Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 586
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
Момичета ,4,50 лв разумна цена ли е за сентполия или е подвеждаща т.е. нещо не им е наред,не са кичести .....имаше 3 бр светло сини и цветарката ги беше сложила да се овлажняват /миналата седмица / и днес  цветовете им сякаш са попарени .....Пипнах почвата на другите , свежите ..направо подгизнали....дожаля ми за цветенцата ..... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 376
  • DE
Цветки разни

Скрит текст:

Беше днес леко топличко. Нагряха ми се малко старите кокали Mr. Green
Аз виждам всички снимки, само понякога са толкова грамадни, че е невъзможно да позная какво е цветето на снимката.
Ползвам Пикаса за качване на снимки. Там са и всички албуми от последните години.
Препоръчвам!

# 377
  • София
Аууу matze, бегониите върху дънера между иглолистните са направооо  Heart Eyes

# 378
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

Доби, за сега ще се въздържа от Стрептокарпуса.

...

късно е либе за китка  Whistling
купих и втория розов  Blush видя ми се по-розово розов и така  Blush

остана един лилав, бели няма и не е имало. сега мисля да дръпна две листа и да пробвам да вкореня  Blush не че нещо ми се получи от листата, дето ми ги изпратиха зимата момичетата, но като ме напъва ...  Confused
всъщност излъгах  Blush две момичета (те да си кажат кои са) ми изпратиха хоя. разделих една от клонките на две, паднаха две-три листа... и сега си имам три вкоренени резника и вкоренени листа  Crazy . трябва да снимам, вчера видях, че има нови израстъци.
имам си и няколко бодливковци Simple Smile Simple Smile Simple Smile и тях ще снимам, че не всички оцеляха и сега не знам какво е оцеляло Blush

# 379
  • Русе
st. Dobri, благодаря ти! Много мило от твоя страна,но не искам да те ангажирам, а прочетох,че ще си гледаш вече и два розови! Hug  Ще поогледам по малките цветарски магазини и се надявам да изскочи нещо,ако не като отгледаш вкоренени листа тогава!  Grinning
Нели, при теб е толкова хубаво нацъфтяло! Сакъзчетата са много свежи с големи и красиви цветове,нищо че не са водопади!  Hug
t_tabakova, много красиво и при теб!  Hug
matzeThinking  ти нещо много бегонии взе да показваш!  Hug 
Моята една голяма и прораснала стана, а другата не иска да цъфне и дори не и знам цвета  Crossing Arms

Не ми харесва как отрязва снимките форума!

# 380
  • Пловдив
Нели, matze  , благодаря че се включихте по моя въпрос.   bouquet При моите бордюрни, които гледам в момента започват да си правят семена , не излиза нов цвят след прецъфтелия- след като го махна отдолу си остава зелена пъпка, която изсъхва   Thinking , може би сорта е такъв.

Нели , много са ти хубавки цветята  Heart Eyes .  Аз скоро бях на гости при една приятелка и майка и има точно водопади, наистина много красиво, но освен някой друг трик явно и мястото е благоприятно, защото по всички  балкони  в съседство бяха така...

За калдъръмчетата нищо не казахте, някоя специалистка по тях няма ли?  Grinning

Аз в жаждата си за нещо ново, което да замести омръзналите ми с годините тагетиси вчера харесах и взех от цветарския 2 жълтурчета, които се наричали Газания , днес ги пресадих и ще чакам цветове.  Heart Eyes

# 381
Отново прекрасни цветя виждам  Heart Eyes

Стръкчетата от маранта, които отрязах и натопих, започнаха да пускат корени и се чудя дали стават вече за посаждане
Скрит текст:

Поне третото мога ли да садя вече? newsm78

# 382
  • на североизток от Рая

Скрит текст:

Поне третото мога ли да садя вече? newsm78

Можеш, макар че аз бих почакала още малко. Те бързо нарастват коренчетата, виж колко бързо се появиха.

Ан
, ако искаш нещо от моите цветя, само дай знак.  Hug

Маце, за петуниите е нормално да имаме различно виждане. И съм чупила, и не съм чупила и си растат винаги  и дълго цъфтят. Даже едната година като почнаха студовете, прибрах сандъчето вътре  и си цъфтя петунията цяла зима. Но после загина, не помня защо. Цветето си иска и мястото, и от сорта му зависи, има хора, дето им треперят, правят всичко най-най, а като не расте, не расте.

Аз сутринта правих снимки, има какво да ме радва, макар че цветята са едни и същи. Heart Eyes

# 383
Ще те послушам и следващия уикенд ще ги сложа в саксии  Peace

# 384
  • Бургас
Привет!Много цветно е станало тука.Все не ми остава време,но днес снимах малко по балкона и реших да се отчета.
бегония ,циганче и исусов венец

латинка и лантана

мушката от семена

Има още какво да показвам,но нека има и за следващи път.

# 385
  • София

За калдъръмчетата нищо не казахте, някоя специалистка по тях няма ли?  Grinning

Не че съм голяма специалистка  Wink, но калдаръмчетата искат много слънце, по-песъклива почва и умерено към оскъдно поливане. Ако са в градината, трябва да са на съвсем открито, в саксия - на пряко слънце, южна тераса. В противен случай се изтеглят и не цъфтят.

# 386
  • на североизток от Рая
 Аз пак се навъртам в мамата, ама доста пусто днес. Нищо, ще покажа няколко снимки, че да не остареят съвсем. Имам и нови, тях ще ги спестя за по-нататък.

Денима, много, много ми хареса цветът на латинката. Много обичам латинки, а тази е толкова нежна. Надявах се от моите семена да излязат различни цветове, две пакетчета имах, но са все червени, е, имам и една оранжева, но исках жълти, нюанси на червено, оранжево.  Heart Eyes
 Мушкатата от семена са  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, нямам все още цъфнало с геометрични фигури и точки, вече съм почти сигурна, че  е загинало. Жалко.  Confused

Ето от градината на майка:

Хубава вечер!  Hug

# 387
  • София
Ех че красоти  си показала, neli Heart Eyes И то след толкова дъждове и градушки, градината и цветята са прекрасни!

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 14:52 от sofyia

# 388
 neli, прекрасна градина!  Flutter

Мисля, че не съм си показала туите:

И един въпрос отново Crazy  Ако изрежа петуниите почти до дъно, ще тръгнат ли пак? Защото в едното съндъче са хванали брашнеста мана и вече е доста сериозно положението. Препаратът, който бях поръчала така и не дойде и го отказах.. Димитровчето ми беше хванало и след като го орязах, тръгна наново, но с петуниите не знам как стои въпросът. Пък и те са вече прекалено големи.

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 11:05 от barbaletka

# 389
  • Бургас
Петунии съм орязвала,но не съвсем до дъно и пак са тръгвали.Ако са много болни не знам дали ще се възстановят.От купешките разсади вече три ми се гътнаха.
Ето малко снимки от днес.

Общи условия

Активация на акаунт