Дила ханъм~Erkan Petekkaya & Ayça Varlıer~и партньори в сериалите~89

• 46 445
  • 742
  •   1
Отговори
# 585

...няма да си лягаме..ние още, ама да ви ги сложа Галип и Сабиха...на другата сутрин...след..предложението, последното! txtloves Heart txtloves

# 586
Поздравче... Hug
Синанчо /приятелят на Еркан/ и Теодора..някаква фолк фурия...

TEODORA & SINAN AKCIL - Cumartesi (TV version Kanal D - Turkey) - "В събота"

# 587
# 588
                      Здравейте мили момичета, простете ми малко не съм в кондиция.

Ще изкарам до край 43 серия.

Азер пред ковчега на баща си. Спомня си как баща му докато беше жив му каза, че не му прощава.  Азер сам си говори пред ковчега и казва на баща си доста злъчно: - Ти също заминаваш при брат ми!!!  Аз си мисля, че смисъла е такъв, че галеният син е бил Ихсан, а отритнатия е Азер.
Но галеният е умрял и баща му, който се държа лошо в предсмъртните си минути с Азер също умря.
                      Азер продължава пред ковчега:  - Доверяваш се на тези, които имат маски на лицата си и не видя колко подли са в същност. Говори за Дила и Ръза.

Хайдар и Ръза вечерят в ресторант.
Ръза  -  Майсторе, аз не искам Дила да живее  ниго миг в оня дом. Боя се, че този маниак Азер нещо ще направи на Дила!
Хайдар  -  Азер е способен да убие човек....
                Добре, а Вие  помислете за Вас....
                Можеше до сега да си смиете едно топло гнездо....
Ръза  -  Не е така лесно, майсторе. Сеит бей остави цялото си наследство на Дила. Всичко й прехвърли.
            Аз как да моля Дила да захвърли всичко и да дойде при мен. Слушах завета на Сеит бей.
            Бях там при издъхването му. Жалко, че аз всичко чух и видях, жалко.....
Хайдар  -  И какво ще правиш???....
Ръза   -  Не знам. Аз обичам Дила....
             Хайде да спрем тази тема. Да пием за упокой на душата на Сеит бей.
             Беше много добър човек...

Азер пред ковчега на Сеит бей в конака.  Влиза Дила....гледа го, мълчи, постоя малко и се отдръпна.

Погребението.   Пред ковчега  Азер непрекъснато обижда Дила. Казва й, че ще трябва да напусне конака и имотите въобще, че Азер е единствения собственик на наследството.
                Джанип пък и той една откачалка. Казва на Азер да убие Дила и да й вземе  наследството.

На гроба на Сеит бей. Дила, до нея Ерен ханъм. Много хора опечалени. Пристига Ръза и
                отиде при Дила и Ерен ханъм.  Сеит бей го погребват.

Ръза  -  Как си, Дила?...
Дила  -  Трудно е да ти кажа...
             Имам такова усещане, като че ли погребвам собствения си баща!...
             Когато умря моят баща, аз съм била съвсем малка и не помня!...
             Но сега ми е много....много мъчно....
Ръза  -  Как ми се иска да те прегърна и да намаля болката ти....
Дила  -  Благодарна съм ти, достатъчно е, че си до мен....
Ръза  -  Дила, аз разбирам сега не е най-подходящото място, но искам нещо да те попитам???
            Моля те, не оставай в този дом заедно с Азер!...
Дила  -  Той не може нищо да ми направи!...
Ръза  -  Както знаеш.... /на висок глас/ Приемете моите съболезнования!!!..../и си тръгва/.

Погребението мина. В двора на конака раздават за бог да прости айран и халва.

Къщата на Ръза. Фатма спи на спеснати пердета и е тъмно. Влиза Меликето и отваря
            прозореца.
Мелике  -  Хайде, дъще, ставай....Времето е чудесно...Успокой се...Всичко свърши...
Фатма  -  Майко, Сеит бей умря заради мен!!!...
Мелике  -   Това са глупости. Защо така говориш???....
Фатма   -    Аз ходих в затвора. Разказах му всичко.....казах му как Азер ме изнасили!!!...
                 Казах му, че ти си стреляла в Азер!!!....Всичко му разказах!!!....
                 Сърцето на човека спря заради мен....Заради мен спря!!!....
Мелике  -  Той не умря заради теб...Той умря заради своя подъл син.....
                Той  умря заради това животно!!!...
                Той не е разбрал какво животно е родил!!!... Умрял е, за да намери покой на душата си!!!...
Фатма  -    Ти какво говориш за Азер!!!....Какво???....Сърцето на човека спря, разбра ли!!!....
Мелике  -  Азер ще отговаря пред баща си на оня свят...Кълна ти се....кълна ти се...
                Ако те докосне, ще го убия със собствените си ръце!!!
Фатма   -  Майко, махай се, махай се, махай се....Остави ме.....Махни се!!!....

