Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 75 429
  • 896
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Колебая се между две съдомиялни машини. Споделете мнение, моля.

http://www.technopolis.bg/b2c/details/687405/P11100501/Sadomiyal … a-AEG-F-65410-M0P

http://www.technomarket.bg/products/09136453/bosch-sps-58m18eu

Горе-долу се ориентирах за нивото на шум и някои други неща. Боша май има повече екстри.

# 76
Наложи ми се ремонт на съдомиялната-Беко.Оказа се суперелементарно-прекъснато кабелче.Но си поговорих с техника и го питах каква марка би препоръчал,ако някой купува сега-отговорът му беше-"Вземи най-евтината". Оказа се,че на 3 места в света се произвеждат важните части на миялните,ако може да му се вярва. Дизайн,кошници,корпус и т.н. си го правят отделните заводи.Това като отговор на инеса.
А на Метличина бих казала-като почнеш употреба на уреда се оказва,че не ползваш повече от 2-3 програми,не ползваш половин зареждане/особено пък при 45 см. машинка/,можеш да се лишиш и от отложен старт. Аз го ползвам,заради нощната тарифа,но едва ли някой ляга преди 23 часа-т.е. пуска и ляга Grinning ,ако няма отложен старт.

# 77
  • ВАРНА
А на Метличина бих казала-като почнеш употреба на уреда се оказва,че не ползваш повече от 2-3 програми,не ползваш половин зареждане/особено пък при 45 см. машинка/,можеш да се лишиш и от отложен старт. Аз го ползвам,заради нощната тарифа,но едва ли някой ляга преди 23 часа-т.е. пуска и ляга Grinning ,ако няма отложен старт.
Напълно подкрепям

# 78
Благодаря Ви!

А във вашите съдомиални по 45 см по колко бр чинии реално събирате - да кажем ако пише, че е 9 или 10 комплекта?

Според вас коя марка е по-добра - Бош, Сименс, Горение или някоя друга?

И още нещо се сещам - нашата ще е за пълно вграждане, т.е всички бутончета ще остават скрити. Обаче на много модели точно за пълно вграждане пише - електронен индикатор за оставащо време.
Къде ще е този индикатор като от вън няма нищо и за да се видят бутончетата, трябва да се отвори вратата, т.е да не работи?

# 79
А във вашите съдомиални по 45 см по колко бр чинии реално събирате - да кажем ако пише, че е 9 или 10 комплекта?
На този въпрос не мога да отговоря, защото никога не мия само чинии. Моята се води за 10 комплекта. Успявам да напъхам тенджера/тава , 10-тина чинии, купа от салата- това на долния рафт. На горния слагам чаши и купички предимно , може и малка тенджерка.
Общо взето с времето се научаваш кое къде да слагаш, за да побереш всемъзможни неща  Mr. Green

# 80
Аз установих, че в малкия ми бокс със съдомиялна дълбока 60см, няма да мога да си отварям едното крило на шкафа под мивката  Sad Confused , защото ще го закрие. Случайно да има по-плитки съдомиялни?
Май няма, нали - само по-тесни  newsm78

# 81
за еднаквите части и евтините миялни не съм сигурна: има добри модели и в по-достъпните и в по-скъпите, затова въпросът за "кой модел" е важен. например имам тра яка и скъпа фурна аристон, която обожавам и скъп и ужасен модел хладилник аристон - а има и добри техни хладилници.

# 82
Защо да не са еднакви частите?Нима производителите на миялни си произвеждат помпите сами, например? Не съм компетентна по въпроса с конкретно тези помпи,но надали. Производителите на помпи са специализирани. Но чия и коя от производството им си вложил,е друг въпрос.
И Малинка,не се заяждам,но какво разбираш под добър модел? Доколкото чета във форума,почти всички са доволни от измиването на своите. Той принципът е един.Друг е въпроса коя какви екстри има,дали са ти нужни всичките. Въпросът е да не започне да се разваля малко след като и изтече гаранцията.
Много хвалят Бекото,моята е такава.И аз я хвалех,докато не се наложи да викам въпросния техник. То пак си я хваля,де,защото прекъснато кабелче не е кой-знае каква повреда,но човекът каза,че и Бекото не е това,което е било преди години. 

Благодаря Ви!

Според вас коя марка е по-добра - Бош, Сименс, Горение или някоя друга?

Реално събирам не повече от 14-15 чинии.Другото са купички,чаши,купа за салата,тенджери.

# 83
аз нямам Беко, но от разговори с приятелки съм останала с обратното впечатление, че Беко преди са били зле, но са ги подобрили, не знам Peace

# 84
И Малинка,не се заяждам,но какво разбираш под добър модел? Доколкото чета във форума,почти всички са доволни от измиването на своите. Той принципът е един.Друг е въпроса коя какви екстри има,дали са ти нужни всичките. Въпросът е да не започне да се разваля малко след като и изтече гаранцията.

аз не мисля, че се заяждаш, а че задаваш въпрос  Simple Smile
давам ти пример: когато си купувах фурната, по стечение на обстоятелствата човекът, който ме консултира последно, беше много добре запознат и като видя какво мисля да взема ме посъветва да взема по-стария модел, защото в новия са направили промяна, която се е отразила на печенето и не е толкова добър.
оттогава се интересувам от конкретен модел, освен от марката
колкото до мен, все пак купих съдомиялна bosh. ще кажа какви са ми впечатленията след няколко седмици

# 85
В крайна сметка взех AEG-то. Ще видим след време дали избора ми е правилен.

# 86
Момичета, какво мислите за тази?
http://www.pazaruvaj.com/sydomijalni-mashini-c3171/indesit/dsg-051-p41956438/

По принцип си търся свободно стояща съдомиялна -45см( то не че има и за нея място, ама съм се навила да си купя и това е,а за по-голяма хич няма място) за 10комплекта. Всъщност не знам дали има голяма разлика с тези за 9 комплекта. Искам нещо евтино, но и качествено, може и 2-ра употреба/с транспортен дефект, но не можах да намеря по сайтовете. Ако сте видели някъде, кажете.

# 87
  • София
иванита, кажи откъде си, как да те насочим иначе  Simple Smile

# 88
иванита, кажи откъде си, как да те насочим иначе  Simple Smile
От Велинград съм. Тук няма магазини за уреди 2-ра употреба, дори за нови са много зле заредени, така че най-вероятно ще поръчвам по нета - не че ми се иска много. Като вариант може да отида до Пловдив и Пазарджик.

# 89
  • София
иванита писах ти  ЛС  Peace

Общи условия

Активация на акаунт