Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 517
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Някой спомена кори за орхидея - как разбирам, че трябва да се подменят? И кога се сменя саксията на орхидея?
Съвсем начинаеща съм с орхидеите, но искам да пресадя, защото не ми харесва субстратът, а четох, че е добре да са само кори. Друго, което четох е, че не е необходимо да се пресаждат поне 1-2години Peace

# 601
  • DE
Привет на всички Вас Hug
Видях снимките и прочетох коментарите.
Не бях влизала тук от няколко дни и доста имаше да гледам.
Само да спомена, че на пейката пред блока не слизам, че не виждам кой е там.
Танче, да ме поправиш-да не си помислите, че съм забягнала hahaha
-----------------------------
От мен цинии и флокс днес. Слагам в скрит текст, че да не ми се влачи чаршафО по страницата Mr. Green

Скрит текст:

Честити цветенца-подаръчета. Да им се радвате дълго-дълго!
-----------------
У наше село и камъка се пука. Такава жега настана пак от няколко дни, не е за разправяне.
Натискам се на сянка и не мърдам.

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 16:01 от matze

# 602
  • Пловдив
НезиHug Онова зеленото, дето си го хареса се пъне пак да прави детки- успее ли, за теб е първата!
 Маритека, честито!

На фона на тези прекрасни тераси няма сега да показвам моята, вместо това малко стайни цветя.
Захванатото от листенце каменно цвете, с огромни благодарности към Donchevas, обаче сега ако и по тези цветя се зарибя, ще я карам да ми изпраща и от другите два вида, които не успях да вкореня  Mr. Green

Като имам повечко време ще се постарая и за по-добра снимка

И подаръка от мъжа ми за рождения ми ден. Май е едногодишно, но поне човека сам го е избрал  Laughing

# 603
  • Benelux / Varna
Matze, много хубава градинка! Размечтах се да поседна на твоето столче с книжка в ръка. Браво! Красота е!

За орхидейките и аз скоро сменях на едната субстрата й, две годишна ми е, стори ми се, че стария е много стар и вече не е хубав. Иначе незнам на колко време трябва да се сменят.

# 604
  • София
Здравейте!
Имам нужда от бърза консултация - това семенна кутийка ли е? Какво да я правя и кога?
Извинявам се за качеството на снимките, дано се вижда добре.

# 605
  • Пловдив
На теменужка ли е тази кутийка? St. Dobri да каже за семеначета Simple Smile

Малко не по темата в тон с на Писенцето животинките- съседите на етажа  Simple Smile
Скрит текст:

# 606
  • София
На теменужка ли е тази кутийка? St. Dobri да каже за семеначета

Да, теменужка е. Ох, че съм и аз  ooooh!

# 607
  • на североизток от Рая
 Нелка, изчакай кутийката да изсъхне достатъчно и като е пред разпукване, премахни  и запази. Така мисля аз. Сега не е узряла, откъснеш ли я, няма полза от нея, семенцата са сурови.

Танче, много мили птичета. Толкова живот им в тези малки лястовички. Интересни са ми, макар че досаждат понякога с чирикането си.

А каменното ти цвете е със страхотен цвят. И ние имаме едно, цъфти по същия начин. Похвално е, че си го отгледала от листо и е стигнало до цъфтеж.

Аз сега чакам да отворят цвят теменужките. Две са напъпили, едната е от теб, бях те занимавала с името й. Мъничка е пъпчицата, но все я дебна, мира нямам.

Хубава вечер!   bouquet

# 608
  • Benelux / Varna
Ох разкошни са тия лястовичета  Simple Smile

# 609
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Нелка, изчакай кутийката да изсъхне достатъчно и като е пред разпукване, премахни  и запази. Така мисля аз. Сега не е узряла, откъснеш ли я, няма полза от нея, семенцата са сурови.

...

Хубава вечер!   bouquet

Peace всичко е вярно Simple Smile
аз не съхранявах, а направо засях във  влажна почва и под найлон (кухненско фолио).
 поникнаха бързо и много. не успях да ги пресадя навреме, основно от страх, и голяма част от тях загинаха.
оцелелите 9 показвах наскоро.

Blush сега повтарям експеримента със семенца от глоксиния  Blush

# 610
  • София
Благодаря!
Ще се опитам да отгледам нещо, дано се получи. Ще снимам ако има какво, обещавам!

# 611
НезиHug Онова зеленото, дето си го хареса се пъне пак да прави детки- успее ли, за теб е първата!
 Танче,много ти благодаря!  Hug  Дано успее този път! Praynig

# 612
Танче-много хубави тези лястовички.
Нези-ако можем кажи да пращаме и помагаме да  възстановиш тая красива градинка!
Хайде да покажа последния цъфнал лилиум.
  ухае страхотно. Heart Eyes
От едната страна са лилиумите,а от другата зокумите и си имам безплатни парфюми. Laughing

бяла далия от мама.

Още един цвят кана.
И още два цвята гладиоли,бяла и жълта.

# 613
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте, всички сте една от друга по-цветни!  bouquet
 pisenxeto,и аз да покажа моя ,може би последен лилум.Целият ми двор ухае от него само.Също ,като твоя е.Но пък на петунии не можах да се нарадвам тая година. Най-много 2 седмици и маната ги унищожава.Ама и аз не се отказвам - купих си още две... newsm78

И Зокума разцъфтя

# 614
  • Пловдив
pisenxeto, другата седмица вече се надявам на живо да ги видя тия красоти.
midkoo , мисля, че Нели беше ти писала същото, което ще напиша и аз- на мен нещо като не върви се отказвам. Това във връзка с петуниите, де. Ама ти май си упорит  Sunglasses
Нели, чакам с нетърпение да вида и аз цъфналата теменужка.
От мен по-хубави снимки на каменното цвете- от по-далече, от близо и от мнооого близо

Общи условия

Активация на акаунт