде....

# 103
  • София
Току що се прибрах сама от Валенсия, Испания. Беше великолепно. 5 дни разходки, шопинг, почивка. Ходила съм така и в Рим. На организирана екскурзия бях в Букурещ. Изобщо - много е приятно. Винаги има с кого да се запознаеш, това е и още един повод, винаги намираш нови приятели, правиш абсолютно само и единствено, каквото ти искаш, научаваш се на неща, които не си и подозирала. Когато  сте в група или с приятели, семейство, винаги има някой, който трябва да ннаправи нещата вместо теб - да попита за пътя, да купи кафе, да намери улицата на картата. Тук разчиташ само на себе си. Много е хубаво. Заминавай и не се колебай

# 104
mia_bella, аз съм била в твоята ситуация. Също бях необвързана на 23 и от любов всички колеги ме метнаха да почивам първа в края на май, първата седмица на юни. Ни  за море, ни за нищо. Имах заделени средства и въобще не се поколебах. Изкарах си страхотно, видях много места.
Добре беше, че за пътуването ме комбинираха с едно много приятно момиче, тийнейджърка, която беше с родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт