Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 76 493
  • 896
  •   1
Отговори
# 435
Колко ток се изразходва с миялната /горе-долу/ на месец при ежедневно ползване?

# 436
  • София
Зависи коя предполагам... на повечето си пише в данните за разходите.

# 437
Зависи коя предполагам... на повечето си пише в данните за разходите.

Да, то има разлика, но горе-долу в левово изражение....

# 438
  • София
Не мога да ти кажа, знам, че ми падна малко сметката за ток след нея (защото иначе мия с вода от бойлер - 1 голям ми отиваше за чиниите дневно горе-долу).
Разход на енергия (kW/цикъл на миене):
0.92

Годишен разход на енергия:
262 kW

Това са някакви средни стойности ориентировъчни за нашата, може да си сметнеш...

# 439
благодаря ти!   bouquet

# 440
  • София
За тока не знам, но водата ми падна драстично при ползване на миялната, както каза един колега "....бе тя жената с 9 л. една вилица изплаква а миялната мие всичко с 9л. вода .......".
За 1 месец на кухненския щранг - закачена пералня и съдомиялна - не се навърта и 1 кубик даже.

# 441
  • София
Ми аз водата не мога да я схвана 2 месеца по-ниска, сега си е както преди да купим машината... нищо повече или по-малко от обичайното не съм правила, може нещо в засичанията да е имало проблем не знам, но тъкмо се зарадвах, че е паднала водата с машината, а тя се върна на старата си сума... ще видим следващата сметка.

# 442
Ми аз водата не мога да я схвана 2 месеца по-ниска, сега си е както преди да купим машината... нищо повече или по-малко от обичайното не съм правила, може нещо в засичанията да е имало проблем не знам, но тъкмо се зарадвах, че е паднала водата с машината, а тя се върна на старата си сума... ще видим следващата сметка.
Може сметката за вода да ти е същата, но пък имаш повече свободно време да свършиш нещо друго, например да си починеш малко   Flutter

# 443
  • София
хахахах, да... спестява ми 20 мин Simple Smile Но все пак 5 лв по-малко за вода, се забелязваше в сметката (не че събарят)
Всъщност не съм сигурна дали спестява много време... първо да я заредиш, после да ги извадиш и подредиш по шкафовете, трето докато мие доста по-дълго чакаш (т.е. ако нещо ти трябва и е вътре)... но въпреки всичко си е удобство.

# 444
  • София

Гледай си сама водомера, даже сама си подавай показанията (за София това е възможно в сайта на Софийска вода). Иначе пишат прогнозни показания и засичат реално през 3-4 месеца.

# 445
  • София
Тц... никак не ми се занимава с това Simple Smile Иначе всъщност идва почти всеки месец жената да засича, най-много през месец...

# 446
  • Русе
Твърдо с миялна е по-икономично и от към ток, и от към вода. За времето няма да говорим Simple Smile.

# 447
  • София
Тц... никак не ми се занимава с това Simple Smile Иначе всъщност идва почти всеки месец жената да засича, най-много през месец...

А на мен ми е голямо удобство, 30 сек. поглед на водомера и 2 минути щракане на компютъра веднъж в месеца.

# 448
  • на Мелмак
При мен сметката за вода се намали и от съдомиялната и от пералнята  Peace
За ток осезаемо се намали след хладилника  Grinning
При нас на всеки 3м. включват към сметката общият водомер и тогава плащам 2-но или тройно  Rolling Eyes
Така , че купуваме хубави уреди , ама накрая ....

# 449
Препоръчайте ми, моля, майстор за съдомиялна Eлектролукс ESF 2420.
При пускане издава странен шум, таблетката не се разтваря, чиниите не се измиват.
По възможност от Люлин, Надежда.

В Позвънете има много обяви, но не ми се рискува на сляпо.

Общи условия

Активация на акаунт