Това пък е последното, което обсъждаме като сме в женска компания.

), понеже явно ти и твоят партньор сте постигнали една хармония във връзката, която е ценна във всеки едни човешки отношения. Никой от нас, застъпниците на "домашния уют" и излизанията по двойки, не би казал, че има нещо странно в това, щом имаш желанието, да прекарваш време навън и без половинката си.
Учудващото за мен е, защо и обратният вариант не се приема за удовлетворяващ партньорите, ако те нямат подобна потребност?!
Ние с ММ даже сме стигнали до един много сладък етап, в който се подканяме един другиго да излезем самостоятелно, когато обстоятелствата налагат това. Веднага давам пример – преди няколко седмици един добър приятел на ММ си прави рождения ден в домашна обстановка и всичките гости, очаквано, бяха само от мъжки пол – ММ в началото категорично отказа да отиде, какво щял да прави там, било му гадно, че ще ме остави за няколко часа вечерта и т.н.
Естествено, че аз никога не бих се натискала да го придружа на събитие, на което моето присъствие би било най-малкото неуместно, но реших, че няма смисъл той да не ходи, особено предвид, че става въпрос за един от най-добрите му приятели. Та, след много разправии и уговорки през целия ден, най-накрая успях да го избутам през вратата, да отиде и да се позабавлява. 
Склонен си на компромиси с разбиранията си тогава, когато човекът срещу теб е стойностен и заслужава това.
Именно поради тази причина, ми е, меко казано, странно да проумея мирогледа на господата, включващи се спорадично в темата.