Колко често да се излиза?

• 64 340
  • 853
  •   1
Отговори
# 825
Имаме си и общи и отделни приятелства и не виждам причина в това да се съмняваме дали се обичаме или не. Тя например миналата година като тръгна в един нов фитнес се запозна с няколко мадами и си излизат примерно след тренировка или събота и неделя. Какво има аз да се вра там та да ни стават общи. Като се замисля може и да си4 права обаче - те всичките са стегнати гаджета Simple Smile

Аз имам колеги от работата с които понякога пием по бира или играем тенис. Тя защо трябва да идва задължително? Това липса на обич ли е пак? Не нещо не ви разбирам много.

# 826
Elecotal, кое в думите ми те накара да напрвиш подобно заключение?
Същото съм написала и аз на предната страница  newsm78

От друга страна, ако нечий мъж гледа мачове, а жена му не, съвсем нормално е да иде някъде да гледа. Ако си харесват и предпочитат еднополови компании, пак си е ок да се виждат...

Не казвам, че вашето е лошо, само показвам, че има и други варианти, при които животът те врътва по друг начин. Примерно ние си имаме наша фирма, в която си работим само ние, предишната ни работа пък беше с друг работодател, но работехме заедно, т.е. и колегите ни бяха общи и сме ходили заедно на бира и т.н. след работа. Уреди сме си купили за вкъщи, не ходим на фитнес, така ни е по-удобно. И т.н.

Е как да нямам отделни приятели? Нали съм имала приятели/ки и преди да имам тази компания или ще създам нови приятелства в рамките на тази връзка?!

Ами примерно сте от различни градове и живеете в трети или пък в друга държава. Когато гостувате в родния си град и излизате със старата си компания, при свекърите/тъста-тъщата ли да седи половнката ви или да излезе и да се забавлява? Говорим за разнополова компания. Аз бях на 19, когато заживях с мъжа ми, чак сега разбирам колко благодарна трябва да съм на него и приятелите му, че ме канеха с тях, а не ме оставяха със свекър ми и свекървата. Не че са лоши хора, ама определено ми е по-интересно да ида на кръчма с приятни хора на моята възраст, отколкото да седя у тях  Laughing

За новите приятелства по-нагоре дадох пример, че пак течението може да ви повлече в една посока, не всичко може да се планира, а и не е нужно Peace

# 827
  • Sofia
   Както стана ясно от предишните ми постове, аз горещо застъпвам тезата за семейно прекараното свободно време, а не деленето на личното пространство на "мое" и "твое", т.е. в отбора на Човечето съм, но по въпроса за приятелския кръг съм на коренно противоположно мнение от нейното. Laughing За мен, доводът, именно общата аверска среда да е сериозна предпоставка за прекарването на свободното време заедно, ми звучи някак неубедително. Така е, защото колкото и рано в житейския си път да са започнали любовните си отношения двама човека (ние с ММ се запознахме, когато бяхме на по 20 г.), предполага се, че до този момент вече всеки от тях е изградил някакви дълбоки приятелства (я от махалата, я от училище, я от някакви други занимания). Ето, аз, например, познавам всичките приятели на любимия, но не мога да кажа, че съм близка с никого от тях – нямам телефонните им номера, не сме приятели във Facebook (а е важно да уточня, че там имам над 500 приятелства, т.е. не съм особено селективна в онлайн общуването си, Crazy), познавам ги по-скоро бегло и служебно, отколкото същински. Той е същият с моите приятелки... Wink И как би могло да бъде инак? Какво би го свързало с дамите от моя приятелски кръг?! Ако прояви някакъв нездрав интерес към някоя от тях, вероятно бих си помислила нещо друго, но не и че просто се държи приятелски. Mr. Green

Никога не съм спирала любимия да се вижда с някой негов приятел насаме или пък съм смятала, че е наложително и моето присъствие. Peace Правя това изказване, обаче, с уговорката, че аз се срещам доста рядко с моите приятели, както и той с неговите. Такива излизания, за каквито се говори в темата, от порядъка на няколко вечери в седмицата (?!?) Shocked, са не просто неприемливи, а направо немислими за нас, предвид колко напрегнат и забързан е съвременният начин на живот. Само мисълта за такова излизане през ден ме измаря. Laughing Така че, според мен, тук всичко опира до индивидуалните нужди на партньорите и това, доколко имат потребност от регулярно социално общуване. Peace

# 828
Е, не знам при такива разтегливи казуси какво да кажа...
Аз съм родом от София, не съм имала връзки с мъже от други градове, та не знам как бих постъпила.
Вероятно пак така, държа си на моята свобода Laughing.

# 829
...не сме приятели във Facebook (а е важно да уточня, че там имам над 500 приятелства, т.е. не съм особено селективна в онлайн общуването си, Crazy), познавам ги по-скоро бегло и служебно, отколкото същински. Той е същият с моите приятелки... Wink И как би могло да бъде инак? Какво би го свързало с дамите от моя приятелски кръг?! Ако прояви някакъв нездрав интерес към някоя от тях, вероятно бих си помислила нещо друго, но не и че просто се държи приятелски. Mr. Green...

Аз не ползвам фейс, но много мои приятелки са добавили мъжа ми, отивам да ги питам що дирят при него  Crossing Arms Mr. Green

Е, не знам при такива разтегливи казуси какво да кажа...

Доста често срещан казус по света, движението на хора е огромно.
Съвсем реална ситуация съм дала за пример, макар и под формата на теоритичен казус  Simple Smile

# 830
  Както стана ясно от предишните ми постове, аз горещо застъпвам тезата за семейно прекараното свободно време, а не деленето на личното пространство на "мое" и "твое", т.е. в отбора на Човечето съм, но по въпроса за приятелския кръг съм на коренно противоположно мнение от нейното. Laughing

А как поддържаш собствен приятелски кръг без да "крадеш" от семейното свободно време?

# 831
  • Sofia
  Както стана ясно от предишните ми постове, аз горещо застъпвам тезата за семейно прекараното свободно време, а не деленето на личното пространство на "мое" и "твое", т.е. в отбора на Човечето съм, но по въпроса за приятелския кръг съм на коренно противоположно мнение от нейното. Laughing

А как поддържаш собствен приятелски кръг без да "крадеш" от семейното свободно време?

При нас обстоятелствата са малко по-особени и може би това играе голяма роля – от доста години насам работя почасово и разполагам с много свободно време в делничните дни и по някаква странна случайност – повечето ми приятелки и изобщо по-далечни познати също са с плаващо работно време, други са безработни, а трети работят в семейните фирми на родителите си, т.е. не е проблем да си насрочим среща, по което и да е време на деня. Peace

И все пак... В предишния си пост уточних именно това, че аз не съм силно зависима от общуването с приятелите си в социален аспект. Случвало се е да има дълги периоди (от седмици, дори месеци), в които да не се срещам с никого, просто защото нямам желание или предпочитам да концентрирам енергията и времето си в друга насока. Чепат и нестандартен характер съм, често със странни приумици и виждания (човекът до мен също, между другото), та явно това е решаващото в случая. Laughing Peace

# 832
Е, хубу, свят широк, ясно ми е. Известно време учих в Германия, за нула време създадох нови приятелства, които продължават и до днес. С това дали отговорих...
Да потретя май за стотен път - имам си мои приятелства, на които държа и поддържам. Не правя всичките си контакти достояние на мъжът, с когото съм. Приятно ми е, а и необходимо да излизам самостоятелно, да не бъда постоянно придружена, независимо дали ще стоя в нас 3 часа, за да си сложа маска на лицето, или ще прекарам 5 часа при моя фризьор с куп приятелки, с които да пием кафе и да пробваме различни прически, или ще изляза с приятел/ка вечерта да пием по нещо, или да потанцуваме или.... все едно къде, кога и с кого. Имам си лично време и то си е мое и си е моя работа с кого и по какъв начин ще прекарам.

# 833
Е, а ако учехте заедно в Германия?  Laughing пак щяха да се появят нови приятелства, но общи.
Съдба бе, това е.

Разбирам те и не казвам да не излизаш сама, напълно нормално е да имаш отделен кръг познати, щом така се е развил животът ти. Просто че нещата понякога отиват в обща посока.

П.П. Темата е за нощни излизания, кафета през деня, фризьори и т.н. не влизат в обсъждането, за тях всички сме на едно мнение  Peace

# 834
Ми аз и нощните излизания ги слагам в кюпа Laughing, потресающо...

# 835
Ох, бе, не е потресаващо за нощните, нищо не казах за тях. Просто споменах, че това с кафетата и фризьорите написано така, излиза, че другите, които вечер излизат заедно, ходят и на фризьор, например, винаги заедно  Simple Smile

# 836
Ох, не е излязло така, разбира се.
Който, както иска и го разбира. Въпросът е да няма обидени и наранени в цялата история.

# 837
Нищо не знаеш ти за форумските легенди, точно така тръгват  Mr. Green ето, веднъж написах, че ако примерно трябва да се сготви и изчисти, вместо аз да ги направя едно след друго, докато мъжът ми седи на дивана, той ще хване едното, аз другото и после ще имаме повече време правим каквото си искаме. Заключението, което през месец се носи из темите е - Човечето и мъжът й месят питка заедно  Joy

# 838
Уф, няма да се връзваш, те завиждат Mr. Green, защото си имаш помощник, а те си нямат, хах.

# 839
Е как да нямам отделни приятели? Нали съм имала приятели/ки ...........
Ами, лесно!    Laughing
Той-от един град, аз от друг.Студенти в София.Естествено, създадохме общи приятелства, впоследствие и семейни приятелства с други студентски новосъздадени семейства.
След завършването, в неговия град, аз не познавам никого тук.Той ме запознава със старите си приятели и съпругите им, с някои от тях станахме приятелки, с други само добри познати.
Тук съм работила малко, трудно допускам нови хора до себе си, не можах да създам своя среда, непозната за съпруга ми.А и честно казано, никога не съм изпитвала подобна необходимост.
Първо, защото, както писах, не харесвам женско обикаляне по магазини, фризьори, масажи и прочие тъпотии, второ-не обичам и нощните запои по женски (аз никакви запои не обичам    Laughing ), трето-не си падам и по нон-стоп дъвкане на бебета, пюрета, кашички, акита и прочие детски "теми".И ми е напълно достатъчно приятелството с 2-3 дами, съпруги на приятели на мъжа ми, с които от време на време да се виждаме на по кафе/обяд.
Останалите ни излизания са семейни.
Мъжът ми също не си пада по нощните запои и купони, а и работата му е такава, че му позволява да се вижда с приятелите си и през деня.Ето, в събота, поради липса на друга работа, цял ден с двама негови приятели са сглобявали един компютър, пили са кафета,след обед бира ....вечерта домъкна компютъра (да се чуди човек що му е    Mr. Green  ), ама ето, вместо да се прибере при шантавата си жена    Laughing  ,той си е намерил "работа" и начин за разтоварване.

Общи условия

Активация на акаунт