Меликето излиза от спалнята на Фатма. В хола влиза Хайдар -пита какво се е случило?
Мелике  -  Със всеки изминал ден, дъщеря ми става все по-зле и по-зле.
                Сега Фатма се чувства виновна за смъртта на Сеит бей.....
Хайдар   - Какво е това?  Сеит бей умря от сърдечен пристъп!...Или......Мелике, разкажи ми....
Мелике  -  Фатма е ходила в затвора при Сеит бей и му е разказала  всичко!...
                 Тя твърди, че сърдечният му пристъп е заради нея.....Не ме слуша....
                 Какво да направя, че да помогна на Фатма???....
Хайдар   -  Трябва й време, да остане насаме...Може да я изпратиш някъде....
Мелике   -  И какво там ще прави?...Ще се върне!!!...Фатма се нуждае от незабавна промяна....
                 Тя трябва да започне нов живот.
Хайдар   -  И как ще стане?
Мелике   -  Ако тя би срещнала някой младеж......мисля си за нов дом...годеж....сватба...
                 Чак тогава тя би забравила проблемите си....Какво да правя???

Край на 43 епизод.  Следва 44.

# 589

...няма да си лягаме..ние още, ама да ви ги сложа Галип и Сабиха...на другата сутрин...след..предложението, последното! txtloves Heart txtloves

Краличке, спомняш ли си в този миг, когато Галип каза на Сабиха  -Не искам никога да се събуждам и ти да не си до мен...."И тогава се наведе - тя с голи ръце, рамене и от гърдите й се виждаше и Галип се наведе и я целуна по вратлето, но по-надолу към гърдите й......Беше безкрайно вълнуващо и възбуждащо.  Страхотно.  Такива моменти имаше доста.

# 590
Кралице  Hug прекрасни гифчета  Peace Напълни ми душата  Hug

Сиси  Hug мерси за превода  Hug
Не ми остана време да слагам снимки, но утре, в други ден ще ги сложа. Пожелавам ви успех през тази седмица  Peace

Публикувано в туитъра на Еркан, но публикацията не е от Еркан....

YENİ SEZONDA Erkan Petekkaya ve Songül Öden’den yeni dizi duyanlara duymayanlara

Преводача така смота превода, че нищо не разбрах....  Naughty

# 591
Привет, Мамче..радвам се, че са ти харесали.. Mr. Green
На мен..не особено, не е хубаво видеото..ама това е, няма много останали записи..качени за нашето филмче у Ю Тубето...
Сиси, много благодарим, скъпа..чудесно е..като, разказваш..така...
А, за сутринта ..от онези гифчета, спомням си..много добре, разговора и милувките..у леглото..сутринта... Embarassed Embarassed Embarassed
Преводача, нещо ..се майтапи с тебе, а Мамче?? hahaha hahaha hahaha
Не е нещо..кой знае какво под снимката..съобшение за незнаещите и недочулите още..за новият им проект...на Сюнгюл и Еркан..в предстоящият, нов сезон..от септември! bowuu

# 592
# 593
# 594
# 595
Кралице много благодаря  Hug за разяснението на текста под снимката. Така е, понякога преводача хич не ме иска и направо ме обърква. Но може би зависи, този който е писал текста как го е написал. Ако е използвал някои диалект - няма как транслатора да го преведе правилно....

# 596

..пърха, пърха от..хубост и харизма...какъв ми е готин, а?? Mr. Green Naughty Joy Joy Joy Joy
Лека, Мамче! Hug Hug Hug

# 597

Айлин и Сонер...""Oyle bir gecer zaman ki""!

# 598
Доволна съм тази вечер от себе си, сладко ..ще си заспим..открих си една стара програма за колажи...сетихте се...с ффъркати, разни...нещица  hahaha hahaha...и елементи  hahaha...лека нощ на всички..този път, до утре! Hug

# 599
Добро слънчево утро

Прекрасен понеделник и щастлива седмица изпълнена само с положителни емоции, неочаквани добри случвания и само приятни изненади  Peace
Да ви е хубав деня на Светия Дух и късмет да ви донесе!   Two Hearts

Скрит текст:
Днес празнуваме Свети Дух!

Днес е празникът на Свети Дух, който дава живот на всички твари, чрез когото ни се даряват всяка мъдрост, всякакви духовни дарове и различни добродетели.
Този празник Църквата е установила заради величието на Пресветия и Животворящ Дух, Единосъщен с Бог Отец и Синът Божий. Чрез Него ни се дарява всяка мъдрост, живот, движение, Той е източникът на всичко живо.
Светите отци казват, че Светият Дух не е създаден от Отца, не е сътворен, не е роден, но произлиза от Него.
Светият Дух обогатява човека с духовни дарове и плодове духовни, украсява човека и с многообразни добродетели, прави го дърво добро, плодоносно, създаващо добри плодове (Матея 7:17).

Плодовете на Духа, по думите на апостол Павел, са: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание (Галатяни 5:22-23).

Общи условия

Активация на акаунт