Италия, 145

• 50 035
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Ами хората имат някакви супер нереалистични очаквания, че ЕС трябва да оправи всичко. Това няма как да стане, естествено. Както и сега си мисля, че половината хора, които гласуват не знаят какво трябва да очакват от един евродепутат. Аз в последните години виждам напредък, естествено далеч сме от европейските стандарти, ама то тези неща не стават с магическа пръчка.
Аз съм твърдо за европейския съюз, най-вече за държави, които имат нужда от външно управление тъй като вътрешното за нищо не става. Ние не сме Швейцария все пак.

Европейския съюз не е институция, а международна организация.
Ок. организация.

# 16
Немам нерви и време да влизам в дискусии, но на всеки здравомислещ и с малко икономическа култура, му е ясно, че е лудост да се мисли, че без ЕС нещата би били по-добри.
Дес,  не, не може да се замени с масло, ще го втвърди много.

# 17
А вие тогава съгласни ли сте да се затварят заводите/фабрики/ в италия и да се отварят в индия, китай или в източния блок.

# 18
Немам нерви и време да влизам в дискусии, но на всеки здравомислещ и с малко икономическа култура, му е ясно, че е лудост да се мисли, че без ЕС нещата би били по-добри.
Дес,  не, не може да се замени с масло, ще го втвърди много.
Дес , а в италия конкретно не беше ли по добре ситуацията преди да влезе в ес ?

# 19
Тогава олио? Не съм купувала маргарин сигурно от векове. Не че не ми харесва всъщност като вкус.
Ох дано да имам тая седмица вдъхновение да готвя и да го пробвам тоя сладкиш. Нали трябва да поддържам някак 6-те нови килограма  Laughing

Италия не е влязла в Ес, тя е от основателките.

# 20
Тогава олио? Не съм купувала маргарин сигурно от векове. Не че не ми харесва всъщност като вкус.
Ох дано да имам тая седмица вдъхновение да готвя и да го пробвам тоя сладкиш. Нали трябва да поддържам някак 6-те нови килограма  Laughing

Италия не е влязла в Ес, тя е от основателките.
Влязла или основала , питах по добре или по зле стана ..

# 21
Маркрит, да не би да имаш предвид някаква теза относно валутата евро? Иначе от 50-те години до сега Италия е видяла и десетилетки на икономически бум.

# 22
Маркрит, да не би да имаш предвид някаква теза относно валутата евро? Иначе от 50-те години до сега Италия е видяла и десетилетки на икономически бум.
Да.

# 23
Италия без ЕС щеше да затъне съвсем. Не е членството й там, а некадърното управление на местно ниво е проблема.

Деси, не мисля, че можеш да смениш маргарина с нещо. Ще се промени и консистенцията, и вкуса.

# 24
  • в едно миланско село
А вие тогава съгласни ли сте да се затварят заводите/фабрики/ в италия и да се отварят в индия, китай или в източния блок.

Маркрит, бизнесът върви където му е изгодно, харесва, или не, това е капитализмът.
що Германия не делокализира цялата си индустрия? нямам и аз, като Десита, ни време, ни желание да влизам в обяснения и дискусии, за мен, на местна почва са проблемите, не в ЕС.
дали беше по-добре преди еврото? да, беше, изкуствено поддържана ситуация, като да си говорим, че по време на комунизма в България е било по-добре. и друг път сме го писали, основният проблем не беше еврото, а липсващите контроли при въвеждането му, което позволи на всички частници да си обърнат 1000:1 и да разгонят фамилията на покупателната способност.

още ме хваща яд като се сетя как и Истат, и политиците, че и някои от приятелите ни 3-4 години ме изкарваха луда като им казвах, че всичко се е оскъпило. сега вече никой не помни колко струваха едни хубави маркови обувки (примерно). ми толкова, колкото днес струват нормални не маркови по веригите.

# 25

Това какво общо има с ЕС?

# 26
Кой иска да се обзаложим ,че рано или късно Европейският съюз ще се разпадне  Rolling Eyes Crossing Arms

И кой е казал ,че против него са само привържениците на Грилло. Thinking/аз също изобщо не го харесвам  Naughty/

Аз лично следя някои журналисти и пол.наблюдатели ,които нямат нищо общо с Грилло ,но са за излизането на Италия от тази общност. Peace

Не ми се спори повече,затова от своя страна слагам точка.

Дес,мерси ,непременно ще го направя. Peace Аз също използвам маргарин за някои работи.

10сент,имам голяма молба към теб  Praynig- напиши ми,ако щеш на лични ,лакчето дето са ти изписали за нокътните гъбички ,щото току що видях едно петно на големия нокът на сина ми... Praynig Praynig
Не ми се ходи с него на д-р за това.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 19:25 от fio'

# 27
За ЕС искам само да кажа, че този съюз еволюира и ще еволюира. Няма да се разпада ( освен ако не визирате под разпадане отпадането на някои държави, което е възможно да се случи)
ЕС е замислен като митнически съюз и все още в основни линии е такъв. Лека полека обаче се върви  към Европейски съединени щати, което аз мисля, че ще стане дори в рамките на нашия живот. В момента ЕС има много трески за дялане, но като цяло Европа няма друг начин да се движи напред икономически, освен в блок. Например е създал забележително тежка и скъпа бюрократична система, но аз не виждам реално бъдеще без ЕС, независимо че има моменти, в които съм песимист за някои държави в него.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 19:51 от 10 c`s

# 28
Не е лак, а е кремче, казва се Canesprо. Вътре има пила ( която аз не използвам, защото не ми е такова напреднало състоянието), крем и черотти. Аз за около 2 седмици май минаха ( не помня вече) мога да кажа, че проблема е изолиран, редуциран и след месец се виждам с нормален нокът и лакирана:)

# 29
Аз много мислих и реших да не гласувам.Не виждам смисъл да пращам хрантутници в европейския парламент.Който иска да гласува.

Общи условия

Активация на акаунт