Колко често да се излиза?

• 64 375
  • 853
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Казвам че сме излизали с приятели и бебето е било с нас и сме се забавлявали , а иначе казвам че когато сме имали възможност сме го оставяли и сме си излизали само двамата. Но определено не е всеки ден. Всеки си ходи сам по банкети и разни служебни събирания ( при мен все се случва малкия да е болен де, ама късмет) .

А колкото излизането за час два с приятели - неусетно става 5-6 часа и прибиране в полуживо състояние. Защото бащата милия не е излизал отдавна и толкова са му се зарадвали и една две бирички са преминали в тостове и наздравици... А майката като излезе дали ще се върне в подобо състояние? Съмнявам се.

# 61
Майчинството е труден период, жената тотално променя начина си на живот.

Даа, а мъжът иска да си живее все така като ерген....    Laughing
А автора и той:жена му разпускала     Shocked   ходела по кафенца.....че ако е такава песен майчинството, що той не е излязъл по бащинство да гледа детето 1-2 години, а жена му да "се скапва" от работа?Ама надали този "татко" и подобните му ще се навият.....Лесно е, ама ако е на чужд гръб.

Поредната тема, която буди искреното ми недоумение:защо хора, които не са готови да пораснат и да живеят като възрастни изобщо се женят, че и деца създават?!    Thinking

По въпроса на темата "Колко често да се излиза?" нямам отговор.Някои не могат и вечер да се запрат в къщи, на други им стига веднъж месечно.Но това НЯМА НИЩО ОБЩО със семейство и бебета.

# 62
Странно ми е баща с бебе на месец да иска да излиза по няколко пъти седмично вечер с приятели. Прилича ми на опит за бягство.

# 63
Аз не виждам абсолютно нищо лошо в това таткото да излиза за час-два да се види с приятели вечер след работа. И също така подкрепям това, че не само на майката и е трудно първите месеци. Детето като беше на един месец, имаше ужасни колики и с ММ се редувахме да гушкаме, той ставаше нощем да я храни, и като цяло страшно много ми помагаше, за това никога не съм имала проблем да излезе да се види с приятели 1-2 пъти в седмицата, а и много често пък те ни идваха на гости. Аз също съм излизала с приятелки и съм оставяла малката на баща си да я гледа, дори в някои случаи той ми е висял на главата и ми е казвал да се разбера за кафе с някой и да изляза, така че предполагам всичко си опира до човека и индивидуалните нужди на всеки. Сега като стана по-топло естествено си излизаме заедно вечер с малкото тримата.

# 64
Не разбирам защо само на майката трябва да ѝ е трудно първите месеци? Тук имаме баща, който активно се включва в домакинството и грижата около бебето. Човекът има нужда да разпусне, нищо ненормално и егоистично не виждам. А ако той ѝ забрани да излезе, защото е в майчинство и трябва да гледа бебето? Противниците на излизането не сте ли имали нужда първите месеци да отидете на козметик, на спорт, да се видите с приятелка? Човекът не иска цяла вечер и нощ да го няма, иска да излезе за час-два да зареди батериите.
Против съм, защото за 10 месеца почти съм излязла два пъти без бебето, за да ида на фризьор за по един час, през който ми е звънял по 5 пъти да ме пита дали няма да се прибирам, и говоря за излизане през деня. Имах и едни ходения до зъболекаря, през които той с количката висеше долу да ме чака. Не съм излизала вечер, така че и той няма да излиза. Достатъчно съм вързана у нас, и за капак моят работи на смени, има дни в които го виждам за има няма 1-2 часа, остава и тях да ме зареже и да ходи някъде си, ако е искал да ходи само с приятели, да не е правил деца, това е положението.
Но както някои тук установиха, всичко е до дете и до семейство.
Има бащи, които успешно сменят явно майката, моят не е от тези. И ако се разберат тя да излиза един път седмично, примерно, той също, лошо няма. Но много примери имам на жени, които си гледат децата и са "закотвени" у тях, а мъжете им си "веят байрака"  излизат и не им пука изобщо дали пък на нея също не й се излиза. Ей такива направо ги съжалявам.

# 65
Не знам защо го емнахте човека за изказването за кафетата. Все едно не сте виждали майки, които буквално си отглеждат децата в хубавото време по кафенетата. Защото аз съм виждала. Както съм виждала и бебета, които ако останат 5 мин. в неподвижна количка се сърдят.

