Счетоводни въпроси

• 130 784
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 945
  • В полите на Пирин планина
От 01.04 до 10.04 се зачитат 5 работни дни платен отпуск. Това за смените не го схванах. Принципно по колко часа са? По 12 ли? Дневни и нощни? Как е този график?

# 946
Да 12 часови са попринцип 2 дневни , 2 нощни 2 дни се почива но този месец повечето пъти съм с 1 ден почивка. А това за смените са , е че в края месеца нали се изравнява колко дни сме работили и за месец от 30 или 31 дни може да имаш изработени само 16 смени. В края на месеца трябваше да почивам 2 дни и тогава ми пишеше 16 че ще имам за целия месец това включва и отпуската. След промяна вместо два почивни дни ще имам 1 и пак ми пише , че са 16 за целия месец. Всмисъл бяха 16 с две почивки, като го промениха с 1 почивка пак са 16. Това е защото при 17 ще трябва да плащат допълнителен. Труд

# 947
  • Русе
При изплащането на неразпределената печалба на собственика на ЕТ-то, да не забравите, че ограничението за плащане в брой до 10 000 лв. Ако са повече ги изплатате на няколко пъти.

# 948
Напускам работа и се чудя колко дни отпуска за 2018 ми се полагат. Имам 20 за 2017,които със сигурност ще ми бъдат изплатени, но за 2018 се колебая.
Аз ги изчислявам 7,ако се закръглява, но не знам дали да броя април след като бях в предизвестие?

# 949
Напускам работа и се чудя колко дни отпуска за 2018 ми се полагат. Имам 20 за 2017,които със сигурност ще ми бъдат изплатени, но за 2018 се колебая.
Аз ги изчислявам 7,ако се закръглява, но не знам дали да броя април след като бях в предизвестие?

Брои се и април, независимо, че сте в предизвестие, щом все още сте на работа. 7 дни за 2018 до края на април.

# 950
Lady Brinne,
Благодаря!

# 951
Здравейте, имам следния въпрос - март 2018 подадох Декларация 6 (декларация 1 я подавам редовно всеки месец) като СОЛ (фирмата е ЕООД) . Вчера като отидох в НАП да си подам декларация 1 и си поисках Справка за дължимите суми, ми излезе, че дължа  130 лв. за ДОО, ЗО и УПФ за подаването ми на Декларация 6 през март ( а както казах - аз с Декларация 1 си подавам и плащам ДОО, ЗО и УПФ и редовно си изчиствам дължимите суми).
С подаването на Декл. 1 през март, си платих на гишето на НАП всичко дължимо и справката беше вече 0.
Сега отивам и хоп - нови сметки - 130 лв. за ДОО, ЗО и УПФ към Декл. 6 (която беше подадена през март) и още 160 лв. за ДОО, ЗО и УПФ към новата Декл. 1, която подадох вчера.
Въпроса ми е трябва ли да ми искат пари за Декл. 6?

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 15:10 от sindarela29

# 952
  • Варна
Зависи какво сте декларирали в декл.6. Ако сумите са по-големи от общо внесените през годината, излизат задължения. Годишна данъчна декларация подали ли сте, изравняване на осиг.вноски?

# 953
Зависи какво сте декларирали в декл.6. Ако сумите са по-големи от общо внесените през годината, излизат задължения. Годишна данъчна декларация подали ли сте, изравняване на осиг.вноски?
Да, подадох Годишната декларация и тогава подадох и Декл. 6 . Аз от известно време си следя всякакви плащания към НАП и гледам да няма нещо изпуснато и неплатено - ходя лично и плащам винаги на тяхната каса, след това си искам Справка да видя, че всичко е на 0....но УВИ... с НАП никога е можеш да се разплатиш и да имаш чисти сметки.... Sad те винаги ще ти намерят нещо да им плащаш, че нещо им дължиш..... Правят много грешки те самите и трябва много човек да си следи нещата, защото после трудно можеш да се оправиш с тях.... Sad

# 954
Трябва да направиш засечка между подаденото по месеци в обр.1 и сумите в 6-цата за 2017 г. Може да има нещо грешно декларирано в нея и затова да има сума за плащане. Има време все още за корекция на обр.6.

# 955
  • Варна
 130 лева е горе долу един месец от 2017-та, да не би да си сметнала повече месеци.

# 956
Трябва да направиш засечка между подаденото по месеци в обр.1 и сумите в 6-цата за 2017 г. Може да има нещо грешно декларирано в нея и затова да има сума за плащане. Има време все още за корекция на обр.6.
Ами то нали ако е имало нещо щеше да излезе - аз от ноември 2017 подавам Декл. 1 директно при тях на гише и едновременно исках да си платя при тях, за да съм сигурна, че няма никакъв остатък (беше ми омръзнало все да има нещо да им се дава - затова много стриктно си плащах на място и исках да видя, че нямам задължени суми нито стотинка)....Откъде излязоха сега тези 130 лв. незнам.....
Къде трябва да се пита дали няма нещо объркано?

# 957
130 лева е горе долу един месец от 2017-та, да не би да си сметнала повече месеци.
Да, така е - за ДОО ми е начислено 75,96 лв.; за ЗО - 35,12 лв.; за УПФ - 21,95 лв. - общо 133,03 лв.
За 2017 фирмата ми беше работила от март 2017 до май 2017; после я пуснах отново през ноември 2017 и започнах стриктно да следя какво плащам и какво ми остава и гледах да нямам дори и 0,01 лв. за плащане - те нали все си измислят разни лихви дори и всичко да си си платил....
И сега откъде дойдоха тези 130 лв. нямам никаква идея.... Sad

# 958
  • Варна
Какви суми си посочила в декл.6 и пълни ли са ти месеците в осигуряване?

# 959
  • България
Здравейте, аз имам следния проблем. При приключването на първата година майчинство закриват фирмата и се разделяме по взаимно съгласие и аз започвам работа на друго място за 3 месеца като не получавам нищо от но и понеже работя. Сменям работата и работя още малко но нещата с детето не се получават и говоря с управител ката да си изляза пак в майчинство. Тя няма проблем но счетоводителката на фирмата " не разбира" от майчинство или по скоро не и се занимава и затова аз правя всички документи. Разбрах че трябва да попълня заявление 10 но по кой членове трябва да е 163 или 164 също така ми трябва и заповед за разрешаване на отпуска. Нея от къде мога да я изтегля за да я попълня? Нещо друго трябва ли ми? Мога ли аз да занеса тези документи лично в нои? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт