Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 4

• 32 908
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  Дано!  Laughing Надявам се, че изглеждат едни тънички, нежни , пък Дръндьо е оле-мале. Малкият е много различен. По-кротък, по-изпълнителен, но и от него очаквам "характер". Ще го видим.  Sunglasses

Вашите деца вълнуват ли се от предстоящото училище? Моето постоянно обяснява колко е щастлив, колко се вълнува.  Thinking Изобщо не се разстрои от завършването на гранината, за разлика от майка си. Очаква си училището и това си е.

# 646
  • В светлината на слънцето
Изобщо не се разстрои от завършването на гранината, за разлика от майка си.

Нали?  Mr. Green Тържеството за завършването някак не го усетих, но когато отидох да го прибера за последно в последния ден и като му ударих един рев пред учителката - тя реве, аз рева... картинка. И като тръгнахме, нашият ме гушка и казва: "Споко бе, мамо. Аз в училище ще си намеря пак приятели". hahaha Да се смееш ли, да плачеш ли. Joy
Иначе той е много по-прилежен и изпълнителен от кака си. Пак е супер енергичен, но не е така разпилян като нея. И е супер контактен. Отсега са го бройнали да казва стихче на откриването. Бъдещата му класна (тя го познава много добре, тъй като беше в съседната стая на кака му) каза, че за него била сигурна, че няма да се стресне и притесни, и ще си каже стихчето и затова го е предвидила. Иначе той много не го дава в момента училищно - онзи ден баба му пробвала да го провери дали не е забравил буквите, а той веднага опонирал, че по време на ваканция това си е жива експлоатация. Къде е чул думата, не знам. Като казах, че се готви за политик, хич и не се шегувах. Mr. Green

# 647
  • София
... по време на ваканция това си е жива експлоатация. Къде е чул думата, не знам. Като казах, че се готви за политик, хич и не се шегувах. Mr. Green

Хахаха! Затапил ли е бабата?!  Joy Joy

Аз изобщо не съм демократична. Той много неусетно се научи да чете и сега четат и двамата под строй. На баткото 50ина страници, на дребен-10ина. Не, че ми е важно, но иначе дразни брат си и той се сърди с право.  Wink А така се чувстват равноправни и заедно се опитват да изклинчат.  bowuu

# 648
  • София
Моят син завърши ДГ с нетърпение, беше се отегчил, не му беше интересно. Да не говоирм, че я завърши и болен  ooooh! Сега все за училище говори, но според мен хал хабер си няма какво го чака  Tired

А и аз нямах търпение да завърши тази ДГ, много се разочаровах накрая от всичко.

# 649
При нас драмата беше, че бяха страхотна група, със страхотни учителки в страхотна градина. Много хубави спомени останаха от този период. Децата бяха невероятни приятели, но се разпръснаха. Tired
Иначе аз наистина ваканцията я давам като ваканция - само игри. Но с каката нямам проблеми за четенето, тъй като на нея това й е страст. Научи се много рано да чете и пише, и сега изчита количества книги. Вече подхвана и тези за възрастни - на морето като нямаше какво и грабна една моя книга. Той обаче не е по четенето. Трудно му е да чете още и баба му опитала жената поне буквите да преговорят (тя е била начален учител и то от класа, та явно решила да даде малко тласък). Ама - достоен отпор. Mr. Green

# 650
  • София
   Catty m, какво се е случило накрая? Ако ти се споделя, разбира се.  Peace

И нашата градина беше много добра, та затова ми беше тъжно. Дано и в училище е така.  Peace

# 651
  • Sofia
Мирама, чаровник е Борис, а с тая кратунка пък...  Heart Eyes

...Това чантЕ изглежда подходящо ако всичко стои в училище и се носят 2 тетрадки и моливчета. .
Аз точно за такъв случай го харесах.  Simple Smile Ние ще сме така.
Въпреки, че аз вече съм купила такива каквито ти описваш и то 3 броя, показвала съм ги. Simple Smile
Но има вероятност да си ползваме тази от ПГ, която е мнго добра - не голяма, с външен джоб за шише и такъв за храна, с твърд гръб и тяло, та не се мачкат тетрадките вътре, със закопчаване пред гърдичките. (покзавала съм я и нея). Много съм доволна от нея.

Ох как сте се разписали, докато изровя раницата аз... ще ви чета след малко, че ми е терсене така на чернова...

Ta... Гушкан не се вълнува от у-ще, за сега я интересува отделянето в нейна стая.  Simple Smile
Книжки си чете достатъчно по собствена инициатива и с тези карти се занимава също

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 19:26 от Morena

# 652
Нашата ваканция тече с пълна сила. Откакто свърши учебната година изобщо не се е сетила за училище. Вече направихме две морета в Гръция, един летен лагер на планина, една седмица при баба си и една седмица на разни прояви в София. Нито учене, нито смятане я вълнуват. Чете само като й доскучее вечер. Лагерът беше страхотен. Много ме е яд, че чак сега ги открих. Само храната беше не много приемлива по моите разбирания, но се преживяваше.