Не знам дали излизане за час-два е ергенски живот, за мен човек лишен от социални контакти извън семейството закърнява.

mysti, вашето е правене напук и е съвсем друг случай. Тук човекът казва, че няма нищо против да гледа бебето, докато жена му разпусне. За мен е също толкова осъдително баща да не може да гледа бебето, за да се излезе при нужда и желание майката. А и няма такива, които не могат, има такива, които не искат.

# 66
Все едно не сте виждали майки, които буквално си отглеждат децата в хубавото време по кафенетата.

Интересно кой им върши работата? Ако се прибират и лягат, добре. Но много от тях, като се приберат, започват с чистене , готвене, пране. 

# 67
Нормално е да излезеш двапъти в седмицата например за 2 часа. Бебето е много малко и си представям на женати какво и е. Ти не издържаш, а нея питаш ли я?
Помисли как да я подкрепяш сега, а не за себе си. Малко егоистично звучиш.

# 68
Все едно не сте виждали майки, които буквално си отглеждат децата в хубавото време по кафенетата.

Интересно кой им върши работата? Ако се прибират и лягат, добре. Но много от тях, като се приберат, започват с чистене , готвене, пране. 

Не знам, никога не съм имала възможност да се присъединя към такава групичка в кафенетата Mr. Green Моето не търпеше да седи на едно място. Може и те да са разправяли вечер колко им е било трудно и бащите да са вършели всичко, знам ли. А може и да са били организирани. Все едно, всеки има нужда от разнообразие. И не казвам, че ако денят с бебето е минал в кафето, вечерта не може да продължи с приятелка, но този път без бебето. Само че и бащата има право на същото.

# 69

Лошите свекърви  Wink

# 70
  • Sofia
Абе има жени и жени. Както по-горе казах познавам майка, която праща мъжа си да спи с бебето , а тя да цака карти с бири и другите мъже в кварталното кафе.

Както има и мъже и мъже. Час два при моя значи да не м у видя очите цяла нощ и да се върне кьор-кютук. Иначе е отговорен баща. И аз съм против излизанията му , ако ще се връща след един ден и пия-залян. А как мразя да не спи вкъщи ... Аз ако го направя няма да е много хепи.

# 71
Подкрепата трябва да е двустранна, потресена съм, че много жени разсъждават: Не искам на мен да ми е добре, по-добре и на двамата да ни е зле! Т.е. аз като не излизам и той няма да излиза. Според мен жената трябва първо да намери начин да се почувства отново човек, а не да изнемогва под тежестта на задълженията и да се озлобява към мъжа си, защото това е провалило половината връзки на човечеството. Казвам го при все, че моят мъж не е от най-големите помощници вкъщи.

А човекът помага на жена си и според мен нормалното е да седнат и да се разберат как могат да си съчетаят излизанията. Ако на жената не й се излиза - ок, ама да не спира мъжа си, а да си намери други развлечения вкъщи. На мен понякога ми се излиза, друг път мога да си седя с дни с бебето у нас, да си гледам филми, да си се занимавам с цветята, да си сърфирам из нета, да си чета и ми е перфектно. Друг път с бебето можем да посрещнем таткото от работа и да седнем за час-два на биричка с приятели.

# 72
Излиза се толкова колкото да не пречи на семейните отношения.
Като не й е приятно на току що родилата, аз, макар да не съм жена, не бих я ядосвала и дразнила.

# 73
...Противниците на излизането не сте ли имали нужда първите месеци да отидете на козметик, на спорт, да се видите с приятелка? Човекът не иска цяла вечер и нощ да го няма, иска да излезе за час-два да зареди батериите.

След като цял ден не е виждал очите на жена си и бебето, не виждам нищо странно в това да се очаква да е с тях.
За жената - тя е нон стоп с бебето, ако желае да иде на козметик/спорт - да, нормално е да се откъсне за 1 час от него. Не виждам какво общо има това с другото, все пак през останалата част е залепена за него.
Не съм против излизанията и срещите, напротив, просто не намирам никаква, абсолютно никаква причина тя да виси с детето вкъщи, а не иде и тя да изпие една бира или да поканят гости - хем ще са заедно, хем с приятелите.

Защото, пак питам - при работещи хора, които се виждат за по няколко часа, как пък толкова може да са си омръзнали, че те да им идват в повече  Crazy откъде идва това разделение - или приятно изкарване на бира или с половинката. Що или - или?

# 74
Специално при тези, явно е било нормално. Изведнъж жената е вързана в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт