Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 26

• 47 778
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
На 28, но съм се настроила не много позитивно. Около мен има хора, които се опитват от много време. Иска ми се да вярвам, че при мен ще стане по-бързо и едновремено с това гледам да не се вглъбявам в идеята, защото ще се депресирам още повече.   Hug  Благодаря ви !!!

# 526
Момичета, в 13 г.с съм а чак след две седмици съм на ЖК...От няколко дни обаче имам ужасно течение и имам съмнение, че може да са гъбички! Последния път като бях на преглед АГ ми отказа микробиология, защото слагам вагинално утрогестан
Започнах да се притеснявам обаче, дали ако това са гъбички могат да повлияят лошо на плода или на оформянето на плацентата  newsm78

# 527
До колкото знам гъбичките имат значение за самото раждане т.е. тогава да не заразят детето, иначе преди това мисля че не са проблем.
Ето прочети повече тук http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/public-page.xhtml?articleId=1 … 09&pageId=171

# 528
Утрогестана спря ли го? Имаш ли сърбеж/парене? На мен ми започна силно течение след като спрях Утрогестана. Бях писала тук и още една майка се оплака от същото.

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 19:04 от kle0patra

# 529
Не не съм  спряла още утрогестана, сърбежа е само външно, а парене- нямам Sad
Благодаря ви за отговорите  Hug

# 530
Момичета, от две седмици не мога да спя като хората. Будувам до късно, лягам си към 2 часа но сънят ми е неспокоен, ставам през час. Пробвах с топло мляко преди да заспя, но не помага. Дайте съвет какво да правя.

# 531
Момичета, от две седмици не мога да спя като хората. Будувам до късно, лягам си към 2 часа но сънят ми е неспокоен, ставам през час. Пробвах с топло мляко преди да заспя, но не помага. Дайте съвет какво да правя.

Днес четох, че чаша вода преди лягане действала много добре, не съм го пробвала, но може и да помага пробвай  Peace и успех

# 532

Говори с лекаря си дали няма противопоказания да пиеш мелатонин. Доколкото знам не би трябвало да има, но не съм с медицинско образование.

Другият вариант е да спиш на по-хладно.

# 533
По назад в темата стана въпрос за пиенето на кафе по време на бременност , а Аз искам да попитам дали е хубаво вместо него да пия какао?

Купувам си нескуик и го разтварям във вода ,по - рядко в прясно мляко, и пия по 1 чаша на ден.

# 534
Последните две седмици и аз имам неспокоен сън. Потя се обилно, въртя се. Какво ли не пробвах. Спя на отворен прозорец, но като чели потенето се увеличи.

Дайте идея, как да се справя?

# 535
А защо непременно трябва да пиеш кафе или какао? Нищо му няма на какаото, аз лично съм скептична към млечните и не ги консумирам. Но ако на теб ти понасят добре, не пречи...
Ако искаш нещо за събуждане, пий един цитрусов фреш сутрин. Вит. С ободрява много.

# 536
Последните две седмици и аз имам неспокоен сън. Потя се обилно, въртя се. Какво ли не пробвах. Спя на отворен прозорец, но като чели потенето се увеличи.

Дайте идея, как да се справя?

Коя седмица си? Аз в по-напреднала бременност ми беше много горещо, но то си е нормално кръвообращението е засилено и за това, а понякога е и от хормоните. Иначе може да споделиш с лекаря си да не е нещо друго, защото например при проблем с щитовидната жлеза има засилено потене.

# 537
А някой имал ли е трептене или пулсиране на корема ? 

# 538
Зависи точно какво имаш предвид. Ако си след 26г.с. можеш да усетиш когато бебето хълца. Тогава се усеща като ритмично леко побутване. Като сърцебиене, но бавничко или близко до твоето (нали на бебето е почти двойно по-бърз). Моят мъник понякога хълца по 10-15мин. 2-3 пъти на ден.

# 539
Зависи точно какво имаш предвид. Ако си след 26г.с. можеш да усетиш когато бебето хълца. Тогава се усеща като ритмично леко побутване. Като сърцебиене, но бавничко или близко до твоето (нали на бебето е почти двойно по-бърз). Моят мъник понякога хълца по 10-15мин. 2-3 пъти на ден.

да 26 г.с.  съм вече .. как да го обясня , като вибриране ритмично ,но бързо .. сега се сещам ,че може и да е някой нерв или нещо подобно или от газове ,от храна .. предната вечер ядох люто  Wink

Общи условия

Активация на акаунт