Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 4

• 32 890
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • В светлината на слънцето
Ох, чудя се още дали да ходи на занималня. newsm78 Кака му в първи клас искаше и ходеше, като си тръгваше една идея по-рано в дните, когато има нещо извънучебно (тя тогава ходеше на плуване, таекуондо, класически балет, модерни танци и фигурно пързаляне, всичко това по нейно желание - луд умора няма Crazy) После във втори клас не ходеше, в трети, първият срок отиваше в месеца 1-2 пъти, вторият срок - хич. Но задължително оставаше за двата часа игра, тъй като тя рита съвсем сериозно футбол с момчетата от класа. Предполагам, че пак няма да иска в занималня, макар отдавна извънучебните занимания да отпаднаха едно по едно - сал едно плуване ни остана и несекващ мерак за фигурното, ама там проблемите са други - искат я за сериозен състезател и трябва да тренира всеки ден в Зимния дворец. С двама активно работещи родители, просто няма кой да я води, та... отпадна. Разказвам го всичко това, защото ако тя не ходи, което най-вероятно ще се случи, баба им ще лудне. Май ще бъдат в различни смени и жената ще трябва да тича насам-натам. То училището е близо, но... А ако са в една смяна, пак върху нея ще падне всичко, че тя изпълнява ролята на учител у дома и помага. То на каката вече много малко помага, но с малкото диване, което се пъне и не иска да чете и пише, ще види бая зор. А иначе аз много разчитам на нея, да ни е жива и здрава - навремето беше един от най-добрите и известни начални учители в София, записваха си децата при нея от другия край на града. Ох, ще го мислим. ooooh!

# 691
  • Sofia
Гушкан ще е до обяд.
Нашите бяха много навън. От към 11ч. и както нямаше зима... Simple Smile

# 692
Калина също няма да ходи на занималня.
В училище в предучилищната ги извеждаха всеки ден, стига времето да не е много студено.

# 693
  • В светлината на слънцето
Не ми се иска да ходят и двамата на занималня. При условие, че има човек у дома, направо ми е съвестно да ги оставям. Но пък не знам - да не й дойде на баба им в повече. Thinking Има време, ще го мислим.

# 694
Нашият син ще е по цял ден, защото свекърва ми, най-вероятно, ще гледа дребната следобедите, а двамата заедно ще ѝ дойдат в повече, поне сега, когато са по-диви и трудни за озаптяване! Поне ще пробваме, да видим как ще му се отрази...Друг вариант за нас няма. Confused
За спорта - напълно съм съгласна, че училищните занимания не са никак достатъчни и дребните със сигурност ще имат извънкласни спортни занимания по интереси!
По мое мнение гръбначните изкривявания по-често са от неправилна стойка дълго време, защото, казвала съм вече, имам такова и ми беше открито, когато бях на 5 и нещо, без да съм имала все още досег до раници и чинове. Профилактиката е много важна, както и научаването и постоянно подсещане за оправяне на стойката.

# 695
  • София
МОят син ще е цял ден. Нямам избор да бъде до обяд, не само защото училището е целодневно.

Все пак не всички семейства имат възможност да осигурят гледане на децата си от обяд вкъщи, така че не мисля, че целодневното обучение е толкова лошо при условие, че имате и право на избор.

# 696
  • ГОре на черешата...
По разбираеми причини моят ще е до обяд.

# 697
Моята госпожица я записах на занималня.
В нашия малък град почти нямаме избор на извън класни занимания. Стефи ходи от 3 год. на народни танци в читалището и все още има желание да ходи.
В нашето училище има направена т.нар. стая за игра/отдих, която се ползва само от първолаците. Зимата в нея се провежда физическото, в нея стоят в часовете за игра.

# 698
  • Sofia
Поръчах две силно препоръчани ми книжки, много хубави и рекох да ви споделя, пък може и да се зариби някой.  Grinning

# 699
Здравейте!
Да се запиша в темата и аз. На есен също имаме първокласник, който ще  е цял ден в училище, тъй като няма кой да го взема на обяд. Въпреки, че вече имахме първокласник преди 7 години, сега пак се вълнуваме много. В треска сме в избор на раница. За сега сме се спряли
на ето този  модел:

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/63068

# 700
  • Перник
Брей, много пишете, не смогвам да ви изчета...  ooooh!

Засега Калоян е "заявен" за целодневно обучение, пък ще видим как ще потръгнат нещата, че е свикнал от градината да си тръгва на обяд.
Все още нищо не сме купили, мисля да пазаруваме чак през септември. Не смятам да инвестирам много пари в раница, макс. 50-60 лв., и без това няма да я носи на гръб  Wink

# 701
  • Златна Добруджа
Ех, че хубаво сте се разписали  Hug

Моята госпожица ще е по половин ден. Не виждам особени трепети в очакване на училището, да не кажа, че въобще не се сеща  Mr. Green За четенето - сама се научи. Писане - с мнооого правописни грешки. Брат й не можеше нито едно от двете със започването на първи клас, сега се справя повече от добре в училище  Peace
Раница - мисля да взема на Габол /не е с твърд гръб, а е с две дунапренови ленти/. Хубава, лоша, дъщеря ми си я избра. Смятам да я окомплектовам с несесер и мешка в същия десен и да я получи за РД. Живеем на 5 мин. от училището.

# 702
И ние ще сме по цял ден на училище. Изобщо не ми се иска, но няма начин. Евентуално другата година ще мислим нещо различно. За раница се оглеждах, но още не са заредили кой знае какво по нашите книжарници.

# 703
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз на спорта в училище въобще не разчитам. Моят ходи и ще ходи на плуване, отделно искам да го запиша на нещо от сорта на карате. Но най-ценното движение си остава играта с децата навън , сега през лятото не се спира по цял ден, едва го прибирам в 22ч и то защото е тъмно  Joy

не разчитах в градинката, няма да разчитам и в училище  Peace
тренира джудо 4 дена в седмицата, сега е записан на плуване, смятам да го продължим и през учебната година, след месец заминава с джудо отбора на лагер. свито ми е сърцето, но бащицата настоява да иде сам, а треньорите казват, че няма проблем и друг път са водили малки деца

Laughing в нашето  Laughing училище има стая за отдих за децата до 4 клас, има и отделен физкултурен салон за тях. казаха, че ще има фитбол, ще се води от квалифициран кинезитерапевт, ще има и плуване, не съм сигурна като СИП или като ЗИП  Blush
звучи добре, дали ще е добре ще видим  Hug

# 704
  • София
Засега и ние сме заявили, че ще ходи на занималня, но ще преценим в движение. Ако има полза и не дописваме домашни вечер вкъщи, вероятно ще я оставим. 

Спортът си е наш ангажимент и не разчитам на училището за това.
Засега ходи 2 пъти на седмица на плуване, ще добавим и някакви танци или художествена гимнастика. На ортопед ходим задължително веднъж годишно.

Не съм съгласна, че изборът на скъпа раница значи, че сме се поддали на рекламни и маркетингови трикове.

Общи условия

Активация на акаунт