# 653
  • София
Така като ви чета повечето дечица могат вече да четат.
А моят го вее вятър  ooooh!
Познава буквите, прави срички, но дотам.
В главата му само игри, въобще и хабер си няма какво го чака. Мисли си, че училището е нещо като нова детска градина. И понеже самата ни ДГ работи и през лятото, той продължава да ходи в нея и краят на учебната година си беше за него като край на всяка друга година в ДГ.
Досега ходи на два лагера, по-следващата седмица заминаваме на морето. Като се върнем пак ще ходи на ДГ, с още един лагер в началото на септември и така до 15-ти, като преди това - големият му личен празник РД.

Не съм харесала още раница, но и да си призная честно - не разглуждам усилено.
Май в един ден ще го оборудваме младежа с всичко необходимо и затова не го мисля от сега.

# 654
  • София
   Catty m, какво се е случило накрая? Ако ти се споделя, разбира се.  Peace

И нашата градина беше много добра, та затова ми беше тъжно. Дано и в училище е така.  Peace

Мисля, че го бях споделила (дали не бе в другата тема за ДГ newsm78) - учителките накрая не искаха да направят тържество за завършването, искаха да минат с една екскурзия, която се организираше, какво толкова... След като всички родители скочихме, че е хубаво да има тържество и т.н. направиха някакво. Удостоверенията обаче не можели да ни ги дадат, трябвало да си платим таксатра за май месец и тогава срещу разписка си ги получихме... Както и да е. Много се разочаровах накрая, това бе като черешката на тортата така да се каже след 4 години.

# 655
Удостоверенията мисля, че навсякъде се вземат едва след като се плати таксата. Не знам да има градина, която да ги даде предварително. В крайна сметка има и немалко тарикати, които като го получат и ще си дигнат чукалата - иди ги търси. В групата на Сашо нямаше такива, но на кака му имахме 3-4 такива бройки, които все гледаха да минат метър - в доста от случаите успяваха между другото. Та ги разбирам хората за това. Виж, за тържеството - не са прави, ама никак. Все пак е финал някакъв на един период от живота на децата.

# 656
  • София
Удостоверенията мисля, че навсякъде се вземат едва след като се плати таксата. Не знам да има градина, която да ги даде предварително. В крайна сметка има и немалко тарикати, които като го получат и ще си дигнат чукалата - иди ги търси. В групата на Сашо нямаше такива, но на кака му имахме 3-4 такива бройки, които все гледаха да минат метър - в доста от случаите успяваха между другото. Та ги разбирам хората за това. Виж, за тържеството - не са прави, ама никак. Все пак е финал някакъв на един период от живота на децата.

Не, не навсякъде е така, да не говорим, че нямат законово право на това (като имаш предвид и новото правило за записването на първокласниците от тази година), както и да ни се искат авансово такисте за сборните групи за юни. Тарикатите могат да ги гонят в рамките на закона - всички данни ги имат в ДГ.

# 657
В училище такива проблеми не сме имали с удостоверения. Но там си е друго все пак.

А за раниците....честно казано ми е малко истерия и преувеличаване на това как ако не е твърда раницата, учебниците щели да се мачкат и др. подобни.
По мое време, пък и при сестра ми, твърди раници не е имало. Или поне нито един от съучениците ми, или нейните не са имали такава раница. Не съм забелязала учебниците да са на баница, или крайно амортизирани. А сме ползвали доста стари учебници, защото тогава все още не се купуваха, а раздаваха всяка година от библиотеката.
Ясно е, че това е до голяма степен трик на производителите....а родителите естествено се връзват, в стремежа да дадат най-доброто на децата си.
Една пластмаса (дъното) и малко плат, светлоотразителна лента....ще ме извиняват, но себестойността им е далеч под цената, за която се продават тези раници.
Не че аз не се поддадох и не купих такава. Но човек спокойно може да спести тези пари...

# 658
  • Sofia
А за раниците....
Не че аз не се поддадох и не купих такава....
Тъй де.  Grinning

Та всеки да си купува каквото иска, важното е на него да си му харесва и да е във възможностите му. Simple Smile

А времената са толкова различни, че не е за думане просто...

# 659
А за раниците....
Не че аз не се поддадох и не купих такава....
Тъй де.  Grinning

Та всеки да си купува каквото иска, важното е на него да си му харесва и да е във възможностите му. Simple Smile

А времената са толкова различни, че не е за думане просто...

Абе така де....но пък хората без големи възможности защо трябва да се чувстват зле и кофти....че не са по модата.
А иначе, честно казано не ми харесват. Като пластмасови кутии за много пари са....вярно, качество, фасон и т.н., ама...

Общи условия

Активация на акаунт