Италия, 145

• 50 035
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Много ти благодаря. Hug
Още утре ще се купува.. ooooh!,тамън ще видя и за Вишито против изпотяване..

bouquet

Дес,твоето Алуме ,никъде не мога да го намеря.
Остава само пазара.

# 31
Ей това не го разбирам. Те с твоя или без твоя глас, пак ще отидат там. Ей с такова мислене все ще сме на това дередже. Много обичаме да се оплакваме, но когато ни се даде възможност реална нещо да направим нящо, що да се мъчим.

# 32
  • в едно миланско село

И кой е казал ,че против него са само привържениците на Грилло. Thinking/аз също изобщо не го харесвам  Naughty/

никой  Mr. Green

инак, то има и икономисти, които го твърдят това, даже и някои Нобелови лауреати. теории - бол, за всеки вкус има  Laughing

аз мисля като Лени, и като Десита, която днес просто ми взима думите от устата  Hug

# 33
  • в едно миланско село

Дес,твоето Алуме ,никъде не мога да го намеря.
Остава само пазара.

в Акуа е Сапоне го има. аз го купих, но още си е в опаковката  Embarassed

# 34
Ей това не го разбирам. Те с твоя или без твоя глас, пак ще отидат там. Ей с такова мислене все ще сме на това дередже. Много обичаме да се оплакваме, но когато ни се даде възможност реална нещо да направим нящо, що да се мъчим.
Щом си плащам данъците значи имам право и да се оплаквам.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 20:41 от MG18

# 35
  • в едно миланско село
Щом си плащам данаците значи имам право и да се оплаквам.

не е там работата, наистина ли не разбираш? какво се променя като си плащаш данъците и мрънкаш?

аз този път даже поименни кандидати имам и ще се възползвам от правото си поне да пробвам да пратя някой, който ще ми представлява интересите.

# 36
Значи аз смятам, че който не е доволен от ЕС може да се оттегли.
За мен това е донякъде е възможно за България, защото там по принцип Съюза се разбира като една форма на перестройка. Нещо да замажем, друго да вземем, но реални промени няма. Няма и реформи. Колко години станаха, откакто сме в ЕС и колко години преди това предприсъединителен процес и нещата са все така тъмно сиви и даже стават все по-безнадеждни.
Италия няма как да излезе от ЕС, това са популизми, няма как и да върне лирата. Но Италия може и трябва да влияе върху съюза и то твърдо, защото е стълбова за съюза икономика.  Като цяло моето усещане е, че на Италия се гледа като детето идиотче на масата, но това е защото представя идиот след идиот там. Хора без воля, с неясни принципи, с популистична посока. А може да е друго.

# 37
Фей,ми никой от посочените не ми представлява интересите,а мантрата щом не гласуваш значи нямаш право да се оплакваш , ми втръсна.До сега гласувах ,промяна -една голяма 0.Та реших,няма да гласувам ,но щом си плащам данъците,ще си мрънкам.

# 38
Ох, тръгнах да пиша за гласуването и мрънкането, ама се усетих овреме, зарекла съм се да не влизам в безсмислени спорове.
Иначе, членството в ЕС не значи автоматично, че ЕС ще ни оправи дереджето. Реформите в една страна са задача на правителството й, а не на ЕС. И много е лесно да се плюе и осъжда, без да се даде градивна алтернатива.

# 39
ЕС няма да ни прекопае нивата, но ни дава безплатно по една мотика и евентуално тор. Оттам нататък си е наша работа да си копкаме.

Ето тук има диаграма кой колко е внесъл и кой колко е взел от ЕС, което за България е ,че сме получили 11 милиарда евро, а сме внесли 350 милиона. Не е като да речеш, че ЕС нищо не е направил за нас.

И аз съм 'за' гласуването, но пък не гласувах днес, не съм информирана нито кои са кандидатите, нито дори къде се гласува.

# 40
Моята драма с Уизеър продължава.  Примирих се, че ще се връщам от София в ранни зори, и аха да кликна, че съм съгласна с промяната в полета, ме обзе едно съмнение - амо и ако полета натам, с който трябва да си отида в края на юли, също е сменен? Добре, че погледнах, наистина новият час на тръгване от Рим е в 7,40. Е, от София мога да си го позволя, на десет минути съм до летището, но за да стигна в Рим в този час, означава, да пътувам по нощите с влак от тук. Е няма да стане. Отказах полета, и чакам да ми пратят втори мейл за промяна на втория полет, че да откажа и него. Ще си взема нормален билет София - Наполи и обратно на Алиталиа, с разлика в цената само от 100 евро. Да им........ #Cussing out

# 41
много неприятно, а има ли някакво обяснение защо са сменили часа?
Аз съм скапана, тоя уикенд не можах да си почина много, вчера ми се обади бившия и вика аааа не си оставяй апартамента (щото нали трябва да напусна, не мога да плащам наем без да го ползвам). Всъщност не знам защо това ме разстрои толкова, цяла нощ сънувах кошмари.

# 42
Kakvi sa при вас резултатите предварителните от изборите ?
Кой води засега ?

# 43
41%  PD
21%  M 5 stelle
17%  Forza Italia

# 44
Имам въпрос, предимно към Лобардките, предполагам...
Думата stremizi само диалектна ли е или я има и в чистия италиански като stremizio или stremizia? newsm78

P.S.
А! Сетих се, че и още нещо езиковедско се канех да питам. Според вас допустимо ли да се изписват ударенията на ì и на ù в другата посока? Примерно sí, piú...
Четох една книга на издателство Einaudi, където всичките ударени i и u бяха така "наопаки". Иначе а и о си бяха с нормалните ударения, както и ударенията на е варираха според правилата...

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 16:08 от Barbabeau

Общи условия

Активация на акаунт